Blerick D2 – Blerick D3 2 – 0

Na een prachtige overwining vorige week, vandaag tegen ons eigen SVB D3.

Zij hebben vorige week ook gewonnen en wel met 4-0 van Baarlo. Ze waren er natuurlijk ook op gebrand om nu goed te presteren.

De jongens van de D2 moesten goed aangesproken worden voor de wedstrijd, want onderschatting is een hele grote valkuil.

Met een wederom een mooi voorjaarszonnetje gaan we beginnen aan de wedstrijd op het hoofdveld.

De aftrap wordt genomen en we zijn begonnen. Het is een wedstrijd die in het begin gelijk opgaat.

Maar na 2 minuten is het toch echt de D3 die het gevaarlijkste eerste schot afgeeft. Mike moet een uiterste inspanning leveren om de bal uit zijn doel te houden.

De toon is gezet en de D2 is weer wakker geschut.

Na een minuut of 10 is het de D2 wat gevaarlijk is aan de andere kant. Nabil draait behendig van zijn tegenstander weg en tikt de bal op Naiyo. Naiyo is dan op snelheid weg en heeft mogelijk niet in de gaten hoeveel tijd en ruimte hij heeft en haalt gejaagd uit. De bal verdwijnt ver naast het doel.

De wedstrijd gaat gelijk op, maar is best slordig van onze kant uit. Zeker ten opzichte van de wedstrijd van vorige week.

Na 20 minuten wordt Nabil weg gestuurd door het midden, maar hij speelt de bal net te ver voor zich uit. De keeper van de D3, Gino, is voor Nabil bij de bal, maar hij krijgt de bal niet weg, want via Nabil gaat de bal de lucht in. Daarna vangt Gino makkelijk de bal uit de lucht.

Na 25 minuten een ware scrimmage voor het doel van de D3. De bal wil er maar niet in. Ayoub, Floris, Naiyo allemaal schieten er, maar de bal wil er niet in.

Meteen na de scrimmage krijgt Nabil weer een kans. Hij de kapt de ene na de andere speler uit en schiet de bal op het doel, buiten bereik van de keeper, net naast.

Er is dan toch even veel meer druk van de D2 op het doel van de D3. Weer een aanval vanaf rechts via Thomas, de bal naar Gianny. Gianny geeft een super pass langs de lijn naar Ayoub. Ayoub passeert met gemak zijn mannetje (vrouw is dit geval). Ayoub maakt een actie en speelt de bal daarna af op Naiyo. Naiyo zet de bal vanaf de achterlijn voor op het doel, maar de bal gaat er in eerste instantie weer niet in. Het is tenslotte onze laatste man, die het voorbeeld moet geven en de bal in het doel werkt. Klasse Rik. Het is eindelijk de lang verwachte 1-0.

Na de rust, waar een donder speech gegeven is in het kleedloklaal, een wat georganiseerder D2.

Vanaf centraal achterin speelt Thomas, Mohammed langs de lijn in. Mohammed maakt een passeer beweging en speelt de bal naar Fisnik die nu links voorin staat. Fisnik trekt met de bal naar binnen en schiet de bal net over.

Dan is er even later een hoogstandje van Nabil met de bal en 3 man voorbij loopt. Maar zonder resultaat.

De D3 is steeds gevaarlijk aan het loeren op de counter. En zo komt Gino, de keeper van de 1ste helft, gevaarlijk vanaf links door onze verdediging en gaat alleen op Mike af. Je ziet dat beide gebrand zijn op een goed resultaat. Gino haalt hard uit voor een schot, maar Mike die weet met een ongeloofelijke magistrale redding de bal met een mooie zweefduik uit zijn doel te houden. Dat zijn de momenten waarop een keeper er moet staan.

Na 15 minuten is het dan toch weer Naiyo die de 2-0 weet te maken. SVB D2 komt steeds beter in de wedstrijd, maar de D3 blijft super gevaarlijk loeren op een counter.

Floris probeert nog vanaf de middenlijn met een afstandsschot, maar die bal is voor Thijmen die de 2de helft keepte bij de D3.
De eindstand 2-0 is dan ook wel een beetje terecht. Voetballend was de D2 gevaarlijker en liet meer voetbal zien.

Volgende week volgt een super spannende wedstrijd. Thuis tegen IJsselstein D1.

Zij zijn de eerste helft van de competitie, Kampioen geworden in een andere 2de klasse. Dus we zijn gewaarschuwd. Op naar een de volgende wedstrijd.

Jullie verslaggever.