Merelfeldia D1 – Blerick D1 0-0

Vandaag weer een dank aan enkele spelers van de D2. Zij kunnen ons vandaag weer uithelpen, omdat hun wedstrijd verplaatst is naar woensdag a.s. Kaan, Tijn, Timo en Sem komen ons uithelpen bij deze uitwedstrijd.    

Na 7 minuten is het SVB dat voor het eerst gevaarlijk is. Rayan kan doorgaan tot het 16 meter gebied waar hij gestopt wordt door een speler van Merefeldia. De bal wordt weg gewerkt naar de zijlijn toe. Daar is echter Collin die de bal oppikt en een mooie voorzet geeft. Erdem krijgt de bal, maar raakt de bal maar half in de 16 meter, waardoor het een makkelijke bal wordt voor de keeper.  

SVB probeert Merefeldia vast te zetten op hun eigen helft. Er volgen enkele mooie combinaties tussen Erdem, Collin en Rayan, maar Merefeldia verdedigd goed.  

Dan na 10 minuten mag Rayan heel makkelijk door de verdediging komen. En net nadat je denkt die kan geen kant meer uit, krijgt de bal niet kwijt, maakt hij een magistrale actie en speelt hij zich vrij tussen 1 verdedigers door, en krijgt hij nog de kans om op doel te schieten. Via de keeper gaat de bal over de achterlijn, corner voor SVB. Corner wordt niet zo best genomen en Merelfeldia is meteen weer weg.  

Even later krijgt Merefeldia een vrije trap na een overtreding van Rayan. Maar de vrije trap wordt door SVB goed opgevangen, door Rayan, en weg is SVB. Weer in de aanval.  

Maar niet veel later is Merefeldia dan toch ff gevaarlijk via de linkerkant. De bal wordt weggewerkt door Rik, maar Merefeldia krijgt toch weer de bal. Via een daarop volgende afstandschot gaat de bal over het doel van Mike.  

Dan is SVB weer gevaarlijk. Tom kan vanachter uit vrij makkelijk door het midden opkomen. De actie daarop van Erdem gaat net naast het doel van Merefeldia. 

Emre probeert het even later vanaf de cornervlag een voorzet te geven, die net achter het doel verdwijnt.  

Wat verder in de wedstrijd is de spits van Merefeldia net iets sneller bij de bal dan Rik. Daarna is er Tom die rugdekking wil geven, maar ook nu is de spits weer eerder bij de bal en is Tom voorbij. Maar daarna komt hij Gianny nog tegen. Gianny speelt de bal op zo’n 20 meter van het doel, maar hij raakt ook de tegenstander. De scheidsrechter zit er kort op en hij gebaart meteen doorspelen, bal werd gespeelt. Mike heeft daarop de bal al vast. Hij verzorgd van achteruit weer de opbouw. Net voor de middenlijn, op de cirkel, wordt er een overtreding gemaakt door SVB. De boomlange spits van Merefeldia neemt deze vrije trap (dus op de cirkel rond de middenlijn). De bal verdwijnt net naast het doel, wat een vrije trap heeft die jongen. We zijn dus gewaarschuwd.  

Na 20 minuten een wissel aan de kant van SVB. Kaan heeft het zwaar en is moe. Timo komt op zijn plaats.  

Even na de wissel komt SVB weer goed weg. Tom verdedigt de bal niet goed weg en de speler van Merefeldia gaat op het doel af, met de SVB-ers in zijn rug. Maar Mike is goed alert en tikt de bal nog net weg met zijn voeten.  

Vlak voor rust weer een kansje voor Merefeldia, maar de speler schiet over het doel.  

Dan is er aan de andere kant bij Merefeldia een opbouw die Emre onderschept. Hij gaat zijn mannetje voorbij en ziet dat de keeper uit zijn doel is en schiet op doel. De bal gaat maar net naast het doel.     

Rust 0-0.    

De 2de helft wordt hervat door een andere scheidsrechter, dan de eerste helft.  Merefeldia start fel en is al heel snel 2x gevaarlijk in de eerste minuten. Merefeldia is aanvallender uit de kleedkamers gekomen.  

Maar dan is ineens het gevaar weer van SVB. Nu is Emre weer gevaarlijk. Na een mooie actie schiet hij in een uiterste poging op doel. De bal gaat net naast het doel over de achterlijn.  

Vlak voor het eind van de eerste helft is Timo ingevallen. En hij maakt in de 2de helft een paar mooie combinaties op de rechterkant met Collin. Heerlijk om te zien. Timo zakt daarna een linie en Collin zet de bal voor. De keeper heeft de bal niet klem vast , maar de 2de bal is wel voor de keeper.  

