Volharding E1 – Blerick E1 6-1

Vandaag op tijd vertrekken voor de wedstrijd in Vierlingsbeek.

 
Helaas ook deze week nog niet compleet. Vandaag is Emre afwezig.
 
We hebben gedurende de huidige gehele competitie nog geen wedstrijd gespeeld met ons complete team.
 
In de voorbereiding hadden we al een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld uit en tegen Volharding. Toen werden we met vlagen weg gespeeld door een super goed voetballend team. Dus we waren voorbereid.
  
Dan de wedstrijd. Volharding komt al heel snel op 1-0. Mooie aanval op ons doel. Mike die redt bij de 1ste paal. In de rebound krijgt een aanvaller van Volharding de kans om de bal mooi voor te zetten en deze wordt vervolgens mooi binnen gekopt. SVB stond erbij en ……
 
Volharding is een sterk voetballende ploeg, maar dat wisten we. Mike is goed alert bij 2 aanvallen van Volharding achter elkaar en redt goed.
 
Volharding krijgt weer een kans, maar de speler schiet naast. Daarna volgen nog een paar doelpogingen maar alles gaat naast.
 
Er is maar één ploeg die aan het voetballen is, een genot om naar te kijken (maar ik zie dit spelletje liever van SVB kant J).
 
Maar Volhardingen krijgt wederom veel kansen. Mike redt een doelschot, vervolgens ligt de lat in de weg en de 3de poging is ook weer voor Mike. Dan ff rust in de ploeg van achteruit. Mike speelt de bal in. SVB probeert het wel, maar komt niet ver.
 
Volhardingen heeft al heel veel kansen gemist, en Mike is een ware plaaggeest aan het worden voor Volhardingen en SVB is eigenlijk alleen maar aan het verdedigen.
 
Na 24 minuten dan toch Volharding dat op 2-0 komt. Er wordt een hoge voorzet gegeven. Mike gaat naar de bal en kan er net niet bij, maar een speler van Volharding wel en schiet heel mooi fraai vanuit de lucht de bal in het doelnet.
 
Rust stand is dan ook 2-0.
 
In de rust geeft Bram aan dat hij wat moeite heeft met de hoge ballen van Mike onder controle te krijgen, en eigenlijk lagere ballen wil. De trainer geeft hem nog een tip hoe hij het beste deze hoge ballen kan aannemen.
 
Na de rust probeert Mike inderdaad een paar minder hoge ballen naar Bram te schieten, maar dit is eigenlijk niets. Mike wordt al snel verzocht om gewoon de lange/hoge ballen te geven.
 
En zo geschiet ook. Bram krijgt weer een hoge lange bal van Mike rechtsvoor. Bram neemt de bal zonder moeite aan, maakt zijn actie en is super gevaarlijk. Hij kan samen met Rayan en Stan meteen door naar voren. Bram zoekt de achterlijn op, kijkt en speelt de bal op Rayan af. Rayan tikt de bal door op Stan die de bal aanneemt en alleen voor de keeper de rust bewaard en de bal door de benen van de keeper speelt en 2-1 scoort.
 
Super mooi om te zien. Nog geen 10 minuten ervoor wordt er gezegd dat iets niet lukt of moeilijk is en meteen daarna wordt er uit zo’n situatie gevaar gecreëerd en gescoord.
 
SVB krijgt dan toch wat meer zelfvertrouwen, ondanks een sterk Volharding.
 
Aan de andere kant is het wederom Mike die weer 3x achter elkaar in de weg ligt en staat.
 
Er wordt de 2de helft meer gewisseld als gebruikelijk door kleine blessures en door dat er al heel veel energie verbrand is.
 
Maar SVB blijft proberen. Floris langs de lijn haalt de bal achter zijn standbeen door en de tegenstander is gezien.
 
Maar na 15 minuten in de 2de helft is Mike na eerdere reddingen, dan toch weer verslagen. 2 aanvallers tegenover Mike alleen, en Volharding speelt Mike uit, 3-1.
 
Snel na de 3de tegentreffer wordt er van achteruit een klassieke verdedigingsfout gemaakt. De bal wordt blind door het midden weggeramd. Dat moet je dus nooit doen, en zeker niet tegen zo’n goede tegenstander. Volharding pikt de bal op en schiet meteen op doel. Mike krijgt zijn handen niet goed achter de bal en de bal beland in het doel, 4-1.
 
Daarna lijkt het verzet van SVB gebroken. Reddingen van Mike houdt SVB nog goed op de been en zorgt dat we hier niet weg gespeeld worden met dubbele cijfers. Dan volgen ook snel de 5-1 en 6-1.
 
Maar op het laatst probeert SVB het toch nog en zijn ze ook nog gevaarlijk.
 
Tom drijft de tegenstander steeds verder terug op eigenhelft.
 
Hij kijkt goed en speelt de bal op Rayan. Rayan tikt de bal naar Elijah. Elijah schiet, maar de keeper van Volharding laat zien dat hij er ook niet voor niets staat.
 
Vervolgens is weer SVB gevaarlijk. Maar het lukt niet, net naast. Meteen daarop een aanval van Volharding, maar Mike staat aan de kant van SVB hun weer in de weg. Mike hervat het spel snel langs de lijn via Floris komt de bal bij Stan. Stan schiet dan op doel maar de bal komt in het zijnet.
 
Jammer, maar de tegenstander was gewoon een maatje te groot. Een super voetballend team.
 
Maar jullie hebben het wel geprobeerd.
 
Klasse.
    
Tot volgende week.
 
Jullie verslaggever
 

You may also like...