FCV D2 – Blerick D2 2 – 3

De laatste wedstrijd in de bekerreeks. En dus de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie.

Na 6 minuten is er een eerste echte kans voor SVB. Op links speelt Wassim de bal naar de spits van vandaag Naiyo. Naiyo heeft de mogelijkheid om de bal af te spelen, maar haalt verrassend uit en schiet de bal op de lat en de bal gaat achter.

Daarna zie je dat SVB steeds meer druk gaat zetten op het doel van FCV. Op rechtsachter staat Ziya die geregeld zijn mannetje eruit loopt en dan mooi in samenspel de aanval zoekt via rechts via Fisnik, de bal naar Nordin op Naiyo. Over alle lijnen word er de aanval opgezet, helaas zonder resultaat.

FCV probeert ook de aanval te zoeken maar onze laatste man van vandaag Rik, houdt de deur achter dicht.

Dan volgt er weer via rechts de volgende aanval. Ziya op Fisnik. Fisnik geeft vervolgens een mooie diepte pass op Nordin. FCV moet vol aan de bak op Nordin af te stoppen en ze weten dan ook de bal over de lijn te tikken. Inworp voor SVB, maar FCV neemt al snel de aanval over en dan worden bij ons Ziya en Rik uitgespeeld op rechts. Maar Nabil let goed op en geeft uitstekende rugdekking en onderschept de aanval en FCV krijgt een corner. De corner wordt genomen en uit de 2de bal komt een schot op doel, maar deze bal is voor Mike. Mike neemt een snelle spelhervatting met een lange bal op Wassim, linksvoor. Hij wilt de bal aannemen, maar de bal springt weg van zijn voet en FCV neemt de aanval weer over.

De wedstrijd blijft dan gelijk opgaan. Een leuke pot tussen 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn.

Na 27 minuten komt er een uittrap van de keeper van FCV, die Delano beheerst opvangt op het middenveld. En hij tikt de bal door op Naiyo. Naiyo kijkt goed, heeft het overzicht en speelt de bal op Wassim en loopt zelf mee naar het doel. Maar Wassim heeft ook al goed gekeken en plaatst met een beheerst schot de bal in het doel, 0-1.

Daarna probeert FCV ook aan te vallen, wederom over rechts (voor hun links dus), maar deze aanval wordt wederom overgenomen door Ziya. Ziya tikt de bal op Fisnik. Fisnik speelt de bal door op Delano. Delano geeft op zijn beurt een megapass op Nordin. Nordin zoekt de achterlijn op en Fisnik loopt mee op het helpen. Nordin besluit om zelf te schieten maar een speler van FCV blokt zijn schot en tikt de bal richting de zijlijn. Hier hang Fisnik nog. Hij krijgt de bal netjes in zijn voeten geschoten en je ziet het al aankomen van afstand. Fisnik kijkt naar het doel en schiet de bal over zo’n 20 meter over de keeper het doel in, 0-2. Een heerlijke stand om mee der rust in te gaan en dat gebeurt ook meteen na de aftrap van FCV.

In de rust een peptalk van de trainers Twan en Remy.

Na rust heeft Rik zijn reserve beurt en staat Thomas weer laatste man.

Na rust meteen SVB wat druk zet. Nordin sla-lomt door de verdediging van FCV de 16 meter in en hij schiet op doel. De keeper moet zich uiterst inspannen om de bal te stoppen, maar krijgt de bal niet klemvast. Naiyo is op tijd voor de 2de bal, maar zijn schot gaat net naast.

Na 4 minuten een super redding van Mike aan de andere kant op de rand van de 16 meter. Dan speelt hij 2 aanvallers van FCV voorbij en schiet de bal naar Mohammed. Via de linker kant zet de aanval zich verder op. Via Mohammed gaat de bal naar Wassim. Wassim schiet maar de bal draait weg en de bal gaat achter.

Na 6 minuten in de 2de helft gaat de bal via Delano naar Wassim. En deze bedenkt zich niet en plaatst de bal over de keeper in het doel 0-3.

Niet veel later een scrimmage voor het doel van FCV. Wassim kapt de keeper uit op de zijlijn van het strafschopgebied en er is dus niemand meer in het doel. En Wassim zet de bal voor, maar niemand, Nordin en Naiyo krijgen de bal in het doel omdat FCV uiteindelijk zelf de bal weg werkt.

Na 14 minuten komt FCV op 1-3 na een mooie aanval waarbij Mike uit zijn doel moet komen en de speler beheerst de bal over Mike heel lobt het doel in.

SVB blijft voetballen en ook kansen creeëren. Maar FV zet steeds meer druk.

Een schot van FCV heeft Mike met een fraaie duik klem bij de 2de paal. Hij hervat het spel met wederom een lange bal op Mohammed. Mohammed maakt de actie en schiet de bal naar Nordin rechts voor en dan staat hij helaas buitenspel.

Dan is het in de 23ste minuut wederom FCV dat terug slaat. Via de linkerkant wordt er een actie gemaakt met een kleine overtreding waarbij Gianny geblesseerd raakt en hierdoor hebben ze meteen meer ruimte, want Gianny gaf geen millimeter weg vandaag. FCV benut de ruimte en weet helaas voor ons te scoren, 2-3. Het maakt het wel weer spannender voor de wedstrijd. Want het is een heerlijke voetbalpot.

Je merkt dat de jongens van SVB rommeliger beginnen te spelen. En FCV wil hier van profiteren. Maar zover laat SVB het niet komen gelukkig. En na 3 minuten blessuretijd fluit de wedstrijd af. Heerlijk weer een pot met leuk voetbal gewonnen.

Op naar volgende week de start van de competitie in de 1ste klasse 301, met bijna alleen maar D1 tegenstanders. Een pittige competitie indeling.

Maar de jongens moeten langzaam eens iets meer in hun eigen kunnen gaan geloven, want voetballend hebben ze heel wat in hun mars. Laat maar komen die start van de competitie. Ik ben er klaar voor!

Tot volgende week.

Jullie verslaggever.