Venray E2 – Blerick E2 4 – 3

Vandaag de uitwedstrijd tegen een team van SV Venray, altijd lastig.
Maar we zijn weer voor de 2de keer dit seizoen compleet. Emre is eindelijk terug na een vervelende liesblessure.

SV Venray E2, begint sterk aan de wedstrijd. SVB lijkt nog wakker te moeten worden.
Meteen in de 4de minuut een fantastische redding van Mike. Hij tikt de bal uit de kruising.
Dat is het sein om wakker te worden lijkt het wel.
Het antwoord is meteen een aanval van achteruit, via de linker kant op Rayan. Rayan tikt de bal nar Luca. Luca schiet naar Bram. Bram maakt de actie en gaat op de keeper af. Keeper redt het schot van Bram in eerste instantie, maar hij laat de bal los, en Bram is er vliegensvlug weer bij om de bal binnen te tikken, 0-1.
Meteen na de aftrap een aanval van Venray. Maar Nabil onderschept de bal en wilde eigenlijk de bal terug spelen op de keeper, maar hij schiet de bal iets te hard en de bal gaat naast. Corner voor Venray. De corner wordt goed genomen door Venray en voorgezet richting 2de paal, waar een speler van Venray de bal binnen kopt en de stand terug brengt naar 1-1 in de 7de minuut.
De wedstrijd gaat vrij gelijk op. Venray is veel aan de bal, maar SVB krijgt ook zijn kansjes.
Na ruim 10 minuten wedstrijd komt Emre weer eens in het veld, na 3 wedstrijden langs de kant te hebben gestaan.
Na 14 minuten komt Venray helaas op 2-1 door een foutje in de verdediging. Ziya wil de bal terug spelen op Mike, maar Mike lette volgens mij niet helemaal op (dacht hij dat de bal naast ging?????). De terugspeel bal belandt zodoende helaas in eigen doel en zo komt Venray geheel onverdiend op een 2-1 voorsprong. Jammer, maar schouders omhoog en voetballen!!
Venray blijft wel druk zetten en ziet een aanval met een schot over het doel eindigen.
Na 20 minuten kansje van SVB. Bram tikt de bal op Luca. Luca schiet op doel en de keeper redt en corner SVB . De corner belandt echter achter het doel.
Even later vangt Tom mooi een bal op het middenveld op. Mooi samenspel/tik werk tussen Tom en Emre, maar helaas geen doelpunt. Weer corner voor SVB. De bal gaat over Tom bij de 2de paal heen.
Venray zet nog een keer aan, maar dan is het rust.

In de 2de helft zet SVB meteen druk. Nabil geeft langs de lijn een pass op Bram. Bram tikt de bal op Rayan. Een speler van Venray zit er dicht bij maar Rayan schiet. De keeper van Venray duikt over de bal en Rayan tikt in 2de instantie de bal in het doel en de verdiende 2-2 is een feit.
SVB krijgt weer wat power, maar Venray komt weer voorbij na een mooie aanval. Eerst raken ze de paal, maar de 2de poging verdwijnt achter Mike in het doel, 3-2.
Ook SVB krijgt een kans. Bram weet de bal tussen 2 verdedigers de bal voor te zetten op Rayan die alleen kan doorlopen op de keeper, alleen is deze laatste genoemde eerder bij de bal.
Emre zet wat later een aanval op links op samen met Rayan. Mooie tik en samenspel tussen de 2 spelers van SVB, maar de eindpass naar Emre is net iets te kort. Even later weer een mooi steekpass van Bram nu tussen 3 verdedigers door op Rayan. Echter Venray verdedigd mee en is net iets eerder van Rayan bij de bal.
Venray is vervolgens ook aan onze kant gevaarlijk en Mike let goed op een heeft een cruciale redding op een schot van Venray.
Weer een mooie aanval SVB. Nabil van achteruit op Bram. Bram zoekt de achterlijn op en houdt er een corner aan over. De corner gaat voorbij het doel.

Daarna volgt er een erg dubieuze beslissing van de verders goed fluitende scheidsrechter. Mike komt uit zijn doel maar gooit zich niet volledig voor de bal, de bal rolt voorbij hem richting het doel. Door een slijding houdt een speler de bal voor de doellijn, echter de scheidsrechter fluit voor doelpunt. Raar dat hij dat kan zien vanaf het midden van het veld. Hij stond helemaal niet op de juiste plaats. Van alle kanten kwamen er protesten, ook spelers van SVB, maar de scheids wees naar het midden. De spelers van SVB totaal uit het veld geslagen. Toeschouwers van SVB totaal verbijsterd want vanuit beide kanten van de zijlijn (door de trainers) werd er gezien dat het geen doelpunt was (volgens ons).
Maar een scheidsrechter beslist.
Maar de kracht van SVB komt weer naar boven. Blijven voetballen!! En ja zeker, verdiend komen ze na een mooie actie van Emre op 4-3. Wij geloven in nog een stuntje van de kids. Even later een niet sterk optreden van de keeper van Venray, maar helaas nu zonder geluk aan onze kant.
Ook Luca probeert nog te scoren, maar zijn bal gaat over het doel.
Eindstand is dan helaas 4-3.
Schrale troost voor ons dat zelfs toeschouwers van Venray hun twijfel hadden over de beslissing van de scheidsrechter bij de 4-2. En nog veel erger is het wanneer er na de wedstrijd gezegd wordt door iemand van Venray die achter het doel stond, dat de bal inderdaad NIET over de lijn was. Jammer en teleurstellend voor de kids, want zij hebben dit helemaal niet verdiend.
Zij hebben geknokt voor wat ze waard waren. Na afloop dan ook mooie complimenten van de trainer van Venray E-1 voor ons team omdat wij het Venray E-2 met 7 eerstejaars E-spelers bij SVB zo moeilijk hebben gemaakt. (Venray hadden er slechts 4, rest allemaal tweede jaars E-spelers).

Mooie complimenten jongens. En ja ook een scheidsrechter kan een keer een verkeerde beslissing maken, maar dat is menselijk. Hij/zij neemt een beslissing in luttele seconden. Die niet ongedaan kan worden. Ook bij het profvoetbal gebeurd dit.
Jammer, maar jullie kunnen voetballen, dat laten jullie wekelijks zien.
Dus volgende week, nieuwe ronde, nieuwe kansen thuis tegen Sparta ’18 E-2.

GO FOR IT!!!!!

Jullie trotse verslaggever.