FC Maasgouw D1 – Blerick D1 ( eerbetoon aan Glaucio )

Op 12 april heeft SVB D1 uit gespeeld tegen FC Maasgouw D1. De wedstrijd werd met 7-0 verloren, waardoor FC Maasgouw de terechte kampioen werd van onze hoofdklasse, maar we wilden jullie onderstaande reactie van de begeiding van FC Maasgouw niet onthouden:

Op 12 april hebben onze teams tegen elkaar gevoetbald.  Naast het voetbal en feestelijkheden na ons kampioenschap hadden we ook aandacht voor jullie speler Glaucio.

Spelers hadden ook jullie spandoek zien hangen.  Kinderen waren erdoor geraakt en praten er na de wedstrijd met elkaar over. Dan zie je ook dat voetbal meer is dan een spelletje en sociaal iets los maakt. Wij vinden dat belangrijk en hebben het niet naast ons neergelegd.

Ik heb in ons verslag een subtiele boodschap geschreven en daarmee ook aandacht gevraagd. Daarmee kwamen er ook enkele initiatieven en reacties los. Met veel ouders hebben we inmiddels de petitie getekenend.  Daarnaast heeft mijn vrouw nog een kaartje gemaakt om Glaucio en zijn familie heel veel sterkte te wensen namens FC Maasgouw D1. Het kaartje is naar SV Blerick gestuurd t.a.v. de trainers van de D1.

Naast onze vreugdemomenten van deze dag willen we toch ook even kort stil staan bij een 12-jarige speler van onze tegenstander, Glaucio en zijn gezinsleden, waarvoor Blerick een spandoek had meegenomen. Na een verblijf van 14 jaar in Nederland, lijkt dit gezin niet in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning en dreigen ze terug te moeten naar Angola. Wij willen via deze weg het gezin veel sterkte wensen in deze onzekere tijd en hopen op een goede en menselijke oplossing!

Ook bij FC Maasgouw geldt “Meer dan voetbal alleen”.