Venlosche Boys D2 – Blerick D2 2 – 2

Vandaag de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen. SVB heeft de aftrap, maar al snel is het toch echt Venlosche Boys dat de meeste druk zet op de helft van SVB.

Mike moet dan ook geregeld vol aan de bak. Een gevaarlijk schot weet Mike net naast het doel te tikken. Corner voor Venlosche Boys. Weer Mike die er aan zit en een speler van SVB schiet de bal weg over de zijlijn.

Na 10 minuten de eerste echte kans voor SVB. Meteen ook een corner en wederom een kans voor SVB, maar de keeper redt en tikt de bal achter. Weer corner voor SVB, maar net naast.

Na 20 minuten nog steeds een bril stand, 0-0. Een leuk gelijk opgaande wedstrijd inmiddels met kansen van beide kanten uit.
Na 22 minuten een mooie zweefduik van Mike op een afstandschot van Venlosche Boys, en een corner voor Venlosche Boys.

De corner voor Venlosche Boys wordt gevangen voor Mike. Mike is daarna heel snel met de spelhervatting, maar Fisnik was er nog niet op bedacht en hij verliest de bal dan ook al weer snel aan Venlosche Boys. Venlosche Boys neemt de aanval over en ze weten dan ook meteen te scoren. Mike kan er nog net aan, maar krijgt de bal niet uit het doel getikt.

Na 28 minuten is het via links een mooie aanval. Wassim gaat een speler van Venlosche Boys voorbij en kan alleen op het doel af en schiet de bal beheerst in de verre hoek, onhoudbaar voor de keeper en de stand is vlak voor rust gelijk, 1-1.

Na rust een goede redding van Mike. Weer een snelle spelhervatting van Mike, waar het team nog aan moet wennen lijkt het wel. De opbouw is dan ook erg rommelig en Venlosche Boys neemt de aanval over. Mike komt uit en de speler van Venlosche Boys kapt hem uit en scoort de 2-1.

SVB probeert daarna vanaf de aftrap de aanval te zoeken. Mohammed met een diepte pass op Wassim. Wassim houdt nog net de bal binnen aan de zijlijn en legt de bal terug op Fisnik die na rust op het middenveld is komen spelen omdat Delano gewisseld wilde worden vanwege zijn luchtwegen.

Fisnik kan echter net niet aan de bal, want hij is te hard voor hem, maar de bal is te kort voor Nabil die in de rugdekking loopt bij Fisnik.

Na 10 minuten is het weer SVB wat gevaarlijk is. Naiyo schiet maar Venlosche Boys tikt de bal over de achterlijn. Corner voor SVB. De corner wordt genomen, maar gaat over iedereen heen. Thomas probeert de bal nog binnen te halen en haalt er nog een 2de corner uit.

Nabil neemt de corner, maar Venlosche Boys verdedigt goed en Nabil krijgt de bal terug, maar de bal gaat over de achterlijn.

Na 15 minuten weer een cruciale redding van Mike die echt Venlosche Boys van het scoren houdt.

Weer een snelle spelhervatting van Mike. De bal gaat ver en Venlosche Boys kan verdedigen met 3 man, maar dan komt onverwacht Wassim uit de toverhoed gesneld. Hij kapt de 3 man van Venlosche Boys weg en kan alleen op het doel af. De keeper komt uit zijn doel, maar Wassim houdt het overzicht en lepelt de bal over de keeper heen. Een verdiende 2-2.

Meteen daarna zet SVB meer druk op Venlosche Boys. Met als resultaat 2 corners achter elkaar. Venlosche Boys ruimt rommelig op. Wat wordt het spannend. Op en langs het veld. Heerlijk genieten langs de lijn.

SVB is best gevaarlijk, maar Venlosche Boys wil toch graag de 3 punten thuis houden.
Maar Mike die houdt het wel heel spannend. Hij komt uit zijn doel, houdt dan ff in en gaat dan als nog voor de bal. Met een slijding over de grond redt hij de bal en neemt SVB de aanval over.

Wat een risico neemt hij daar, maar lost het wel mooi op.
En dan volgt het eindsignaal. Een wereld verdiend gelijkspel. Wat hebben de mannen gevochten als leeuwen.
Op naar volgende week de eerste thuis wedstrijd van de competitie.

Tot volgende week.

Jullie verslaggever.