Montagnards E1 – Blerick E1 4-4

Vandaag op tijd vertrekken voor de wedstrijd in Bergen.

Eindelijk kan en mag Bram weer mee doen, na lang wachten wordt zijn geduld beloond.

Dan de wedstrijd. SVB begint sterk aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut fel op de bal en wakker zijn. Dit volgt al meteen in een paar kansjes. Elijah schiet van afstand op de kruising. De bal komt keihard naar beneden en de bal lijkt over de achterlijn te zijn geweest voor de keeper de bal pakt. De spelers van SVB juichen ook, omdat ze het zelf gezien hebben, maar de scheidsrechter beslist anders. Niemand reageert op de scheids en het spel gaat verder.

Na een mooie actie van Floris een super pass op bram langs de lijn. Bram maakt de actie langs de lijn en kijkt. Hij speelt daarna de bal af op Elijah die vrij staat voor het doel en de bal makkelijk kan binnen schieten, 0-1.

Na de 0-1 krijgt SVB voorin nog een flinke kans, maar het is Montagnards dat aan de andere kant weet te scoren, 1-1. De bal was voor Mike niet te zien door de laag hangende zon en de vele spelers voor zijn doel, jammer.

Dan heeft SVB ff een slordige fase. Er worden een paar foutjes gemaakt, ballen die niet aan komen bij de speler, passes te zacht of te hard. Het lijkt wel of ff niets meer lukt.

Montagnards krijgt een corner en deze wordt door Montagnards beheerst binnen getikt, 2-1.

Maar SVB laat zich niet kennen en blijft de aanval zoeken.

Stan, de linksback heeft ineens heel veel ruimte langs de lijn en maakt daar dankbaar gebruik van. Hij speelt de bal naar Emre, en loopt zelf door. Stan krijgt de bal terug van Emre en scoort zelf de 2-2.

Na 20 minuten krijgt onze rechtsback, Floris, ook een kans. Hij kan van afstand schieten. De keeper van Montagnards moet helemaal gestrekt naar de grond en weet de bal net weg te tikken. Emre krijgt de bal in zijn voeten en schiet op doel, maar weer is het de keeper die de bal uit zijn doel tikt, corner SVB. Deze corner wordt genomen en Rayan kopt de bal net naast het doel.

Dan op slag van rust weer een corner voor SVB. Emre neemt de corner en de bal komt bij Bram. Bram neemt de bal aan en tikt deze beheerst in het doel, 2-3 voor SVB.

Dit is dan ook meteen de rust stand.

Na rust weer 2 aanvallende teams.

Elijah probeert wederom met een afstandschot de keeper te verrassen, maar deze trapt hier niet in.

Daarna is SVB weer een paar keer heel gevaarlijk. Weer Elijah die een mooie voorzet geeft op Bram, die dan van de bal wordt geduwd. Maar weer even later speelt Tom de bal op Elijah. Hij krijgt de ruimte om de actie te maken en dan uit te halen. Zijn schot wordt geblokkeerd door een tegenstander. De bal komt in de kluts voor de voeten van Tom die dan ook besluit te schieten van afstand, maar zijn schot gaat over het doel.

Als je zelf de kansen niet benut, dan is de wet van Murphy heel duidelijk. Dan valt de bal in de andere kant in het doel, en ja hoor zo gebeurt het ook, 3-3.

Na 15 minuten gebeurt het zelfde voor het doel van Mike wat de eerste helft gebeurde voor het doel van Montagnards. De bal wordt door Mike van dedoellijn gehaald en men heeft het idee dat het een doelpunt is. Supporters van Montagnards hebben commentaar op de scheids, maar deze is heel neutraal en laat het spel ook nu door gaan. Voor hem wat het niet duidelijk dat de bal geheel over de doellijn was geeft hij aan.

Maar Montagnards gaat door met de aanval en weet uiteindelijk toch weer op voorsprong te komen door een onhoudbaar schot voor Mike wordt het 4-3. Montagnards is ook in die fase weer de betere ploeg. Zij zijn fysiek sterker dan ons team. Maar voetballende doen wij absoluut niet onder en zijn wij vaak beter. Maar Montagnards heeft voorin een super spits staan. Kei balvast en heel snel met de bal. Mooi om te zien.

Maar toch wil ik liever dat SVB de wedstrijd wint of nog een puntje weet te behalen.

SVB krijgt nog wat kansjes doormiddel van enkele corners, maar geen doelpunten.

Dan is Monagnards weer gevaarlijk, maar redt Mike gelukkig. Maar SVB blijft knokken.

Emre is gevaarlijk en schiet de bal op het doel van grote afstand. De bal komt via via bij ELijah. Hij blijft cool, kijkt en tikt de bal in de lange hoek naast de keeper, 4-4.

Een zwaar bevochte punt, maar wel terecht. De wedstrijd ging gelijk op. Fysiek was de tegenstander beter, maar voetballend hebben wij ook wat laten zien.

Heel erg blij met het punt.

Jongens goed gevoetbald!! Op naar volgende week. Weer een tegenstander op grote afstand. We moeten dan tegen het hoog geklasseerde Volhardingen. In de voorbereiding werden we naar huis gestuurd met een 6-1 nederlaag. Hopelijk nu een beter resultaat, maar ze waren toen wel heel erg goed. We zullen zien en we gaan uit van ons eigen kunnen. En we kunnen zeker goed voetballen.

Dus….

Tot volgende week.