Blerick D1 – TURA Bruggen 6 – 1

Miek Monnens

  Shake hands met SVB aanvoerder Mike Monnens   

Vandaag de 2de oefenwedstrijd met de nieuwe D1 en meteen een “interland”. 

Na zondag, nieuwe ronden, nieuwe kansen. SVB begint wat onwennig. Sommige spelers hebben een andere positie dan dat ze gewend zijn.  Maar SVB heeft wel de eerste kansen. 

Bram gaat op rechts zijn mannetje voorbij en zoekt de achterlijn op. Maar de bal gaat daarna over de achterlijn. De volgende kans van achteruit van links via Mike naar Erdem op rechts half. Erdem maakt de actie en stuurt Thomas weg. Thomas geeft af op Tristan voor het doel en Tristan scoort de 1-0 al binnen 5 minuten. Na de aftrap van de duitsers wordt de bal snel weer terug verdient en wordt Thomas 10 meter over de middenlijn weg gestuurd. Hij gaat op snelheid zijn mannetje voorbij en legt de bal bij het schot op doel hoog over de keeper in het net, 2-0. 

SVB is sterker de eerste 10 minuten. Na 10 minuten een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. Tom neemt de vrije trap in 1 keer. De keeper moet veel moeite doel om zijn doel schoon te houden en hij krijgt met moeite de bal hoog weg getikt. Echter Floris is alert en kopt de bal in het doel, 3-0. 

Daarna volgt de eerste echte kans voor TuRa Brüggen. Een speler komt met een klutsbal door het midden van onze verdedigers. Mike komt daarop uit zijn doel en gooit zich voor de bal. Hij heeft echter de bal niet klemvast en komt er zelf net niet meer bij. De tegenstander ligt op de grond, en weet de bal, al liggend, net voor dat Mike erbij kan weg te tikken. Hij speelt zo de bal bij een medespeler van hem in de voeten. Deze speler van TuRa Brüggen schiet meteen op doel, maar raakt vol de paal. De rebound is voor Mike. 

Na een verkeerde ingooi van de duitsers, mag SVB de ingooi over doen. Bram krijgt de bal en stuurt Thomas weg. Deze wordt echter van de bal gelopen. Een daarop volgende aanval van TuRa Brüggen wordt afgevlagd voor buitenspel.

 

Even daarna corner voor TuRa Brüggen, maar dat is een simpele vangbal voor Mike. 

Dan volgt een mooie aanval van SVB. Via de rechterkant wordt door Erdem, Bram weg gestuurd. Bram zoekt de achterlijn, zet voor maar Thomas mist de bal rakelings. Tristan probeert nog te schieten, maar TuRa Brüggen verwerkt de bal tot corner. Corner SVB. Erdem neemt vandaag de corners. De keeper tikt de bal weg en TuRa schakelt snel om en SVB is te laat met de organisatie weer goed zetten. Mike kan niets anders dan uit zijn doel komen, maar de speler tikt de bal over Mike heen en de stand is 3-1. Dit is dan ook meteen de ruststand.   

Na rust weer een aanvallend SVB. En meteen heeft SVB al een corner verdient. Erdem neemt de corner, maar hij krijgt de bal niet goed voor en TuRa werkt de bal weg. 

Even daarna is het weer SVB dat aanvalt. Nu weer met een vrije trap van Tom. Deze gaat net naast het doel. 5 minuten later weer een vrije trap voor SVB. Vanaf 18 meter van het doel schiet Tom rechtstreeks op het doel. Weer gaat de bal rakelings naast de 2de paal. Wat een vrije trap heeft Tom, heerlijk om te zien. SVB blijft voetballen. 

Floris heeft even later ook een kansje met een afstandschot. Na 21 minuten in de 2de helft weer een vrije trap voor SVB. Vlak bij de cornervlag neemt Tom weer de vrije trap. Tom zet de bal goed voor en Rik tikt de bal in het doel, 4-1.  

Corner TuRa, maar deze wordt weg gewerkt en Tristan wordt weg gestuurd, vanaf eigen helft, maar hij wordt onderuit gehaald. Weer een vrije trap. SVB blijft voetballen. Heerlijk. Echt genieten.  

Vlak voor tijd wordt Mohamed vast gehouden. Vrije trap op 25 meter van het doel. Tom neemt weer de vrije trap. Een speler van TuRa werkt de bal tot corner. Corner wordt genomen door Erdem./ Erdem zet de bal goed voor het doel. TuRa probeert de bal weg te werken, maar ze krijgen deze niet goed weg. De bal komt weer bij Erdem terecht die meteen uithaalt en in de verre hoek de 5-1 scoort.  

TuRa probeert wel, maar SVB is gewoon sterker. Weer een mooie aanval naar voren, maar nu stond Tristan buiten spel. Het is allen SVB wat nog aanvalt. Floris wordt nog een keer onderuit gehaald. De vrije trap daarop van Tom wordt goed voorgezet bij de 2de paal. Rayan schiet de bal via de paal in de handen van de keeper.   

Weer een aanval van TuRa, maar weer SVB wat de aanval onderschept. Bram is dan weer erg gevaarlijk op rechts. Hij schiet op doel, en de keeper moet gestrekt gaan, en zit er nog net aan en tikt deze weg. Echter Tristan krijgt de bal in zijn voeten gespeeld en schiet meteen op doel, 6-1. 

Eindstand is dan ook 6-1. 

Vandaag een mooie wedstrijd gezien. Met toch veel basisspelers van de D1. Dat geeft vertrouwen naar komend weekend, dan staat de 1ste bekerwedstrijd op het programma. 

Echter zijn er na de wedstrijd ook wat zorgen. Thomas is in de 2de helft uitgevallen met knieklachten. En Bram schoot het de laatst minuut in het bovenbeen of de lies. Hopelijk zijn de heren fit van het weekend.   

De verslaggever J 

You may also like...