Venray E1 – Blerick E1 6 – 0

Vandaag uit tegen SV Venray, altijd wel een sterke tegenstander.

Bram is helaas nog steeds geblesseerd, maar de geluiden van de fysiotherapeut zijn positief en het gaat steeds beter. Nog even geduld kerel en dan komt ook jouw tijd weer. Nog ff volhouden. Mogelijk na de herfstvakantie weer. Daar gaan we voor.

In het kleedlokaal voor de wedstrijd een duidelijke speech van trainer Pascal om iedereen ff op scherp te zetten voor de warming-up en de wedstrijd.

Dan over tot de wedstrijd.

Venray komt al snel op 1-0 na een mooi afstandschot in de kruising en onhoudbaar voor Mike.

SVB blijft voetballen, maar er wordt soms te weinig uit de organisatie gespeeld waardoor de 2 linies te ver uit elkaar komen en ontstaat veel ruimte. Venray maakt hier dankbaar gebruik van. Door een verkeerde loopactie en een daarop volgende onzorgvuldige pass krijgt Venray weer balbezit en weet dit weer fraai af te ronden, 2-0.

SVB herpakt zich weer, heeft mooi samenspel. Er wordt een overtreding gemaakt op Emre en een vrije trap is het gevolg. Tom neemt de vrije trap en zet de bal mooi voor op doel, maar een verdediger van Venray kopt de bal net voor het doel weg. (Bij zo’n bal wordt toch echt Bram enorm gemist, die toch altijd wel erg sterk is in de lucht en al vaker trefzeker geweest is met zijn hoofd).

Dan volgt er een fase in de wedstrijd waar SVB nadrukkelijk aanwezig is. Tom lijkt wel vleugels te hebben. Hij speelt een beren sterke wedstrijd, enorm gevaarlijk!

Dan een mooie aanval tussen Emre, Rayan en Elijah. Maar helaas zonder doelpunt voor SVB.

Dan valt volgens de wet van Murphy het doelpunt aan de andere kant.

Stan verdedigt kei goed. Maar via een voet van een speler van Venray komt de bal op het hoofd van Tom, waarna de bal weer terecht komt voor de voeten van de aanvoerder van Venray, die verwoestend uithaalt van dichtbij. Mike is kansloos en de stand is 3-0.

De hierop volgende aftrap is Emre ff niet wakker. Hij schiet de bal keihard naar achter naar Stan, maar de bal gaat veel te hard en de bal gaat meteen achter vanaf de aftrap dus. Corner voor Venray.

Bij deze corner is Venray meteen gevaarlijk en let Tom gelukkig goed op en redt de bal van de doellijn. Ruststand 3-0.

Na rust kan ik kort zijn. Het is Venray die de kansen benut en SVB die er gelukkig ook creëert, maar vandaag geen geluk heeft in de afronding. SVB probeert wel via Elijah, Emre en Rayan voorin.

Ook Floris krijgt een mooie kans, na een balletje breed van Emre, weet Floris is actie te maken, de bal op snelheid mee te nemen, maar zijn afstandschot wat volgt gaat net over.

Ook Tom lukt het niet, net zoals Bo en Stan. Mike kan niet meer doen dan proberen de ballen uit zijn doel te houden, maar dat lukt hem in de 2de helft nog 3 keer niet. Bij één actie is onze verdediging weg gespeeld en komen 2 aanvallers alleen op hem af en is het uit spelen voor hun.

Eindstand vandaag een 6-0 voor Venray.

Heel veel complimenten na de wedstrijd van mensen van Venray, voor het mooie spel van vandaag. We hebben een leuk voetballend team. Dat klopt ook.

Maar helaas moeten wij het als E-1 vaak tegen teams afleggen die volledig uit 2de jaars E-spelers bestaan, en dan komen we soms gewoon net iets te kort met ons team.

Maar…. Ik blijf genieten van onze jongens. En volgens mij de andere ook. Ze blijven knokken voor elke bal en blijven samen spelen. Ze komen er wel. Over een half jaar zijn ze super op elkaar in gespeeld en dan gaat het ook steeds beter.

Jongens blijf zo door gaan. Ik ben trots op jullie.

Tot volgende week.

Jullie verslaggever.