FCV Venlo F4 – Blerick F4 0 – 10

Koude Overwinning

Na een tijdje te hebben mogen genieten van de Herfstvakantie met veel zon en mooi weer mochten we eindelijk weer eens de groene wei in .
Tegenvaller was wel dat we om 8:15 bij SVB ons verzamelde met het wit van de eerste vrieskou nog op de daken en ruiten van de auto’s . Opmerkelijk was dan ook dat er maar weinig spelers uit de auto’s kwamen om elkaar te begroeten en dat alleen ouders en een enkeling ingepakt in sjaal , handschoenen en winterjas even te voorschijn kwamen . Waarschijnlijk was dit wel een voorbode voor de wedstrijd . We moesten als koploper naar FCV en buiten ons doel om daar in het koude T’’Ven de 3 punten mee te nemen hoopten we ook op veel doelpunten . Zeker om onze mede koploper Venlosche Boys op doelsaldo voor te blijven .  Aangekomen in het kleedlokaal probeerden we dus zolang mogelijk binnen te blijven want de vriesteller stond nog steeds op nul en de velden waren nog wit van de eerste winterkou . Kort voor aanvang +/- 10 minuten dan toch maar naar buiten en proberen warm te rennen . Echter verschenen daar al de eerste problemen en sloop langzaam de twijfel in het behalen van onze doelstelling . Met name Arda, Samet en Mike stonden te trillen  op het veld en hun gelaat werd bleker en bleker . Ze vielen bijna stil .

Ook de Scheids en Leider van FCV hadden het koud en we besloten bij voorbaat om met 2x 8 te beginnen om zo niemand in de kou te laten staan .
FCV begon dus met de aftrap en leken toch warmer dan onze jongens , ze zetten gelijk druk en waren zeker de eerste 5 minuten niet de mindere . Gelukkig waren Sem en Giarno wel tijdig op stoom en wisten ze in hun verdedigende taak weer goed in te vullen . Ook onze vaste en beste keeper van de F, “Evan Brunmans” stond weer zijn mannetje en wist als zo vaak in deze bizarre omstandigheden weer de nul te houden . Langzaam kantelde zich de wedstrijd en werden de eerste speldenprikjes in de aanval door ons spitsen  Bart en Mike zichtbaar . Maar zij waren nog niet scherp en was het ook niet verwonderlijk dat uit een corner van Giarno de bal bij Sem terecht kwam en Sem met zijn verwoestende schot van enige afstand de bal weer in het netje wist te leggen .  De eerste druk leek ervan af en ook Esteban onze spelverdeler op het middenveldveld leek inmiddels warm te draaien . Echter Arda viel helemaal stil en kon zelfs niet meer rennen . Het huilen stond hem nader dan het lachen en al zou hij liever gelijk stoppen bleef hij op karakter in de kou staan . Ook Samet onze enige echte en goeie linkspoot leek te ontdooien maar bleef trillen als een konijntje . Nadat we hem tijdens de wedstrijd nog  het trainingspak onder het tenue hadden laten aandoen ging het al wat beter .  De wedstrijd ging verder en we hadden overwicht . Bij het ietwat ongelukkig uitverdedigen van FCV kwam de bal bij de attente Bart en wist hij bij een 1 op 1 duel met de keeper rustig in het hoekje af te ronden . Kort daarna was het de beurt aan Giarno die vanuit een voorzet van rechts uithaalde en de keeper wist te passeren . Bij de stand 0-3 leek te wedstrijd binnen en leken ook de spelers van FCV meer moeite met de kou te hebben dan met hun achterstand . Al snel werd de 0-4 gemaakt door Mike . Eindelijk mogen we zeggen want ons spitsen duo had inmiddels al menig kansje om zeep geholpen .

De Scheids besloot na 15 minuten al te fluiten voor de rust en meteen door te draaien . Ook in de 2 helft werd besloten maar 15 minuten te spelen .  In de rust werd besloten dat Esteban ging keepen en wel met 3 trainings pakken aan zodat het bijna onmogelijk was hem te passeren . Arda was inmiddels niet meer bleek ,maar blauw en op verzoek werd hij naar de kant gehaald en warm aangetrokken . We gingen dus verder met 7 tegen 8 maar omdat Evan en Samet de achterhoede op orde hadden Konden Giarno en Sem doorschuiven en zorgen voor gevaarlijke aanvallen . Bart en Mike werden dus op hun wenken bediend met assists maar wisten er zeker de eerste minuten niks van te bakken en de 0-5 bleef uit . Toch was daar de doorbraak , een mooie solo van Giarno met een voorzet aan de opgekomen Sem werd weer koel afgerond . Vervolgens waren ook Bart en Mike los en zorgden zij relatief snel dat SVB F4 uitliep tot de einduitslag van 0-10 .

Een verdiende maar toch zeer koude overwining !