Blerick E1 – GFC 33 7-2

 

Eindelijk gaat het feestje na de winterstop weer beginnen.  

Na dat onze hele voorbereiding letterlijk en figuurlijk in het water is gevallen door het slechte weer mogen we vandaag starten (met maar 1 training buiten in de benen). 

De 2 oefenwedstrijden waren hierdoor ook nog eens afgelast, dus dat was alles behalve prettig. 

Maar vandaag een nieuwe tegenstander in de Hoofdklasse.    

Maar ondanks dat de voorbereiding minder was hebben we ook een andere eer. 

Wij, de E1 hebben in ons midden adjudant Tom van het jeugdtrio van SVB. Joepie.    

Vandaag beginnen we met een thuiswedstrijd tegen de E1 van GFC uit Grubbenvorst. 

Een nieuwe tegenstander in de Hoofdklasse voor ons. 

SVB begint gretig aan de wedstrijd en zet vanaf het begin druk op de tegenstander. 

Met resultaat. Al binnen 5 minuten komt de E1 op voorsprong met hulp van de tegenstander. 

De bal wordt door SVB naar voren gespeeld op Elijah. Deze kleine snelle man zet enorme druk bij GFC. Maar de bal komt echter bij een verdediger van GFC. De keeper loopt mee met de richting van de bal. Maar de verdediger speelt de bal blind terug op de keeper die op het verkeerde been staat en zo doende rolt de bal in eigen doel. Heel sneu om ze de eerste competitie wedstrijd te starten in de Hoofdklasse voor GFC. 

SVB blijft wel druk zetten. Tom zet van achteruit druk op de tegenstander. Hij kijkt en speelt de bal in de voeten van Elijah. Elijah neemt de bal aan en maakt de actie en haalt uit. De keeper kan de bal maar net vangen. Daarna weer een mooie aanval van SVB. 

Maar ook GFC zet druk. Floris maakt achterin een mooi redding en speelt de bal naar Tom. Tom speelt de bal door op Bo voorin. Bo maakt de actie en de meters en haalt tot slot zelf uit in een poging te scoren. De keeper van GFC staat weer voor SVB in de weg en tikt de bal net weg. In de rebound probeert Elijah nog, maar hij raakt de paal. 

Daarna volgt een mindere fase van SVB. Mike staat wat te rommelen. Floris die de bal normaal naar buiten speelt, sschiet nu de bal een keer door het midden weg en deze komt dus verkeerd terecht. 

GFC krijgt de bal en weet te scoren 1-1 na 12 minuten. 

Maar na 16 minuten is het dan weer SVB met een weerwoord op de gelijkmaker. Emre krijg de bal aan gespeelt voorin. Hij neemt de bal aan en legt hem voor zijn linkerbeen en haalt uit, 2-1. 

SVB krijgt nog een corner. Uit de doelpoging hieruit schiet Stan de bal, maar staat er een doelpaal in de weg. 

Dan is er weer een aanval die begint van achter uit. Floris verovert de bal op eigen helft. Hij maakt de actie en daarachter enkele meters naar voren. Vanaf zo’n 15 meter besluit hij maar eens beheerst een lob te plaatsen en deze valt over de keeper in het doel 3-1. Mooi bekeken Floris!!

 

Jammer dat mama nu net niet keek . 

Daarna probeert ook Emre voor de rust nog te scoren , maar wederom de keeper van GFC die redt. 

Dan is het rust en gaan we met een prettige stand 3-1 in ons voordeel de korte pauze in.   

Na rust valt al snel de aansluitende treffer van GFC 3-2. 

Maar ook hier heeft SVB weer een antwoord op. 

Floris geeft een pass op Bram rechts voor. Bram neemt de bal aan en zet druk op het doel. Vlak voor het doel speelt hij de bal in de voeten bij Elijah. Elijah neemt de bal aan en scoort beheerst de 4-2. 

Na 15 minuten in de 2de helft een mooie aanval van SVB. Elijah kan alleen op de keeper af, maar houdt goed het overzicht. Hij speelt de bal af op Rayan. Rayan haalt uit, maar de keeper redt. 

Even later wint Tom een duel op het middenveld. Hij neemt de bal goed mee en schiet van afstand op doel, 5-2. 

De wedstrijd zit er al bijna op. Er komt nog een mooie aanval van Elijah op rechts na een 1-2 met Rayan. Elijah kapt de bal af en zijn mannetje is gezien en dan schiet hij de bal mooi in het doelnet van GFC, 6-2. 

En vlak voor tijd een zelfde 1-2 tussen Elijah en Rayan, maar nu andersom. Elijah dus op Rayen en Rayan die de 7-2 scoort. Een mooie eindstand van een eigenlijk slechte wedstrijd van ons.

De trainer is dan ook niet echt te vreden. Wel over de punten maar niet over het spel wat hij vandaag gezien heeft. 

Nu 2 weken geen wedstrijd vanwege de carnavalsvakantie. Maar nu kunnen we wel weer fatsoenlijk buiten trainen. 

Op naar een betere voorbereiding voor de rest van de competitie.   

Tot volgende week.

   

Jullie verslaggever.

    

You may also like...