Geslaagd 4e international veteranen toernooi

Op zaterdag 26 mei 2018 heeft het 4e Internationale Reumkes Voet & Zorg veteranentoernooi plaatsgevonden op Sportpark ’t Saorbrook.

In totaal tien veteranenteams uit Nederland en Duitsland hebben gestreden om de befaamde “Coppa Job”. De wisseltrofee is vernoemd en beschikbaar gesteld door Job Bertrams van Reumkes Voet & Zorg.

Vanaf 14.30 uur werden de eerste wedstrijden gespeeld in twee poules van vijf. Met een temperatuur van 30 graden stond vooraf al vast dat het een loodzwaar toernooi zou worden. SV Blerick veteranen opende de eerste wedstrijd tegen TV Asberg. SV Blerick begon aardig aan de wedstrijd en drong de tegenstander terug op eigen helft. Na een aantal kansen was het uiteindelijk TV Asberg dat uit een counter scoorde. Binnen de minuut deed SV Blerick wat terug en stond Ruud Helmers op de juiste positie om de 1-1 binnen te tikken. Na 10 minuten was Blerick op, mede doordat ze niet konden terugvallen op wissels. In de slotminuut (15e minuut) van de wedstrijd wist TV Asberg opnieuw te scoren en bepaalde de eindstand op 1-2.

Na 18 minuten pauze stond alweer de tweede wedstrijd op het programma tegen Polizie SV Mönchengladbach. Dit team was vorig jaar nog halve finalist, dus vooraf zou het een zware beproeving worden. SV Blerick had de tactiek voor deze wedstrijd aangepast. Doordat er nog steeds geen wissel mogelijkheden waren, werd besloten om compact en defensief te starten. Lange tijd was deze tactiek succesvol, maar weer in de slotminuten van de wedstrijden wist de Duitse tegenstander te scoren.
De derde wedstrijd in de poule tegen RSV-GA Klosterhardt werd een ware klassieker. Beide teams moesten winnen om nog kans te maken op de halve finale. De wedstrijd werd op het scherpst van de snede gespeeld, waarbij tackles, tijdstraffen en vele kansen een waar spektakelstuk opleverde. SV Blerick wist uit een vrije trap de scoren te openen en mede door goed keeperswerk van Ralf Thönnissen de overwinning naar zich toe te trekken tot ongenoegen van de Duitse tegenstander.

De vierde en laatste wedstrijd van de poule werd gespeeld tegen S.V. Oosterveen (Zoetermeer). Deze ploeg is speciaal voor dit toernooi met twee teams afgereisd naar Blerick. De teams combineerde het jaarlijkse uitje met deelname aan ons veteranentoernooi. In een gelijk opgaande wedstrijd wist Fred van Weert de 1-0 te scoren. Dit bleek uiteindelijk ook de winnende treffer.
Ondanks twee overwinningen in de poulefase was dit niet voldoende op een plaats in de halve finale. Uiteindelijk bepaalde het doelsaldo dat S.V. Blerick 3e werd in de poule A.
In poule B streden de winnaar van de 1e editie, ETus Bissingheim, en de winnaar van de 2e en 3e editie, ASV Süchteln om een plek in de halve finale. De tweevoudig winnaar ASV Süchteln bleek weer te beschikken over een sterk team. ETus Bissingheim, S.V. Oppum, S.V. Oosterveen B en V.V. Belfeldia werden verslagen. Onze voetbalvrienden van V.V. Belfeldia wisten door overwinningen op ETus Bissingheim, S.V. Oppum en S.V. Oosterveen de 2e plaats op te eisen en zodoende de Nederlandse eer te redden.
In de halve finale bleek ASV Süchteln met 4-0 veel te sterk voor TV Asberg. V.V. Belfeldia wist in de andere halve finale Polizie SV Mönchengladbach knap met 2-1 te kloppen. Na een vroege achterstand wist V.V. Belfeldia de wedstrijd toch nog te kantelen door twee doelpunten van Stefan Engelen.
Om 18.00 uur werden de finale en troostfinale (3e en 4e plaats) gespeeld.

In de finale wist ASV Süchteln binnen 5 minuten drie keer te scoren. De 25 meegereisde supporters van ASV Süchteln zorgde op Sportpark ’t Saorbrook voor een Riesenstimmung. Toch wist V.V. Belfeldia door twee doelpunten van de speler van het toernooi, Stefan Engelen, de marge terug te brengen tot één doelpunt. ASV Süchteln verdedigde vervolgens de voorsprong en werd voor de 3e keer op rij winnaar van het veteranentoernooi. Door deze drie toernooizeges krijgt de “Coppa Job” definitief een bestemming in de prijzenkast van ASV Süchteln.
Na de prijsuitreiking konden de deelnemende teams genieten van een heerlijke BBQ. Het goede weer en spectaculaire wedstrijden zorgde er ook voor dat de tapkraan rijkelijk vloeide tot in de late uurtjes. Later op de avond waren vele veteranen getuigen van de derde opeenvolgende Champions League winst van Real Madrid.
Het was weer in sportief en financieel opzicht een geweldig toernooi voor S.V. Blerick. Graag willen de veteranen van deze gelegenheid ook gebruik maken om alle vrijwilligers en kantinepersoneel van harte te bedanken voor het bijdragen aan dit geweldig toernooi.

S.V. Blerick veteranen.