Baarlo D3 – Blerick D2 0-8

Vanaf de 1ste minuut is het SVB dat de druk wil zetten op Baarlo D3.

Delano geeft een voorzet vanaf de achterlijn. De bal gaat voor iedereen langs en komt voor de voeten van Mo die bij de 2de paal aan komt lopen. Hij schiet de bal rustig binnen en het is al meteen 0-1.

4de minuut weer een aanval. Vanaf rechts een voorzet. Fisnik neemt de bal aan, draait zich weg en schiet op doel, 0-2.

SVB is veel sterker dan Baarlo de eerste minuten. Vooral op rechts is het gevaarlijk.

In de 9de minuut weer vanaf rechts. Goede voorzet van rechts van Bas van Berlo van de D3, die ons komt uithelpen. Bas geeft de bal perfect voor en Nabil maakt hier dankbaar gebruik van en scoort de 0-3.

In de 11de minuut krijgt SVB een penalty. De spelers roepen Mike aan de andere kant uit het doel. Mike loopt naar de stip. Hij legt de bal goed neer op de stip, en plaatst de bal beheerst rechts in de hoek onhoudbaar voor de keeper van de tegenstander 0-4.

Na 16 minuten een kans voor Ayoub, maar de bal gaat niet in het doel. Even later scoort hij wel de 0-5.

Dan volgt er even een rommeligere fase van SVB, want het gaat wel heel erg makkelijk. Ze kruipen steeds meer bij elkaar.  Mike staat dan al geregeld rond of op de middenstip te spelen als laatste man. Hij krijgt de bal rond de middencirkel en meteen 2 aanvallers die druk zetten. Mike schiet de bal weg op Floris. Floris neemt de ruimte die hij krijgt en scoort in de 26ste minuut de 0-6. Mike is bij de actie op de middencirkel geblesseerd geraakt na een trap van de tegenstander, maar hij weet de 1ste helft uit te spelen.

Ruststand is een mooie 0-6.

In de rust blijft Mike acher in het kleedlokaal. Floris zou eigenlijk gewisseld moeten worden, omdat hij aan de beurt was, maar hij mag gaan keepen.

Rik neemt de posititie centraal achterin weer in.

Meteen na de rust is het weer SVB dat opzoek gaat naar een doelpunt. Nabil krijgt de nodige kansen, ook al in de eerste helft, maar de bal wil er niet in.

Na 15 minuten is het Wassim, die net een 2 tal minuten in het veld staat, en prachtige voorzet geeft en Ayoub scoort de 0-7. Het heeft weer even geduurt eer er een doelpunt viel. Het spel is van beide partijen rommelig. Van Baarlo zelfs steeds minder sportief, maar niet met opzet lijkt het.

In de 48ste minuut krijgt SVB wederom een corner. Mohammed zet de bal voor op doel en voor het doel staat daar onze Rik met zijn blonde lokken. Hij zet zijn hoofd goed onder de bal en knikt wederom een doelpunt naar binnen, 0-8. Het is al Rik’s 3de doelpunt in 4 wedstrijden. Hij is sinds de winterstop (mede)topscoorder, en dat als laatste man!!!

In de 58ste minuut weer een corner voor SVB. Weer Mohammed met een super voorzet. De bal komt voorbij de 2de paal bij Ziya. Hij krijgt de bal niet goed onder controle en de bal wordt weg gewerkt.

Eindstand is 0-8. Een mooie wedstrijd, maar er had meer in gezeten de 2de helft.

Volgende week gaan we op bezoek bij Venlosche Boys D4.

Jullie verslaggever.