Het gaat gelijk op in de wedstrijd. Bij een volgende aanval van Merefeldia wordt de bal uit de lucht geplukt door Floris. Deze speelt de bal door op Emre. Hij probeert door 3 man heen te komen, maar dat lukt hem niet.  

Snel daarna weer een mooie combinatie van SVB. Collin stuurt Erdem weg. Erdem krijgt de bal aangespeeld, maar hij wil te snel schieten en de bal gaat net naast het doel.  

Daarna is weer het gevaar van SVB, nu over de rechterkant. Gianny stuurt Timo weg. Timo zet de val op zijn beurt mooi voor op Erdem, maar de keeper is net iets eerder bij de bal dan Erdem.  

En over links even later is het Floris die Tijn een lange bal geeft, maar helaas is ook hier de tegenstander weer net iets eerder bij de bal dan de SVB-er.  

SVB blijft mooi aanvallend voetballen. Timo gaat een duel aan en speelt de bal naar Erdem die weer voor gevaar zorgt. SVB is zich aan het herpakken na de eerste minuten van de 2de helft. Merelfeldia maakt een overtreding op Timo. Vrije trap. Emre neemt deze, en hij schiet meteen op doel. De bal is echter voor de keeper. De daarop volgende uittrap van de keeper van Merefeldia is meteen gevaarlijk. 2 spelers lopen elkaar eigenlijk een beetje in de weg, daarop speelt de ene speler de bal naar zijn teamgenoot, echter staat deze opdat moment dat de bal gespeeld wordt buitenspel. Onze grensrechter vlagt, maar de scheidsrechter laat door gaan. De speler komt het strafschopgebied in van SVB en wordt hier ten val gebracht. Penalty.  

De grensrechter staat nog steeds met zijn vlag omhoog, maar de scheidrechter wuift hem weg. Duidelijk dat dit geen echte scheidsrechter is, want hij kent de regels dus niet.  

Maar de beslissing is genomen. Penalty dus voor Merefeldia. Mike staat op zijn doellijn. Hij is rustig, wacht en kijkt. En dan doet hij wat hij moet doen. Heel coolbloedig stopt hij de penalty. Wat een redding van Mike. Dit is al de 2de penalty die hij stopt van de 3, dit seizoen. Zijn teamgenoten noemen hem meteen na deze actie al gekscherend zoon van Tim Krul. Haha. Mike heeft er nu al meer gestopt dan Jasper Cillissen in zijn carrière. Voor de zomerstop heeft Mike ook al bij een penaltyserie zijn doel helemaal schoon gehouden. Een echte penaltykiller??? We zullen zien. 

 

Verder over de wedstrijd.  

Na 22 minuten is het weer Merefeldia dat gevaarlijk is. Je ziet vanaf de zijlijn de ruimte die de speler krijgt om op doel te schieten, en dan zie je in een flits iets blauws voorbij duiken. Ja Mike is weer een sta in de weg. Hij vliegt naar de linker onderhoek en tikt de bal weg, corner. Ook bij de corner is Merefeldia gevaarlijk. Mike komt uit naar de eerste paal. Hij probeert de bal weg te tikken, hij raakt de bal wel, maar net niet voldoende. Een speler van Merefeldia kopt daarna de bal op doel, maar deze wordt voor de lijn weggewerkt door Floris. Pff…. Wat een spannende fase. 

Daarna is SVB weer gevaarlijk. Timo stuurt Tijn weg. Deze schiet op doel, maar een verdediger zit er nog net tussen met zijn voeten.  

Dan is het weer Merefeldia wat een poging doet, maar Floris schermt de bal goed af en tikt de bal naar Mike, die de bal op zijn beurt weer naar buiten speelt en SVB weer de aanval kan opbouwen. Emre probeert, maar komt er niet doorheen. Hij speelt de bal op Tijn. Tijn schiet op doel, maar de keeper ligt er goed bij.  

De daarop volgende aanval van Merefeldia is weer gevaarlijk, maar Mike let goed op. Hij plukt de bal voor de voeten van de tegenstander weg en gooit de bal ver uit.  

De laatste minuut loopt. Wat een wedstrijd. Heel erg blij met een punt, al voelt het na afloop als 3 punten. Wat is er weer gevochten als leeuwen. Super teamprestatie.    

Op naar volgende week. Thuis tegen VV Kessel, die nog alles gewonnen hebben. Pittig dus.    

Jullie verslaggever.

 

You may also like...