Sparta 18 E1 – Blerick E1 3 – 6

Vandaag de eerste uitwedstrijd tegen Sparta’18 E1.

SVB begint goed aan de wedstrijd. Emre zet meteen druk en weet de bal tussen 2 spelers van Sparta op te pikken. Maar Sparta is ook lekker allert. Na een mooie actie van hun staat SVB erbij te kijken. Ook Mike is niet allert en Sparta komt binnen een paar minuten al op voorsprong. 1-0.

Daarna is SVB wakker gemaakt. Sparta blijft druk zetten en een corner is het gevolg.

Mike is nu wel goed bij de les. Hij tikt de bal weg uit zijn doelgebied. Even later weer Mike die vol aan de bak moet. Hij geeft de bal mee aan Bo, die vervolgens een mooie bal naar voren geeft. Voorin volgt een mooie combinatie tussen Rayan, Emre en Bo die mee aangesloten is.

Na 7 minuten komt SVB dan ook verdient op gelijke hoogte via een mooie actie van Emre, 1-1.

Na een kwartier komt SVB zelfs op voorsprong door Elijah die de bal beheerst binnen schiet 1-2.

Daarna heeft SVB steeds meer kansjes. Emre geeft een mooie steekpass op Rayan. Rayan draait mooi open en gaat op het doel af. Maar Sparta verdedigt goed mee.

Dan weer aan de andere kant een corner. De bal wordt mooi voorgezet door Sparta maar Mike kan er weer bij en tikt de bal weer weg.

Even later een corner voor SVB aan de andere kant. Emre zet de bal voor, maar de bal komt op het dak van het doel, jammer.

Dan komt Sparta op 2-2 uit het niets. SVB is in die fase van de wedstrijd echter geregeld gevaarlijker van Sparta. Sparta laat daar tegenover graag een spelertje voorin hangen achter de verdediging van ons. Jammer want zo is het niet leuk voetballen.

Maar Mike blijft allert. Mike redt op een afstandschot.

Floris is langs de lijn geregeld gevaarlijk. Hij geeft een super pass op Elijah. Elijah is erg gevaarlijk rechts voorin en sleept er een corner uit. Er wordt hard gewerkt. Mike komt bij een aanval van Sparta op tijd uit zijn doel. Hij tikt de bal breed op Stan. Stan speelt dan de bal meteen op Emre tussen 2 verdedigers door. Emre heeft zo de weg vrij naar het doel en maakt het beheerst af, 2-3 voor SVB.

Dit is ook de rust stand, want vlak voor rust gaat een schot van Elijah net over het doel.

Na rust komt Sparta al heel snel op 3-3.

Maar SVB laat het er niet bij zitten en gaat weer in de aanval. Emre zet meteen weer druk vanaf de linkerkant. Hij gaat langs de zijlijn, zoekt de achterlijn op en gaat richting het doel. Vanuit een bijna onmogelijke hoek schiet hij de bal achter en langs de keeper in het doel, 3-4.

Wat later in de wedstrijd een inworp van Sparta. Bo let goed op. Bo onderschept de bal en speelt de bal naar Rayan. Rayan speelt de bal weer door op Emre, maar de bal is net te hard en de keeper heeft de bal.

Wat een kansjes voor SVB. Het balletje blijft rollen en het is weer genieten langs de kant (ondanks al dat vele water wat naar beneden gesproeid wordt).

Dan is er weer een mooie actie van Emre. Hij speelt nu de bal naar Rayan. Rayan schiet, maar raakt hard de paal. Het lukt even allemaal net niet, maar wat een mooi voetbal.

Achterin moet Mike uitkomen en drijft de speler van Sparta naar buiten.

Na 15 minuten in de 2de helft valt dan de 3-5. Rayan neemt een bal aan en omspeelt de keeper en schiet beheerst binnen. Terecht voor al het harde werken.

SVB blijft druk zetten en gevaarlijk. Een corner van SVB wordt maar net op de doellijn door de keeper klem vast gepakt.

Floris stoomt geregeld langs de rechter kant mee op naar voren. Ook Bo probeert het van afstand een keer. En ook Tom schiet een keer van afstand. Het lukt net niet.

Maar dan volgt er weer een heerlijke combinatie. Van achteruit Bo die vanaf linksachter wat mee opkomt, dan goed kijkt en een balletje breed naar rechtsvoor op Stan. Stan neemt aan en gaat door en gaat op het doel af. Ook zijn harde werken wordt beloont en schiet in de korte hoek de bal binnen, 3-6.

Vlak voor tijd maakt Floris een klein foutje langs de lijn, maar hij is zo vlug dat hij het zelf al weer herstelt en een inworp eruit sleept.

Floris gooit zelf de bal meteen op Emre. Emre is dan gevaarlijk maar het schot gaat naast.

Tot slot nog een gevaarlijk schot van Emre, maar de keeper van Sparta let goed op.

Eindstand 3-6.

Jongens weer een heerlijke pot om naar te kijken.

Hopelijk volgende week weer helemaal compleet op het veld. We zijn wel compleet iedere week, maar Bram mag nog niet spelen, hij is geblesseerd. Hopelijk geeft de fysiotherapeut zeer binnenkort “groen licht”.

Bram, een goed herstel.

Tot volgende week.