Blerick E1 – Wittenhorst E1 2 – 4

Vandaag thuis tegen Wittenhorst, altijd wel een gelijkwaardige tegenstander.

SVB begon meteen fel aan de wedstrijd. Na 4 minuten een mooi 1-2tje voorin. Emre op Rayan en Rayan terug op Emre. Emre neemt de bal aan en schiet op doel. De keeper van Wittenhorst redt.

Even daarna is SVB weer gevaarlijk met Elijah aan de bal. Elijah wordt echter onderuit gehaald. Vrije trap is het gevolg. Tom neemt de vrije trap, en speelt slim de bal bij Elijah in de voeten. Elijah neemt aan, draait open en kan meteen schieten. Via een speler van Wittenhorst gaat de bal achter. Corner voor SVB. Wittenhorst werkt deze corner netjes weg en is meteen gevaarlijk aan de andere kant bij Mike. Maar Mike let goed op. Hij komt uit zijn doel. Maakt de hoek voor de speler steeds moeilijker en de bal verdwijnt achter.

Mike geeft dan een lange bal op Elijah. Elijah vangt de bal op op rechts. Via via komt de bal op links bij Emre. Emre tikt op tempo 2 spelers van Wittenhorst uit. Hij houdt het overzicht, kijkt en ziet Rayan voor het doel staan. Emre speelt de bal op maat in de voeten bij Rayan die de bal maar binnen hoeft te tikken en doet dit ook netjes. 1-0 voor SVB.

De wedstrijd gaat ook daarna gelijk op. Mooi voetbal van beide kanten.

Ook Wittenhorst krijgt kansjes, maar Mike is een sta in de weg voor hun.

Maar na 20 minuten is ook hij kansloos op de aanval van Wittenhorst en is de stand weer gelijk 1-1.

SVB moet meer vanuit de organisatie weer gaan voetballen.

Dan krijgt opeens SVB een hele grote kans. Ze gaan met 3 aanvallers alleen op de keeper af, nadat de verdedigers omspeelt zijn. Emre houdt over zicht. Speelt op Rayan. Rayan speelt de bal weer af op Elijah. Elijah neemt de bal aan en wil dan schieten, maar de verdediger van Wittenhorst is op tijd terug op mee te verdedigen. Volgende keer gewoon ineens schieten Elijah, je kunt het!!

Na 23 minuten valt dan toch de 2-1. Een voorzet van Emre vanaf links wordt door een speler van Wittenhorst perongeluk in eigen doel gewerkt.

Echter Wittenhorst is hierdoor niet van slag. Want binnen de minuut herstellen zij zich (doordat SVB NIET oplet) en komen ze op 2-2.

Dan is er voor de rust nog een mooie aanval van SVB. Elijah sprobeert tussen 3 spelers door te komen, maar dit lukt hem niet omdat Wittenhorst hier een stokje voor steekt. Vrije trap, met geen resultaat. RUST.

Na rust komt Collin van de E-2 in het veld. Hij is vanmorgen vroeg als vervanger van Bo opgehaald.

Na rust mooi combinatie voetbal van SVB weer. Met ook enkele mooie kansjes.

Maar dan komt SVB toch op achterstand voor het eerst in de wedstrijd. Collin onze laatste man, wordt uitgespeeld en de tegenstander komt alleen op Mike af. Mike staat op zijn verkeerde been, wordt omspeeld en de bal wordt beheerst in het doel geplaats, 2-3 voor Wittenhorst.

De 2de helft is verders best zenuwslopend af en toe.
Wittenhorst tikt mooi samen. SVB kan dit ook, maar vandaag lukt het niet zo best. Ballen komen niet altijd aan in de voeten, passes te kort, enzo.

Mike blijft goed opletten en mee doen en houdt SVB goed op de been.

Bij de laatste wissel vandaag komt Tom, onze normaal laatste man, in de spits. Hij staat met de rug naar het doel van Wittenhorst, krijgt de bal aan gespeeld, kijkt en legt de bal terug op Emre in zijn voeten die dan meteen uithaalt en de bal helaas keihard via de paal terug het veld in ziet komen. Het zit ons vandaag ook niet mee, even later weer zo’n kans. Tom krijgt de kans om van afstand uit te halen en doet dit ook. Zijn pass gaat net naast het doel achter. Er wordt door SVB keihard gewerkt. De inzet is super. Helaas wordt dan vlak voor tijd de bal niet goed weggewerkt op eigen helft en krijgt Wittenhorst de bal in de voeten en zij benutten deze kans maximaal en maken de eindstand op 2-4.

Jammer jongens. We hebben jullie zien knokken en jullie hebben ook mooi voetbal laten zien. Helaas zat het ons vandaag ook niet mee, maar blijf zo doorgaan.

Volgende week uit naar Venray. Altijd wel een lastig tegenstander. Maar uit blijven gaan van je eigen kunnen.

Tot volgende week.

Jullie verslaggever.