Blerick E1 – Sportclub Irene E1 4-7

Vandaag tegen Sportclub Irene bij een heerlijk mooi voorjaarsweertje.

Irene heeft de aftrap. SVB zal meteen fel moeten zijn, want Irene is nog ongeslagen terwijl wij al 2 wedstrijden verloren hebben. Maar dat zal wel na de donder speech in de kleedkamer. De afgelopen 2 weken begon men telkens vrij slapjes aan de wedstrijd.

Na 5 minuten de eerste echte kans voor SVB. Een afstandschot van Tom, maar de hoge bal is voor de keeper van Irene. Tom heeft de smaak te pakken van vorige week.

Dan gaat ff later Emre van links buiten naar binnen en schiet op doel. De keeper redt maar heeft de bal niet klem en Rayan zit er meteen bij en tikt de bal attent in het doel, 1-0.

Niet veel later ook een mooie aanval van Irene, maar de bal gaat net naast het doel van Mike.

Maar erg wordt door beide teams gevoetbald. Dit is de afgelopen weken wel anders geweest.

Na 8 minuten komt Irene terug in de wedstrijd na wederom een mooie combinatie, 1-1.

De daarop volgende aftrap van SVB is meteen gevaarlijk en men sleept er een corner uit.

Emre neemt de corner van links en zet de bal goed voor bij de 2de paal waar onze kleinste man van het veld staat, namelijk Stan. De eerste doelpoging wordt gestopt door de keeper, maar de 2de poging beland in het doel, 2-1.

En dat in nog geen 10 minuten tijd. Dat belooft wat.

Tom wilt even later het van afstand proberen, maar hij krijgt de mogelijkheid niet van Irene om uit te halen. De bal gaat terug naar hun keeper.

De daarop volgende uittrap van de keeper wordt opgevangen door Bram en hij haalt meteen uit, maar de bal gaat naast.

Na 12 minuten komt Irene op gelijke hoogte, 2-2.

Maar niet veel later is er weer een corner voor SVB. Deze wordt weggewerkt bij de eerste paal en uit de daarop volgende aanval maakt Irene zelfs 2-3.

Maar SVB moet blijven voetballen.

Inworp van Irene wordt goed onderschept door Erdem. Hij tikt de bal door op Tom. Tom maakt meters en geeft dan een steekpass op Bram. Deze kan alleen op de keeper af. De keeper komt uit zijn doel en Bram schiet de bal rakelings naast.

Dan komt SVB goed weg met een aanval van Irene.

SVB heeft een inworp. Floris gooit de bal op Rayan. Rayan kijkt en geeft een diepte pass op Bram. Bram is sneller dan zijn tegenstanders en gaat weer alleen op de keeper af. Nu schiet hij de bal wel in het doel en is de verdiende gelijke stand weer op het score bord, 3-3.

Niet veel later krijgt Tom nog 2x een poging van afstand. Bij de 2de poging van Tom moet de keeper volledig gestrekt gaan en kan de bal nog net achter tikken. Corner SVB. De 2de bal wordt overgeschoten door Stan. En zo is de ruststand 3-3.

Wat een voetbal om naar te kijken. Van beide kanten.

Ouders van beide partijen staan te genieten en sommige lopen wat zenuwachtig op en neer. Heerlijk om te zien met dit heerlijke weertje.

Na rust een gevaarlijk Irene dat al snel op 3-4 komt.

Maar SVB geeft zicht nog niet gewonnen. Wat een voetbalpot. Bram is een aantal keren gevaarlijk op de rechterkant.

Op eengegeven moment komt de bal bij Floris. Floris legt hem voor zijn rechter en schiet op doel. De keeper denkt de bal te hebben, maar dan komt Erdem er nog net tussen met de punt van de schoen en tikt de bal zo langs de keeper in het doel, 4-4.

SVB en Irene blijven voetballen en zijn beide gevaarlijk.

Bram is aan de rechterkant echt een “plaaggeest” voor de verdediging van Irene. Hij is continu gevaarlijk en dreigend.

SVB krijgt 2x een vrije trap in de buurt van het doel van Irene maar deze leveren geen direct gevaar op voor Irene.

Dan is er langs de lijn een inworp van Floris op Bram. Bram draait weg bij zijn mannetje en is gevaarlijk. De keeper kan nog net bij de hoge bal.

Daarop volgende is Mike aan de andere kant 2x heel allert op een aanval van Irene en maakt beide keren de aanval onschadelijke met een cruciale redding.

Nogmaals wat een heerlijk voetbal van beide kanten, vooral voor de voetballiefhebber. Genieten dus.

Tom valt geblesseerd uit met een rugblessure lijkt het. Rayan gaat achterin voetballen en Emre voorin.

Niet veel later is het weer Mike die een hoge bal van Irene uit de lucht haalt.

Dan volgt er ook nog een grote kans voor SVB. Bram is wederom gevaarlijk, maar wordt aangetikt. Hij krijgt de bal bij Erdem. Alleen lijkt het van de zijkant alsof iedereen wacht tot de scheids fluit voor een vrije trap want niemand doet iets. Dan is Erdem jammer genoeg iets te gehaast in de afwerking, want hij had meer ruimte dan hij zelf waarschijnlijk dacht. Jammer.

En dan is het Irene dat op 4-5 komt. Ik heb helaas niet gezien hoe en wat maar de opluchting langs de lijn is heel erg groot.

SVB krijgt ook nog een kansje via Floris die zijn schot net naast ziet gaan.

Een gelijkspel zou gezien het spelbeeld wel terecht zijn, zeiden ook de ouders van Irene, maar Irene komt op 4-6.

En vlak voor tijd wordt het zelfs nog 4-7, een beetje geflatteerd gezien het spelbeeld, vinden ook de supporters van beide kanten. Maar wat hebben we samen met z’n alle genoten van deze pot voetbal.

Jammer van de punten, maar we hebben weer heerlijk genoten!!

Jullie verslaggever.