Ysselsteyn D1 – Blerick D2 2 – 2

Na een moeizame overwining vorige week tegen ons eigen SVB D3, vandaag al een topper van een wedstrijd.

Thuis tegen IJsselstein. IJsselstein is voor de winterstop kampioen geworden in de 2de klasse 304. Dus we waren gewaarschuwd. De jongens waren goed voorbereid aan de wedstrijd.

Vanaf de 1ste minuut SVB dat de druk wil geven op IJsselstein. Na 4 minuten Ayoub die via de rechterkant gevaarlijk is. Hij zet de bal voor op doel, maar IJsselstein weet nog net de bal weg te tikken over de achterlijn voor iemand van SVB eraan kan. Na 7 minuten weer een corner voor SVB. De tegenstander is fysiek sterker, maar SVB zet vanaf het begin druk.

Na 10 minuten komt IJsselstein erdoor aan de linkerkant, maar de bal komt in een kluts over de achterlijn, corner voor IJsselstein. De voorzet wordt in het zijnet geplaatst. Na 15 minuten komt IJsselstein steeds meer in het spel. Ayoub moet al geblesseerd het veld verlaten. Jammer, want hij was mega gevaarlijk. Hopelijk spoedig een spoedig herstel.

Wat een spanning zit er in de wedstrijd, heerlijk.

Na 20 minuten een kunstje van Nabil. Hij zet een voet op de bal en draait om de man heen en neemt de bal mee. Hij heeft ruimte om een schot te plaatsen en schiet op doel. Een speler van Ijsselsteinblokt het schot en schiet de bal net naast zijn eigen doel over de achterlijn. Corner SVB.

Na 23 minuten een mega kans van Naiyo voor het doel. Hij wil veel te graag en schiet de bal snoeihard op doel. De bal gaat hoog en IJsselstein krijgt de bal niet weg gewerkt. Maar Rik is er als de kippen bij en kopt de bal in het doel, 1-0. Wederom is het de laatste man die de aanvallers het voorbeeld geeft.

In de 26ste minuut wederom een kans voor SVB, nu is het Mohammed die de bal over het doel schiet. Ruststand is dan ook 1-0.

Meteen na rust een gevaarlijk SVB. Wassim krijgt de bal in gespeeld in de 16 meter. Hij neemt de bal aan en wil zich weg draaien. De keeper is uit zijn doel en trekt Wassim naar de grond, maar Wassim weet de bal nog richting het doel te schieten. Echter een verdediger van IJsselstein haalt de bal van de lijn. Dit was een 100% zuivere strafschop. De scheidsrechter beoordeelde de situatie eerst als voordeelregel. Alleen werd er geen voordeel uit gehaald en was het als nog een overtreding. Maar de scheidsrechter moet in een fractie van een seconde beslissen en dat is altijd heel erg moeilijk. Het spel gaat dan ook verder.

5 minuten later is het IJsselstein wat op gelijke hoogte komt, 1-1.

IJsselstein krijgt vertrouwen en na 5 minuten maken ze de 1-2.

SVB gaat niet bij de pakken neer zitten en blijft knokken. Dan van achteruit een aanval. Floris krijgt de bal op linksback. Hij versnelt en kan meters maken. Floris ziet Naiyo en Floris geeft een wereldpass op Naiyo tussen de verdedigers van IJsselstein door. En Naiyo komt alleen voor de keeper. Naiyo is weg en weet nu wel de rust te bewaren en schiet de bal onhoudbaar in het doel, 2-2.

Meer dan terecht. Wat een spannende wedstrijd. Vlak voor tijd nog een overtreding van iemand van IJsselstein op Naiyo. Vrije trap. Mohammed mag deze nemen, maar het schot mist kracht en de keeper vangt makkelijk de bal.

Eindstand is een meer dan verdiende en terechte uitslag.

Maar wat als we een penalty gehad hadden, meteen na rust? We zullen het nooit weten. Gelukkig niet verloren en gelijk is zeker mooi.

De tegenstander van de D3, Kronenberg dat bij SVB tegen de D3 speelde, was blij met het resulaat. Waarom weet ik niet, want wij hebben tenslotte van hun gewonnen. Maar Kronenberg en IJsselstein lijken ook gewaagd aan elkaar, en treffen elkaar de voor laatste wedstrijd onderling.

Voor ons zelf zit de klus er van deze week weer op.

Volgende week gaan we op bezoek bij Baarlo D3. Onze D3 heeft er van gewonnen, dus zouden wij dat misschien ook wel moeten kunnen, maar onderschatting is gevaarlijk. Blijf gefocust en we zullen zien volgende week.

Jullie verslaggever.