Twee verslagen Blerick F1

Blerick F1 niet naar finale ditrictsbeker, 2e plaats in de hoofklasse voor het grijpen

Op woensdag 22 april speelde de F1 tegen Vitesse F1 om een plek in de finale van de districtsbeker. Nadat we in de kwartfinale het sterke Sparta F1 hadden verslagen met penalties moesten we in Gennep aantreden tegen het plaatselijke Vitesse F1. Een week eerder speelden we voor de competitie gelijk in Gennep: 3-3. De verwachtingen vooraf waren dan ook hoog gespannen.
In het begin ging het vrij gelijk op. Bij Vitesse stond een zeer handige middenvelder zeer goed te spelen. Hij zal aansluiten bij de jeugdopleiding van NEC volgend jaar. Onze mannen probeerden er alles aan te doen maar we kwamen niet door de verdediging heen van Vitesse. Uiteindelijk stond er een 3-0 eindstand op het scorebord. De F1 mag zeer trots zijn op het bereiken van de halve finale van de beker.
Na de teleurstellende nederlaag in de beker stond er een thuiswedstrijd tegen HBSV F1 op het programma. HBSV wist zich eerder ook te plaatsen voor de bekerfinale. HBSV stond ook een plekje boven ons op de ranglijst, namelijk tweede. Sparta F1 is al lang uit zicht en is dit weekend kampioen geworden. Het beloofde dus wederom een zeer spannende wedstrijd te worden. Het belang van deze wedstrijd werd voor de wedstrijd aan de spelers duidelijk gemaakt. Iedereen was het ermee eens dat we graag tweede wilden worden in de hoofdklasse na een derde plek in de najaarsreeks.
Vanaf het begin nam onze F1 het heft stevig in handen. Dit resulteerde binnen de minuut in een 1-0 voorsprong, doelpunt van Wouter. De 2-0 hing in de lucht maar zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant; 1-1. Net voor rust wist Jessie de score weer naar 2-1 in ons voordeel te tillen. Wederom Jessie sloeg in de eerste minuut na rust toe; 3-1. Doordat HBSV de 3-2 wist te maken leek het toch weer spannend te worden. Achtereenvolgens Yassir, Max en wederom Yassir maakten aan alle onzekerheid een einde; ze tilden de stand binnen een paar minuten naar 6-2 in ons voordeel. Een super prestatie van onze kerels. Indien we volgende week tegen laagvlieger Wittenhorst F1 weten te winnen dan eindigen we als tweede in onze poule wat een geweldige prestatie zou zijn. Een prachtig resultaat van het collectief van de F1. Daarna mogen we ons op gaan maken voor 4 prachtige toernooien met dit geweldige team met als kers op de taart ons eigen Humie Trading toernooi.