Blerick E1 – Baarlo E1 5-1

Eindelijk gaat het feestje weer beginnen. De voetbalcompetitie voor de jeugd!!!

Vandaag beginnen we met een thuiswedstrijd tegen de E1 van Baarlo.

Baarlo begint met de aftrap en SVB zet al meteen druk.

AL heel snel volgt er een terugspeelbal op de keepster van Baarlo, alleen is deze niet hard genoeg en zit de attente Emre er tussen en hij tikt de bal in het netje achter de keepster. 1-0 na net 2 minuten spelen.

Na een minuut of 5 een mooie loopactie met de bal van Floris. Hij komt van linksachter en krijgt heel veel ruimte om op te bouwen. Hij kan zo het middenveld oversteken naar rechtsvoor en daar mooi de bal in de voeten van Elijah spelen. Elijah neemt de bal aan en schiet meteen op doel. Keepster weet een doelpunt te voorkomen en tikt de bal over de achterlijn. Corner voor SVB.

Deze corner wordt genomen en meteen weggewerkt.

Er is van beide kanten leuk en verzorgd voetbal te zien. Bij ons begint dat vaak al van achteruit. Mooie combinatie en samenspel. De teams zijn in die fase wel aan elkaar gewaagd.

Mike let goed op bij balverlies op het middenveld. Hij neemt de bal aan de voet aan en speelt meteen een lange bal over de grond bij Emre in de voeten, die dan meteen erg gevaarlijk is.

Een uittrap van de keepster wordt opgevangen door Floris. Floris speelt de bal af op Emre. Emre wil op zijn buurt weer een voorzet geven , maar de bal gaat achter.

Dan is Elijah rechtsvoor weer erg gevaarlijk. Hij heeft meteen zijn tegenstandster en een 2de tegenstander bij zich in de buurt. In de kluts komt de bal bij een 3de verdediger van Baarlo. Deze schiet meteen de bal weg, bij Floris in de voeten.

Floris twijfelt niet en schiet na aanname meteen op doel. Helaas verdwijnt de bal net naast het doel.

Na 20 minuten valt dan toch nog de lang verwachte 2-0. Emre schiet de bal langs de keepster binnen.

Meteen daarna fluit de scheids voor rust. (iets te vroeg, komt hij na zijn eigen fluit signaal tot de zijn ontdekking.)

Na rust komt Stan in het veld, Nieuw vers bloed. Vanaf de aftrap meteen druk van SVB.

Stan rukt meteen als linksback op langs de lijn. Hij kijkt een keer naar rechts, maakt nog een passer actie en vindt blindelings Elijah. Echter is de bal net iets te hard voor Elijah en gaat de bal via zijn schot naast het doel.

Maar ook Baarlo is fel begonnen aan de 2de helft. Ze zijn meteen 2x gevaarlijk voor het doel van Mike. Mike weet een poging tot corner te verwerken en even later een goede redding door het tijdig uitkomen.

Dan weer een kansje aan de andere kant. De keepster schiet de bal uit. Elijah vangt de bal op, maakt een actie en schiet daarna de bal rakelings het doel.

Snel daarna wordt er een overtreding gemaakt op Emre. Emre neemt zelf de vrije trap op links. De bal gaat hard voorbij de keepster maar op de doellijn bij de 2de paal wordt de bal voor de doellijn weg gewerkt.

Na een minuut of 9 krijgt Tom de bal in zijn voeten, hij kan makkelijk doorschuiven en weet de bal van een grote afstand hard op doel te schieten. De keepster red in 1ste instantie maar heeft de bal niet klem. Rayan staat voor de neus van de keepster en tikt de bal binnen, 3-0.

Meteen daarna is Baarlo ook gevaarlijk. Er wordt van hun kant ook mooi overtik spel gespeeld. Mike wordt helemaal zoek getikt door 2 aanvallers en is dan ook volstrekt kansloos bij dit mooie uitspeeldoelpunt van Baarlo, 3-1.

Dan is er even soms wat minder positiespel en moeten spelers iets mee gecoacht worden.

Na 15 minuten komt Baarlo goed weg door een goede redding van de keepster.

Bo speelt van achteruit de bal op Elijah. Elijah maakt de verdediging helemaal gek met zijn acties.

Elijah speelt af op Rayan, Rayan neemt aan en legt de bal een tikje breed op Emre. Emre schiet de bal hard op doel, maar de keepster van Baarlo voorkomt meer een mooi doelpunt.

Na 20 minuten komt SVB op 4-1. Stan (onze linksback de 2de helft) wil het liefst voorin staan. Maar de trainer heeft hem ook gezegd dat hij als linksback ook wel een doelpunt mag maken als het kan.

Stan heeft deze opmerking goed in zijn oortjes geknoopt. Hij pikt de bal op het middenveld op en speelt daarna de een na de andere speler van Baarlo uit. Dan kan hij alleen op het doel af en weet beheerst de bal binnen te schieten, buiten bereik van de keepster.

Dan lijkt het verzet toch echt verbroken van de tegenstander. Emre schiet vanaf links op doel. De bal gaat via de paal achter de keepster langs, en komt terug het veld in. De bal komt bij Elijah, maar hij krijgt de bal niet onder controle en de bal gaat naast.

Ff later weer Emre ALWEER tegen het metaal van het doel. Nu ligt de lat in de weg.

Daarna weer mooie acties en verzorgd samenspel. Vaak al van achteruit van Tom, Bo, Stan of Floris.

Het is gewoon genieten van het spelletje.

Ook de “assistent”-trainer, de heer Wiel Roox, kijkt toe vanaf de zijlijn. Hij heeft overlegd geregeld met de trainer en geeft vaak de nodige aanwijzingen. Leuk om te zien. (Wiel helpt Frank bij de trainingen wanneer Pascal niet kan ivm werk).

De laatste 5 minuten is toch echt voor de keepster van Baarlo. Zij is de spreekwoordelijke “sta-in-de-weg” voor de jongens van SVB. Zij is persoonlijk verantwoordelijk voor het om zeep helpen van kansen van SVB. Goed gekeept meid.

Maar vlak voor tijd, lukt het Emre dan toch om de keepster nog een keer te passeren met een afstandschot, 5-1.

Baarlo is dan ook nog even gevaarlijk aan de andere kant. Zij krijgen nog een corner maar die tikt Mike beheerst weg en de aanval volgt weer. En dan is ook meteen het eindsignaal. Eindstand 5-1.

Jongens een prima prestatie en een lekker begin van de competitie.

Komende week goed trainen obv Wiel Roox en dan is zaterdag de eerste uitwedstrijd tegen Sparta’18.

Tot volgende week.

Jullie verslaggever.