Blerick D1 – Hampton School ( Engeland ) 0-19

 

D1  Engeland

Vandaag de eerste oefenwedstrijd met de nieuwe D1 en meteen een “interland”. Afgelopen donderdag zijn we gestart met trainen, en de jongens (de helft) heeft dus pas 1 training in de benen. Daar afwezige ivm vakantie worden meteen 3 jongens van de D2 gevraagd om mee te doen. Deze hebben nog helemaal niet getraind. Dus dit is niet de ideale voorbereiding om aan een wedstrijd te beginnen. Maar… het is maar een oefen potje.   

Maar ondanks dat is het wel fijn dat het spelletje weer gaat beginnen. Heerlijk. Mike krijgt vanaf de eerste minuut genoeg te doen. Hij moet de nodige moeite doen om zijn doel schoon te houden.  

Na 5 minuten is het dan de Hampton School wat op voorsprong komt en de 0-1 maakt. 

Na 10 minuten een mooie aanval van de Engelse. De rechtshalf geeft een mooie pass op hun spits die goed voor de man kruipt. Onze verdediging is net te laat met starten en Mike komt snel uit zijn doel, maar de spits is net met zijn uitgestoken voet iets eerder bij de bal en tikt deze over Mike heen in het doel 0-2. Daarna moet ik even met een speler naar de masseur van het eerste ivm een aanhoudende blessure. Als ik terug kom is het al 0-6. De Engelse zijn echt een maatje te groot voor ons en deze wedstrijd komt gewoon te vroeg. In de rust, ik weet al niet meer hoeveel de stand dan is. Geeft Pascal de trainer ook wat advies, maar vraagt vooral de spelers zelf te proberen op te bouwen en hun posities te houden. Meer kunnen ze nu niet doen. Mike krijgt te horen dat van alle tegendoelpunten, hij hooguit 1x misschien de bal had kunnen hebben, maar alle andere tegendoelpunten waren onhoudbaar voor hem. Daarnaast heeft hij er zelf voor gezorgd dat het er niet nog meer waren. 

Na de rust is het al heel snel gedaan met het verzet van SVB. Het lukt gewoon weg niet.  

Ik ben dan ook heel kort vandaag, want het is zoals het is. Jammer. Ze hebben hun best gedaan met dit prachtige zomers weer.  

Wij, met een team waarvan 7 spelers pas 1x getraind hebben en in totaal met 6 eerste jaars D-spelers. Tegen een team van 12 -13 jarige die al 4 weken aan het trainen zijn met geregeld wedstrijden.    

De eind uitslag…. Nou die laat ik liever achterwege. Maar voor diegene die het toch willen weten. Er werd gezegd dat het 0-19 was. Dinsdag wacht ons 2de interland oefenwedstrijd. Dan komen de Duitsers op bezoek.   

De verslaggever J

 

You may also like...