Venlosche Boys D4 – Blerick D2 1-12

Vanaf de 1ste minuut SVB dat druk wil zetten op Venlosche Boys, maar het is Venlosche Boys wat als eerste het gevaarlijkste is. Op de rand van de 20 meter voor Mike zijn doel wordt een overtreding gemaakt. Vrije trap is het resultaat. De vrije trap wordt genomen, maar er staat iemand van Venlosche Boys buiten spel.

 
Mike hervat het spel super snel, met een vrije trap richting Fisnik. Fisnik geeft een diepte pass op Ayoub. Ayoub maakt wat meters en geeft de bal voor op Nabil die in de spits staat en Nabil scoort de 0-1. Dat is pas een mooie aanval van achteruit die begint bij de eigen keeper. Top heren. Mooi gespeeld. Dat is wat we willen zien.
 
Na 10 minuten is het weer Nabil die zijn doelpuntje mee pikt en de stand op 0-2 zet. Vandaag is hij erg trefzeker, beter dan de laatste weken, waar hij kans op kans nodig leek te hebben.
 
Al snel daarna weer een aanvan van SVB. Nu vanaf links een voorzet van Mohammed op Wassim, die de bal voorbij de keeper speelt en de stand is 0-3.  Meteen daarna volgt het volgende doelpunt nu gemaakt door Mohammed die het van afstand probeerde, 0-4.
 
Na 17 minuten een aanval over links van Wassim. Hij zoekt de achterlijn op en schiet in de korte hoek, bijna onmogelijk de bal langs de keeper in het doel en de stand is al 0-5. Het gaat wel heel hard vandaag.
 
Na 18 minuten komt Venlosche Boys weer een keer serieus over de middenlijn. De speler van Venlosche Boys schiet op doel, maar de bal is makkelijk voor Mike. Hij heeft weer een snelle spelhervatting via Fisnik.
 
SVB is echt veel sterker en speelt voortdurend op de helft van Venlosche Boys.
 
Een corner van rechts van Mohammed op doel. Ayoub scoort de 0-6.
 
Na 26 minuten wordt het nog veel erger voor Venlosche Boys, het wordt 0-7, door een eigen doelpunt. Wassim zet de bal voor. Een speler van Venlosche Boys krijgt de bal, heeft heel veel tijd en ruimte, want er is niemand van SVB die druk zet, maar de speler krijgt de bal ongelukkig in zijn eigen doel.
 
Vlak voor rust is het Fisnik die van links achteruit, de nodige mannetjes voorbij gaat. Er wordt “speel” geroepen, maar dat hoort hij niet, of lijkt het niet te horen. Hij gaat 5 man voorbij over de gehele linkerflank en weet zelfs de doelman te passeren en scoort zelf de 0-8. Dat is dan ook meteen de ruststand.
   
Na rust is het weer een richtings verkeer. Nabil en Mohammed zijn gewisseld. Hiervoor spelen nu Floris en Ziya, die de eerste helft reserve stonden.
 
Een corner voor SVB wordt nu op links genomen door Ayoub. Hij legt de bal zelf in het doel rechtstreeks vanuit de corner, 0-9.
 
Dan komt Venlosche Boys weer een keer op onze helft. Ineens fluit de scheidsrechter, nadat Mike de bal opraapt, en wijst naar de penalty stip. Hier snap ik niks van. Ik heb niet gezien wat er gebeurt is, maar er was niemand in de buurt van Mike. Mike krijgt de bal na een duel tussen de back en een aanvaller terug. Het kan hooguit een terugspeelbal zijn, maar dat zou wel heel raar zijn. Ik zie dat de scheidsrechter naar onze grensrechter loopt, Joost Nabuurs. Recent ook geslaagd voor zijn Basis opleiding Scheidsrechter. Na overleg tussen de heren krijgen we een indirecte vrije trap tegen, dus zal hij wel gefloten hebben voor een terugspeelbal.  SVB is allert en Mike vangt de bal op.  De spelhervatting daarop is niet heel erg gevaarlijk.
 
Even later is het Naiyo die zijn tegenstander steeds weer gek maakt, met zijn acties. De tegenstander zucht en kreunt er aardig oplos van al die acties van Naiyo, want hij kan hem niet bij benen.
 
Dan volgt er een corner van SVB, genomen door Naiyo, maar de bal wil er ook in 2de instantie niet in.
 
Na 20 minuten een tegendoelpunt voor ons. De aanvoerder van Venlosche Boys kapt Thomas uit en is weg. Hij gaat op het doel af van Mike. Mike gaat volledig gestrekt maar kan net niet bij de bal, 1-9.
 
Niet veel later is er weer een aanval van SVB. De bal gaat over de achterlijn. De keeper van Venlosche Boys neemt de doeltrap breed. Naiyo zet meteen druk. En verovert de bal. Hij zoekt de achterlijn op en zet de bal voor. Wassim is er als de kippen bij en scoort 1-10.
 
Wassim is snel na zijn doelpunt weer gevaarlijk op links, en hij schiet weer in de korte hoek de bal binnen bij de keeper, 1-11.
 
Dan weer Wassim die gevaarlijk is. Hij kapt de tegenstander uit, zet de bal voor op Ayoub. Ayoub schiet, maar Venlosche Boys zit nog aan de bal, corner SVB. Naiyo neemt wederom de corner. Mike komt uit zijn doel mee het strafschopgebied in van Venlosche Boys. Fisnik gaat als laatste man spelen, want onze laatste man Rik is ook levensgevaarlijk bij de corners. De corner wordt genomen en de bal komt bij Wassim. Wassim legt hem breed op Mike. Mike haalt uit, maar hij krijgt zijn voet niet goed onder de bal. Wel leuk langs de kant te horen dat iedereen, elkaar aan het coachen is en het een ander ook gunt om te scoren. Zo riepen er meerdere spelers naar Wassim om de bal af te leggen op Mike.
 
Dan volgt erna een actie op rechts van Floris. Floris stuurt Delano weg. Delano komt vrij voor het doel. De keeper komt uit, maar Delano blijft rustig en scoort met een panna de 1-12.
 
De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, maar Ziya kijkt te weinig om zich heen als hij aan de bal is.  Hij speelt er uiteindelijk een corner uit. Weer Mike mee naar voren. Zo blijft hij wel warm met dit weer. De bal komt bij Ayoub die meteen schiet, maar de bal beland in het zijnet.
 
Mike gaat na de corner als laatste man spelen op de middencirkel. Hier blijft hij heel rustig en tikt de bal breed na een aanval van Venlosche Boys.
 
De eindstand is dan ook 1-12.
 
Een mooie uitslag. Zeker gezien het spel dat er van onze kant gespeeld werd. Er werd de hele wedstrijd SAMEN gespeeld. Je merkt dat ze nu we lager staan in gedeeld ook de mogelijkheid krijgen om het spel zelf te maken en steeds meer samen gaan spelen. De eerste helft van de competitie waren we veel al aan het verdedigen en kregen zelf toch minder vaak de mogelijkheid om het spel zelf te maken. Nu leren ze echt voetballen op groot veld. Leuk om te zien.
 

Volgende week zaterdag hebben we in principe geen wedstrijd. Mogelijke een vriendschappelijke wedstrijd tegen Venlosche Boys D2, op herhaaldelijk verzoek van hun kant uit.
 
Na de pasen spelen we thuis tegen SV Venray. Altijd een lastige tegenstander.
      
Jullie verslaggever.
 

You may also like...