Blerick E1 – Sport Club Irene E1 0 – 3

Vandaag moet de trainer, Pascal, helaas gaan werken, hij is wel nog bij de bespreking aanwezig, maar daarna moet hij gaan werken. Maar hij heeft een “vervanger” geregeld, en wel trainer Wiel Roox, van heren 2.

Wiel geeft voor de warming-up een kleine uitleg adhv het magneetbord. Hij heeft al een paar wedstrijden gezien en heeft een paar tips voor de boys.

Daarna wordt de opstelling bekend gemaakt. Hier komen een paar grote verrassingen voor de jongens te voorschijn. Tom, normaal laatste man, gaat vandaag in de spits spelen, en Rayan, dit seizoen vooral in de spits opgesteld, gaat vandaag als laatste man spelen. Deze wisselingen zijn van te voren uitvoerig tussen de heren trainers besproken en vandaag zouden we eens gaan kijken hoe het uitpakt. Na de bespreking beginnen de jongens aan de warming-up.

Dan de wedstrijd. De wedstrijd gaat gelijk op. SVB krijgt wat kansjes, maar Irene ook en Mike maakt hierop een paar goede reddingen en snelle spelhervattingen.

Echter komt Irene toch op voorsprong. Achterin wordt de bal niet goed weggewerkt. Een aanvaller van Irene krijgt de bal in de voeten en schiet meteen op doel. Mike zijn zicht wordt wat belemmerd door het aantal spelers voorzich. Maar hij zit wel nog aan de bal, maar weet deze net niet meer uit zijn doel te tikken, 0-1.

Even later weer een aanval van Irene. Mike redt en de bal gaat achter. Daarna weer een kans van Irene en weer Mike die een sta-in-de-weg is en de bal gestrekt van de doellijn houdt.

Aan de kant van SVB komt Floris een paar keer gevaarlijk mee op, maar heeft dan op volle snelheid niet echt de mogelijkheid om de bal goed af te spelen.

Ook Tom is gevaarlijk voorin, maar ook hem lukt het niet de bal in het netje te krijgen bij de keeper van Irene.

En als je zelf de kansen mist….

Maar gelukkig heeft SVB nog Mike in het doel staan.

Hij moet wederom helemaal gestrekt naar de hoek. Dan gaat de bal achter hem op de paal en kaatst terug het veld in. Mike staat meteen weer rechtop en duikt alweer naar de andere hoek, waar Irene probeert te scoren, maar ook hier is Mike weer alert en heeft de bal klem.

Met 0-1 gaan we de rust in.

Na rust is het nog steeds een voetballende wedstrijd, maar Irene is diegene die de bal wel in het doel krijgt. SVB heeft ook veel kansjes, maar weet ze niet te benutten. Mike is een sta in de weg nog steeds (gelukkig voor SVB) en heeft veel ballen die op hem af geschoten worden.

Maar ook heeft SVB wat geluk. Een 1005 kans van Irene wordt niet benut en even later weer een grote kans. Dan gaat er nog een kopbal net naast.

Maar maakt Irene de 0-2 en snel er achteraan de 0-3, na helaas weer een klein foutje van SVB kans achterin.

De complimenten voor het team. Ze zijn blijven knokken. Ook van trainer Wiel.

Maar ook de tegenstander was erg tevreden over het leuke voetbal wat SVB speelt en de keeper die zoveel tegen hield.

Mooie complimenten jongens. Blijf geloven in jullie zelf en dan komen de punten wel weer.

We hebben nu eenmaal een sterke poule in de Hoofdklasse. En hopelijk is de volgende wedstrijd Bram weer wedstrijdfit!! Dan komt het allemaal goed.

Tot volgende week.

Jullie verslaggever