Blerick E1 – Venlosche Boys E1 1-2

 
Vandaag het altijd sterke Venlosche Boys dat op bezoek komt.
 
In de voorbereiding hebben we hier ook tegen gespeeld. We hebben toen verloren in de 2de helft en vooral fysiek.
  
Maar vandaag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Al heeft Venlosche Boys tot nu toe nog alles gewonnen. Wij kunnen ook leuk en verzorgd voetballen.
  
Na 2 minuten in de wedstrijd krijgt SVB de eerste dikke kans. Rayan weet echter niet te scoren.
 
Dan gaat het spel ff op en neer. Maar daarna is SVB weer gevaarlijk en krijgen ze een corner. Stan neemt deze, maar deze bal wordt niet echt voorgezet. Stan krijgt niet veel later een herkansing en weet nu de bal wel goed te raken en goed voor te zetten. Bram komt er bij de eerste paal met zijn hoofd onder en kopt de bal achteruit richting het doel. De keeper is verrast en laat de bal los. Rayan is er als de kippen bij, maar ook hij weet de bal niet in het doel te krijgen. De keeper heeft nu wel de bal vast.
 
SVB zet Venlosche Boys flink onder druk. Leuk om te zien deze wedstrijd. Puur genieten van het mooie voetbal. Maar Venlosche Boys laat ook wat van zich horen. Het is dan wel minder mooi voetbal, gewoon een lange bal naar voren rammen. Mike komt uit zijn doel en Bo die goed mee loopt tikt de bal nog net uit het doel, voor de bal over de achterlijn gaat.
 
Voetballend is SVB in deze fase echte de betere voetballende ploeg.
 
Na 20 minuten is het Venlosche Boys die weer dreigend aan de andere kant zijn, maar Mike let goed op en heeft de bal.
 
Vlak daarna weer een mooie aanval van Venlosche Boys, door Myano Avramoski die van achteruit de ruimte krijgt op mee op te komen, erg handig aan de bal is en een super overzicht houd. Hij weet de bal op het juiste moment af te spelen. Maar Mike is weer alert.
 
Dan is het van onze kant Elijah die even een paar kunstjes met de bal lat zien net over de middenlijn en dan “vergeet” om de bal eerder af te spelen. Hij heeft de bal nog steeds, want hij kan hem goed afschermen. Maar in plaats van eerder naar voren te spelen, kan hij nu eigenlijk geen kant meer op en moet hij wel weer de bal terug naar achteren spelen. Alleen speelt hij de bal naar Floris terug die nog een speler van Venlosche Boys in zijn rug heeft. Maar Floris is eerder bij de bal.
 
En dan fluit de scheids voor rust.
 
Russtand 0-0 een super prestatie.
  
Na rust een feller Venlosche Boys. Ze krijgen een corner. De voorzet komt op het hoofd van een Venlosche Boys speler die net naast komt, maar wel alle ruimte had.
 
De volgende aanval van Venlosche Boys is ook weer gevaarlijk, maar nu is het Bram die de bal uit zijn eigen doel weg gekopt. Echt TOP. Met z’n alle wordt er gewerkt. Voorin en achterin.
 
Dan na zo’n 8 minuten komt SVB op een 1-0 voorsprong. Wel met wat geluk, maar dat hebben we nog niet gehad dit seizoen. Tom die in de gaten krijgt dat ook hij een goed schot in de benen heeft probeert het maar eens van afstand wanneer hij de bal terug krijgt gespeeld van Rayan.
 
Tom haalt hard uit. Een verdediger van Venlosche Boys raakt de bal nog aan en zo komt de bal via hem in het doel van zijn keeper. Ongelukkig, maar vindt het wel erg verdiend gezien de wedstrijd.
 
Venlosche Boys probeert het ook. Ze hebben ook een sterk voetballend team, maar vooral Myano is vandaag weer erg sterk. Myano omspeelt Floris en vervolgens gaat hij ook Tom voorbij. Mike komt zijn doel uit om de hoek kleiner te maken. Myano schiet, maar Mike heeft rugdekking gekregen door Stan die goed mee gelopen is en de bal net voor het doel achter kan tikken.
 
De wedstrijd gaat gelijk op. Een genot van een mooie voetbalpot.
 
Wat de uitslag ook is aan het eind van de wedstrijd. Voetballend zijn we zeker gegroeid tegen de Venlosche Boys. Het vergelijk met de wedstrijd in augustus is echt wel te zien dat onze boys vooruit gang geboekt hebben. TROTS en kei goed werk van de trainers!!
 
Venlosche Boys dringt steeds meer aan en hoopt op de gelijkmaker. De trainer van SVB vraagt hoelang het nog is, maar het duurt nog ff.
 
SVB krijgt ook nog een kans via Rayan, maar de keeper ligt in de weg. Hij heeft de bal niet klem en Rayan zet door, maar de 2de bal is wel voor de keeper van de Venlosche Boys.
 
Na 18 minuten in de 2de helft komt Venlosche Boys dan toch op 1-1 door een afstandschot van de sterk voetballend Myano.
 
Venlosche Boys wordt daarna feller. Mike moet geregeld laten zien waarom hij in het doel staat en staat Venlosche Boys dan ook geregeld in de weg. Een super redding van Mike die de bal hard in de onderbuik krijgt, maar de bal gaat wel niet in het doel.
 
Dan is het wederom Myano die mee op kan komen van achteruit, maar Mike redt.
 
Dan krijgt Venlosche Boys een corner. 3x achter elkaar zelfs. Maar bij de 3de poging kopt Stan de bal uit het doelgebied weg.
 
En dan in de laatste minuut zit er na een iets ongelukkige actie van een speler van SVB voor Mike niets anders op dan uit zijn doel te komen om het de aanvaller van Venlosche Boys lastig te maken. Hij weet een goede redding te maken, maar heeft de bal niet, waardoor Venlosche Boys kan uithalen en de bal in het doel weet te krijgen. Stan op de doellijn kan niet meer bij de bal. 1-2.
 
De spelers en trainers van Venlosche Boys stormen het veld op na dit doelpunt. Want ze hadden alleen iets aan een overwinning willen ze nog voor de titel gaan.
 
Extra zuur voor de spelers van SVB. Een gelijk spel was meer dan verdiend geweest, want voetballend hebben we het Venlosche Boys zeker heel erg moeilijk gemaakt.
 
Maar “het is zo als het is” zoals mijn motto/stopwoord de laatste weken is.
 
Heel erg zuur deze nederlaag, maar wat heb ik genoten van deze wedstrijd.
 
Ondanks dat ik druk was met schrijven, heb ik ook heel veel leuke dingen gezien. De trainer die stond te stralen van oor tot oor van het voetbalspelletje van ONZE boys. Ouders die het van de zenuwen bijna niet meer aan konden. En natuurlijk onze leeuwen op het veld. Wat hebben deze jongens geknokt voor iedere meter. Ik ben dan ook meer dan SUPER TROTS op jullie.
 
Jullie zijn KANJERS.
  
Tot volgende week.
  
Jullie verslaggever.
 

You may also like...