Blerick E2 – Sparta ’18 E2 1 – 6

Vandaag moesten thuis tegen de E-2 van Sparta´18.
Zij begonnen de wedstrijd met de aftrap en lieten meteen mooi voetbal zien. Waren grote jongens en 2de jaars E-spelers. Dat verschil zag je meteen.
Maar SVB heeft al een aantal keren laten zien daar niet bang voor te zijn.
Tom pikt de bal op achter in en drijft de verdediging van Sparta zomaar naar achter, zonder dat iemand hem aanvalt. Vlak voor het doel geeft hij een mooie pass op Emre, maar hij komt niet goed uit met zijn passen en kan de niet goed uithalen.
SVB is meer aan het verdedigen en Sparta is meer aan het voetballen. Het verschil is zeker te zien.
Maar SVB krijgt ook hun kansjes. Corner Sparta. Floris werkt de bal bij de eerste paal goed weg. Even later krijgt hij weer de bal en zet langs de linker zijlijn 2x een speler van Sparta flink te kijk met een paar mooie acties.
Maar na 8 minuten komt Sparta dan toch op voorsprong. De aanvoerder speelt de bal over Mike heen, Mike springt maar komt er net niet bij, jammer 0-1.
SVB blijft druk zetten en proberen, maar de eindpasses zijn vandaag gewoon niet zuiver genoeg.
Mike moet even later uitkomen om een aanval van Sparta te onderbreken.
Na 15 minuten krijgt SVB ook een corner, echter schiet Emre de bal meteen weer achter het doel.
Even later maakt Ziya het aan de andere kant wel erg spannend. Waar hij eigenlijk had moeten kiezen om de bal weg te werken langs de lijn, speelt hij hem onverwacht terug op Mike. Mike moet uitkomen en zich voor de bal werpen, maar Sparta is er ook als de kippen bij. Mike heeft de bal niet klemvast en Sparta schiet op doel. Nabil redt. Ook het 2de schot is tegen Nabil.
Na 18 minuten een duel 7 meter voor het doel van Mike. De bal komt klem te zitten tussen Tom en een aanvaller van Sparta. De bal komt los. Floris tikt de bal weg, maar de bal blijft hangen voor het doel. Uit de 2de lijn schiet een speler van Sparta op doel en Mike is kansloos omdat zijn zicht belemmerd wordt, 0-2.
Aftrap SVB. SVB zet druk en krijgt ook een kansje, maar Emre raakt de bal niet goed.
SVB krijgt aan de andere kant en corner tegen na een goede redding van Mike in de korte hoek.
De corner wordt weggekopt door Tom bij de 1ste paal. SVB in de aanval. Bram op rechts heeft vandaag diverse mooie acties in huis. En is vliegensvlug. Sparta moet de bal achter werken tot corner, maar raakt Bram ook. Even is hij geblesseerd maar de peptalk van Opa Theo doet wonderen. Bram kan weer verder gelukkig.
SVB krijgt een corner. Corner gaat over het doel, maar gaat via de 2de kruising helaas het veld weer in. Jammer, mooie corner.
En dan is het rust. Sommige zijn wel ff wat moe gestreden. Je merkt dat Sparta fysiek een heel stuk sterker is dan onze jonge jongens, maar het mooie is dat SVB zich gewoon nog niet gewonnen geeft.
In de rust volgen enkele duidelijke aanwezigen van trainer Pascal.

2de helft. SVB blijft voetballen. Er komen ook mooie acties uit. Luca is vandaag weer goed aanwezig voorin, nadat hij vorige week echt een veel mindere wedstrijd speelde. (hij was moe, zei hij vorige week). Gelukkig vandaag weer op en top. Mooie loopacties en dreigend voor het doel.

Bram maakt op de rechterkant weer een mooie actie, zet zijn tegenstander weg en hij kijkt voor zich uit. Bram ziet Luca er goed voorstaan. Bram geeft een pass op Luca. Luca maakt een actie en moet daarna de 2de actie maken. Emre staat naast hem zo goed als vrij, maar Luca maakt een mooie kapbeweging en legt zo de bal goed neer en haalt onverwacht uit met een schot op doel. De bal gaat in de verre hoek, onhoudbaar voor de keeper in het doel, 1-2. Yes, de aansluiter. Eindelijk want ze hebben al vele kansjes gehad.

Meteen daarna zet SVB meer druk.
Maar Sparta laat zien dat het heel goed kan voetballen. Mike moet vol aan de bak de 2de helft. Mike redt dan ook op een schot van Sparta.
Maar na 8 minuten in de 2de helft komt Sparta dan toch weer voorbij Mike, onhoudbaar voor Mike valt dan de 1-3.
Maar SVB gaat door. En ze creëren ook hun kansjes. Emre gaat door, maakt een actie te veel en speelt daarna pas de bal over, echter komt deze pass achter Bram terecht.
Aan de andere kant weer een poging van Sparta, maar via een SVB voet gaat de bal achter, corner.
Corner wordt weg gewerkt door Mike bij de 1ste paal.
Sparta krijgt voorin steeds meer ruimte doordat SVB veel te graag een 2de doelpunt wilt maken. Het veld wordt veel te klein gemaakt. De handelingssnelheid van Sparta is gewoon hoger dan die van ons, en hierdoor zijn ze gewoon sneller bij onze verdedigers weg.
Sparta weet dan ook de 1-4 te scoren.
SVB krijgt nog een corner, maar de keeper is groot en tikt de bal weg.
Mike moet aan de andere kant weer een redding doen om Sparta van het scoren te houden.
Het spel gaat veel op en neer. Met steeds meer ruimte voor Sparta en de kansen van SVB die niet benut worden. Sparta weet uiteindelijk uit te lopen naar 1-5 en 1-6.
1-6 is dan ook de eindstand helaas.

Jammer jongens, het zat er vandaag gewoon niet in. Sparta was fysiek sterker en toonde mooi voetbal. Complimenten aan Sparta voor het mooie voetbal vandaag.
Volgende week een 4 tegen 4 toernooi en na de herfstvakantie herstart de competitie weer met een uitwedstrijd tegen Belfeldia E-1 op 27 okt.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Tot volgende week.

Jullie trotse verslaggever.