Blerick D1 – FCV Venlo D1 1-0

Vandaag de eerste thuis wedstrijd van het nieuwe seizoen. Wederom zijn we net als alle vooraf gaande wedstrijden nog steeds niet compleet. 

Plus puntje is dat Tom weer een helft mag voetballen, maar Bram daar in tegen heeft te veel last van zijn lies. Tristan begint op de bank, maar hij heeft ook last van een blessure. Zijn enkel is geïrriteerd en deze heeft hij al eens eerder gebroken gehad. Dus voorzichtigheid is ook hier op zijn plaats. Geen risico’s dus. Vandaag doen Tijn, Noud en Kaan mee uit de D2. Super jongens.   

En dan nu over naar de wedstrijd. De eerste 10-15 minuten zijn een leuke spannende pot. Het gaat gelijk op tussen beide teams. Over rechts een paar mooie combinaties tussen Collin en Erdem. 

Na 15 minuten een vrije trap na een overtreding op Tijn. Erdem schiet de vrije trap op doel. De keeper komt eerder bij de bal dan over voorhoede. Jammer want de actie was super.  

Even later wederom een overtreding van FCV nu aan de andere kant van het veld. Emre neemt nu de vrije trap. Emre zet de bal goed voor in de 16 meter. Rik wordt hier ten val gebracht, maar de scheidsrechter ziet hier geen overtreding in. Na 23 minuten valt Erdem uit en komt Kaan in het veld.  

Na 25 minuten staat SVB buitenspel, waarvoor de grensrechter van FCV ook voor vlagt. De scheidsrechter laat doorgaan omdat FCV aan de bal is. Maar daarna maakt de verdediger een foutje en profiteert SVB hiervan. Noud krijgt de bal en wil de bal netjes afgeven op Kaan, die dan buitenspel staat. Jammer want hier had meer in gezeten. Noud had best zelf mogen schieten op doel, hij stond er beter. Jammer, volgende keer beter.  

Vlak voor rust is het dan FCV wat een enorme kans krijgt. De spits wordt weggestuurd. Mike komt uit zijn doel. De speler schiet de bal langs hem heen, en de bal komt via de paal terug het veld in. Die 2de bal is voor Mike die sneller bij de bal is dan de spits van FCV.   

Even is FCV dreigender, maar Mike heeft de bal al. Ruststand is dan ook een gelijkspel, 0-0.    

De 2de helft laat weer een gelijk opgaande wedstrijd zien. De kansjes zijn er van beide ploegen. Maar na 8 minuten is er een corner voor SVB. Emre neemt de corner. Gianny wordt in de rug gelopen, waardoor de bal bij Erdem komt, die de bal over de keeper in het doel schiet 1-0. Wat een bevrijding. De jongens verdienen het ook.  

Even later is het weer SVB wat gevaarlijk is rond de 16 meter. De bal klutst alle kanten op en de daarop volgende aanval van FCV, wordt weg getrapt door Mike, die goed zijn doel uit komt. Snel daarna is er een corner voor FCV. Deze wordt genomen, maar solide weggewerkt door Gianny.  

De trainer van SVB wordt erg onrustig en zit maar op zijn klokje te kijken. De tijd kruipt voorbij.  

SVB moet nog even volhouden. Een volle bank met 6 spelers, maar geen ene speler is fit. 3 zitten er op de bank die helemaal niet mogen voetballen. Tom heeft maar 1 helft mogen spelen en Tristan heeft gewoon nog te veel last van zijn enkel vandaag. Hopelijk zijn we weer snel compleet met een fit team.  De wedstrijd is zenuwslopend. Niet alleen bij SVB, ook bij de tegenstander.  

Een gevaarlijke aanval van SVB. Noud die op het middenveld de bal krijgt. Hij speelt een super pass breed op Erdem die op snelheid weg is. Maar hij heeft daarna geen afspeelmogelijkheden, waardoor hij maar zelf op doel schiet. Het schot mist de power en de bal is een vrij makkelijke prooi voor de keeper van FCV. Zenuwslopend, wat een wedstrijd. Wat een laatste 5 minuten, om gek van te worden.Laatste minuut wordt aangegeven door de scheidsrechter. Nog een afstandschot van Emre. De keeper vangt de bal. En zoekt weer de aanval van achteruit. Als FCV net over de middenlijn is fluit de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. YES. 3 punten op zak. Wat een wedstrijd. De jongens hebben we allemaal hard voor geknokt als team zijnde.     

Op naar volgende week. Uit naar Merefeldia in Nederweert.  

De verslaggever. 

You may also like...