IVO D1 – Blerick D2 4 – 1

Vandaag de eerste competitie wedstrijd thuis van het nieuwe seizoen.

Na 4 minuten komt SVB op 1-0 na een mooie actie en afronding van Naiyo.

Na 9 minuten krijg IVO een corner. Bij de 1ste paal wordt de bal weg gewerkt en volgt er een nieuwe corner voor IVO. Een schot na het nemen van de corner komt tegen de paal, en SVB komt hier goed weg. Maar na 13 minuten is het dan toch raak. Wederom een corner voor Ivo wat er aan vooraf gaat. Bij de 1ste paal komt Mike uit zijn doel en tikt de bal weg, richting hoekvlag. Daar staat nog de corner nemer en hij legt de bal netjes voor het doelen iemand van IVO kopt de bal mooi in het doel, buiten bereik van Mike, 1-1.

De wedstrijd blijft vrij gelijk op gaan, maar IVO is wel een stukje gevaarlijker. Na 18 minuten een mooie actie van Naiyo op de rand van het strafschop gebied. Maar dan maakt hij daarna een actie teveel. IVO werkt de bal weg en tikt de bal bij Delano in de voeten. Delano schiet daarna op doel, maar de bal is voor de keepster.

Na 20 minuten komt SVB goed weg met een schot van IVO dat net rakelings voorlangs het doel gaat.

IVO wordt steeds gevaarlijker.

Na 22 minuten komt IVO dan toch op 1-2. Bij een schot op doel, gaat Mike naar de 1ste paal, maar bij de 2de paal wordt een speler van IVO helemaal vrij gelaten en deze scoort de 1-2.

Vanaf de aftrap zet IVO druk en is SVB niet aan het opletten. Ze waren nog met de 1-2 bezig omdat er een verdedigende fout aan voor is gegaan misschien. Ik weet het niet. Heb het ook niet gezien, want ik was het doelpunt nog aan het opschrijven. Maar ik kan er meteen de 1-3 achter aan zetten voor IVO.

SVB probeert het daarna wel nog, maar heeft het zwaar.

Na 27 minuten wordt er een speler van SVB onderuit gehaald in de buurt van de rand van het strafschopgebied van IVO. Fisnik neemt de vrije trap over zo’n 20 meter. Hij schiet meteen op doel, maar de keepster heeft geen problemen met dit schot.

Rust.

In de rust worden een aantal positie wisselingen gedaan. Deze pakte vandaag de 1ste helft niet goed uit helaas.

In de 2de helft valt al snel een kans voor SVB. Na 3 minuten een schot op doel. De keepster redt, maar krijgt de bal niet klem. De bal rolt richting de doellijn, maar dan redt de keepster de bal net voor de lijn. Vanaf de zijlijn is het moeilijk te beoordelen. De scheids twijfelt. Kijkt naar de grensrechter van IVO, maar deze is heel resoluut en zegt geen doelpunt. De scheids laat het spel door spelen. Langs de lijn wat gemopper want men dacht toch echt wel dat de bal over de doellijn was. Ook enkele spelers op het veld dachten dat.

Maar na de wedstrijd heb ik het ff gecontroleerd. Langs de lijn stonden toevallig enkele andere leiders van een ander team en zij stonden ten hoogte van de doellijn. De bal was niet over de doellijn geweest en was ook geen twijfel geval. Dus een super beslissing van de assistent scheidsrechter en de scheidsrechter.

Na 10 minuten een corner voor SVB. Maar IVO werkt deze weg.

Het lijkt wel of vandaag niks wil lukken. Passes komen niet goed aan, bal aannames zijn niet altijd goed, en ga maar door. De jongens staan beter op hun plek en blijven het proberen, maar het lukt gewoon niet vandaag.

Daarnaast lukt het IVO allemaal wel. Ze zijn vandaag gewoon een maatje te groot voor ons.

Na 20 minuten wel nog een poging van Naiyo.

Maar over het algemeen is de 2de helft een stuk rommeliger. En de scheids moet een paar keer kordaat optreden. Aan het eind van de wedstrijd valt dan tegen alle verhouding in van de 2de helft de 1-4.

Dat is dan ook de eindstand. Op het veld ff kort een bespreking. Het komt eigenlijk gewoon op het volgende neer. Snel vergeten deze wedstrijd. Volgende week, nieuwe ronde nieuwe kansen.

De jongens gaan zich douchen.

Als de jongens zich gaan douchen klopt de leider/trainer van IVO op de deur.

Hij komt de complimenten brengen voor de jongens en de scheidsrechter. En ze krijgen de “blauwe kaart”. Een mooi initatief van de KNVB voor sportiviteit. Tegenstanders kunnen elkaar een “blauwe kaart”geven als blijk van waardering voor sportief spel. SVB gaat hier ook aan meedoen, maar in een wat later stadium. Maar de jongens waren maar al te trots na het douchen. Het ging alleen maar over de blauwe kaart toen men uit het kleedlokaal kwam.

Jongens, dikke proficiat met die blauwe kaart en ook een dikke pluim voor onze scheidsrechter Joost Nabuurs. Wederom een top wedstrijd gefloten!!!

Na afloop komt ook de trainer van onze D1 informeren naar onze wedstrijd. Hij complimenteert de jongens met het behaalde resultaat, want eigenlijk had onze tegenstander in de Hoofdklasse moeten spelen, daar waren ze schijnbaar in eerste instantie in gedeeld.

Maar ja, het is zoals het is.

Op naar volgende week. Uit naar VVV’03. Mogelijk ook weer een pittige wedstrijd.

Tot volgende week.

Jullie verslaggever.