Blerick D2 – Sport Club Irene D2 2 – 4

Vandaag hadden we de enigste thuis wedstrijd van de bekerronde op het programma staan. Thuis tegen Sportclub Irene, altijd wel een lastige tegenstander. De D2 van Irene bestaat uit allemaal 2de jaars D-spelers.

De wedstrijd begint. Irene is een stuk feller en na 3 minuten let SVB niet op in de verdediging.

Mike is ook niet bij de les en de bal ligt in het doel, 0-1

Maar SVB blijft niet bij de pakken neer zitten en gaat vol in de tegen aanval. Irene heeft het soms zwaar met onze snelle buiten spelers.

Na 10 minuten wordt een speler van SVB neer gehaald op de rand van de 16 meter. De vrije trap komt in de handen van de keeper. SVB wordt steeds gevaarlijker. Zyia via de rechterkant. Mohamed op Delano. Delano weer terug op Naiyo. Naiyo schier, maar de bal gaat naast.

Irene komt geregeld op onze achterlijn en heeft al enkele corners gehad.

Na 18 minuten komt Irene weer op voorsprong. De corner wordt laag ingespeeld op de rand van de 11 meter, en dan wordt de bal in het doel geschoten, onhoudbaar voor Mike en 1-2 voor Irene.

Vlak voor rustkopt Rik een corner hoog op doel, maar de keeper van Irene redt. Daarna een mooie actie van links op doel. Via de keeper gaat de bal uit het doel. 2de bal is voor Nordin, maar de bal gaat in daarna in het zijnet.

Met 1-2 gaan we de rust in.

Na rust gaat SVB weer verder de aanval zoeken. En na 2 minuten wordt het al beloond en wordt een mooie aanval van Naiyo afgerond en is de stand weer gelijk 2-2.

Maar Irene blijft ook druk zetten. Mike moet in tegenstelling tot de vorige wedstrijd nu vol aan de bak. En heeft de 2de helft nog meer te doen.

Bij een aanval van Irene komt Mike uit het doel en weet de aanval te stoppen.

Maar na 10 minuten is Mike kansloos en maakt Irene 2-3.

Daarna gaat SVB op jacht naar wederom de aansluiter. Irene moet geregeld aan de noodrem trekken. Ook worden spelers van Irene gefrustreerd omdat enkele spelers van SVB vliegensvlug zijn. Dit leidt op een gegeven moment op een gele kaart voor een speler van Irene. Hij was al een paar keer gewaarschuwd door de scheidsrechter. En na wederom commentaar had hij pech. 10 minuten tijdstraf. Maar de trainer van Irene was nog harder voor de speler, hij mocht er zelfs helemaal niet meer terug in komen.  Dit gedrag hoort ook niet op een voetbalveld thuis, en moet je gewoon duidelijke tegen zijn en aanpakken. Gelukkig hebben wij een hele duidelijke scheidsrechter. Met zijn pedagogische achtergrond helemaal een groot succes.

SVB probeert met alle macht te profiteren van de man meer situatie, maar het lukt gewoon niet. Delano krijgt een dot van een kans, maar hij was zo verrast dat hij eigenlijk de bal nog wilde afspelen, terwijl hij alle ruimte had op uit te halen en te schieten op doel. Fisnik krijgt ook nog de mogelijkheid om te schieten vanaf de 16 meter, maar de keeper redt.

En als je zelf het doelpunt niet maakt, valt hij zoals heel vaak aan de andere kant. Dit was dan ook de eindstand 2-4.

Jammer voor de boys, maar wat hebben ze wederom mooi voetbal laten zien. En ze zijn blijven voetballen en knokken voor de kansen. Heerlijk om te zien na pas 2 weken bezig te zijn.

Er zijn ook leerpuntjes voor de komende trainingen zoals goed ingooien en buitenspel wat duidelijker uitgelegd moet worden. Maar wat is het heerlijk om weer bezig te zijn met het leuke spelletje

Voetbal. En wat is het heerlijk om zo’n leuk voetballend team te mogen begeleiden.

Op naar volgende week en daarna de start van de competitie.

Jullie verslaggever.