Venray E1 – Blerick E1 5-0

Vandaag uit tegen SV Venray altijd een pittge wedstrijd met wederom een heerlijk voetbalweertje.

Na 7 minuten een eerste kans voor SVB.

Een mooie spannende wedstrijd gaat gelijk op met leuk voetbal.

Venray krijgt 2x een goede kans, maar Mike is weer heerlijk geconcentreerd.

Na 15 minuten weer Venray gevaarlijk maar het schot gaat naast.

SVB blijft goed samenspelen en krijgt ook een kans. Bram die de bal breed tikt naar Stan.

Stan heeft de mogelijk om te schieten, maar het schot mist de kracht helaas.

SV Venray heeft de hele wedstrijd al de spits voorin staan. Heel vervelend want wij willen voetballen.

De trainer staat ook te genieten van de pot en hoopt op de “bril-stand” bij rust.

Hij heeft het amper gezegd of vlak voor tijd valt de bal in het net achter Mike.

Venray maakt 1-0 door dat het spelers voorin laat staan en alles gokt op de lange bal. Bij dit doelpunt zou het  volgend jaar (wanneer ze in de D-jeugd spelen) niet goed gekeurd worden want er stonden maar liefst 3 spelers buitenspel op moment van spelen.

Helaas telt dat nu niet, en is het met rust helaas 1-0.

Na rust is het SVB dat gevaarlijk begint. Een flinke volley van afstand van Bo wordt nog maar net aangeraakt door Venray waardoor het corner wordt voor SVB.

Even later is het weer Bo die de bal krijgt. Hij kijkt goed en legt de bal van rechts naar links over 3 spelers van Venray bij Bram op de strik van zijn schoen. De keeper van Venray is erg attent en is ook meteen bij de bal waardoor Bram nog niet eens de kans krijgt om de bal goed aan te nemen. Maar wat een voorzet. Blij dat Bo er weer bij is na zijn blessure van vorige week (flinke ontsteking op zijn knie).

Dan is het weer SVB. Stan geeft een mooie steekpass op Rayan tussen 2 verdedigers door. Maar Rayan heeft net niet de rust om de bal nog eens aan te nemen en schiet de bal net naast.

Wat een samenspel.

Maar dan komt Venray aan de andere kant op 2-0.

Niet veel later maken ze 3-0 nadat er weer de nodige spelers “buitenspel” staan. Jammer voor het voetbal wat SVB wil. Mike is dan ook heel veel bezig met coachen van achteruit omdat er de hele wedstrijd minimaal 1 speler vrij voor zijn neus staat.

Maar de trainers willen voetbal spelen en het veld klein houden.

SVB leidt op het middenveld ergens balverlies en daarna is Venray weg. 3 tegen 1 en Venray maakt de 4-0. Ze krijgen steeds meer ruimte van SVB.

Maar SVB blijft het wel proberen. Mike redt een hoge bal en tikt deze in de voeten van Bram. Bram gaat als een speer vanaf de rand eigen doelgebied langs de lijn. Hij maakt een actie langs de lijn en weg is hij. Hij zet de bal goed voor maar een speler van Venray kan er nog net tussen en tikt de bal achter, corner voor SVB.

Maar daarna is het vooral Venray dat veel druk zet op het doel van Mike.

Mike redt een paar keer, en ook de lat en paal zitten Venray in de weg. Het lijkt wel een schietpaleis op het doel van Mike en hij kan dan ook de 5-0 niet voorkomen.

Helaas weer geen punten, maar wel goed gevoetbald. Volgend jaar denk ik dat er heel wat spelers heel veel moeite gaan hebben met de buitenspel regel.  Jammer want dit komt het voetbal bij de E niet ten goede.

Jullie verslaggever.