Kronenberg D1 – Blerick D2 0 – 1

Lekker, we mogen weer de “wei “in. Heerlijk. En ook nog een mooi voorjaars weertje, dus wat willen we meer?

Ja, ik weet het wel. 3 punten?? Dat zou kei gaaf zijn.

We zijn de voorjaarsreeks lager ingedeeld. In de najaarsreeks zijn we laatste geworden in de 1ste klasse met 1 gelijk spel en de rest allemaal verloren.

Verliezen is niet leuk, maar de jongens hebben elke wedstrijd gevochten als leeuwen. Maar we kwamen gewoon te kort.

Bij de bekend making van de voorjaarsreeks, bleek dat de D2 weer was ingedeeld in de 1ste klasse.

Dit vonden we dus niet oke. De meeste jongens zijn eerste jaars D-spelers. Ze kunnen allemaal voetballen, en je leert ook van je verliespartij, maar weer het risico te lopen een competitie helft weer alles te gaan verliezen in de 1ste klasse zagen we niet zitten. Daarom zijn we alsnog lager ingedeeld in de 2de klasse.

Allemaal vreemde tegenstanders, met uitzondering van onze eigen D3, bij wie we ingedeeld zijn in de competitie.

Vandaag beginnen we de voorjaarsreeks uit en tegen Kronenberg D1. Een tegenstander die 2de zijn geworden in de 2de klasse 304 en dus niet onderschat moeten worden. Samen met IJsselstein D1 zijn zij gepromoveerd naar de 2de klasse 302. Dus volle bak.

Dan over naar de wedstrijd.

Kronenberg laat vanaf het begin, dat we volle bak moeten. En vooral Mike moet er meteen aan geloven. Al in de 2de minuut moet hij een ernorm cruciale redding maken en houdt zijn doel schoon na een goed afstandschot.

Even later een mooie aanval van SVB. Wassim op rechts kapt zijn mannetje uit, kijkt en legt de bal voor op de rand van de 16 meter. Floris krijgt de bal, hij wil de man uit kappen en de bal breed leggen , maar een speler van Kronenberg schiet net de bal weg voor Floris er aan kan komen en hij schiet de bal hard achter, net naast het eigen doel. Corner voor SVB.

Na zo’n 10 minuten is het weer SVB dat erg gevaarlijk is. Delano zet de bal voor op Wassim. Wassim neemt de bal aan en schiet de bal in de korte hoek. De keeper moet gestrekt en redt.

Na 20 minuten merk je dat SVB steeds meer druk krijgt op het doel van Kronenberg. Maar zij loeren op de counter, dus ze moeten blijven opletten.

Er wordt heerlijk gespeeld, mooi samenspel. En de ruststand is een mooie 0-0.

SVB start de 2de helft zoals ze gestopt zijn, aanvallend.

Vanaf de linkerkant gaat Mohammed met een mooie actie langs de lijn. Mooi pass op Wassim. Weer 1-2 met Mohammed. Wassim tiktt de bal terug, maar Kronenberg verdedigd goed.

Na 10 minuten weer een mooie aanval van SVB over rechts. Ayoub gaat door en met een afstandschot verrast hij iedereen met zijn schot net over het doel.

Na 20 minuten valt dan eindelijk de lang verwachte en verdiende 0-1.

Fisnik schiet de bal vanaf de 16 meter op doel. De keeper moet volledig gestrekt naar de linker onderhoek, en tikt de bal net uit het doel. Maar Naiyo is er als de kippen bij en schiet de bal snoei hard diagonaal in het doel, in de verred hoek, 0-1.

Daarna zijn het nog lange 10 minuten. Maar SVB geeft het niet meer weg. Kronenberg probeert met een snelle counter, maar Mike is allert. En de 3 punten zijn aan het eind van ons, en gaan mee naar Blerick.

Joepie. Dat heeft lang geduurd, maar o zo verdiend. Ze hebben er voor gevochten.

Op naar volgende week. Thuis tegen onze eigen D3. Een spannende pot.

Jullie verslaggever.