Blerick E1 – Vitesse 08 E1 10 – 1

Vandaag de laatste wedstrijd van de najaarsreeks.
De inhaal wedstrijd tegen Vitesse’08. Op papier een waarschijnlijk makkelijke wedstrijd, want de tegenstander heeft nog geen wedstrijd gewonnen.
Maar onze jongens kunnen dan best hierdoor te nonchalant beginnen aan de wedstrijd. 

Daarom een goede wedstrijdbespreking voor de wedstrijd in de kleedkamer. 
Daarna werd er begonnen aan de warming-up buiten. 
Vandaag helpt Collin van de E2 weer bij ons uit omdat onze laatste man Tom, een weekendje weg is. 
Ook Stan is er vandaag niet bij en dan hadden we geen wissel spelers meer. 
Dus bij deze al Collin bedankt voor je hulp.  
Dan nu de wedstrijd.
 
Vanaf het begin was SVB fel op de bal. Na 2 minuten de eerste echte kans voor Emre. Emre op links maakt de actie en kijkt en ziet Rayan geheel vrij voor het doel. Rayan krijgt de bal en schiet op doel. De keeper redt met zijn voeten deze goede doelpoging.
 
Dan een aanval aan de andere kant, maar Collin is alert en tikt de bal achter. Corner voor Vitesse’08. Deze wordt goed genomen, maar de bal gaat hard aan iedereen voorbij.
 
SVB neemt de aanval over op de rechter kant. Bo kan langs de lijn goed mee opkomen. Een tegenstander van Vitesse heeft een overtreding nodig om hen af te stoppen. Vrije trap voor SVB. Deze wordt genomen door Emre. De bal gaat echter net naast het doel.
 
Na 9 minuten komt Floris van links achter mee op. Hij speelt de bal op Bram rechts voor. Bram kijkt en tikt de bal naar Emre voorin. Emre neemt de bal aan en schiet. Mooie aanval en een verdiende voorsprong 1-0.
 
Meteen daarna zet SVB druk op de helft van Vitesse. Floris gaat voor de bal, maakt een mooi blok en krijgt de bal met wat geluk via klutsbal tegen zijn hak achterlangs zijn standbeen (ziet er heel erg mooi uit!) en zou krijgt hij de bal bij Emre. Emre gaat langs de zijlijn een tegenstander voorbij. Zoekt vervolgens de achterlijn op, gaat ook hier weer een mannetje voorbij. Je zit te wachten tot hij de bal voorzet, maar Emre ziet een gaatje tussen de eerste paal en doelman en schiet hem hier keihard naar binnen, 2-0.
 
Snel na de 2-0 voorsprong een mooie actie op de rechterkant van Bram. Bram zet door, en gata richting doel. Keeper komt uit, maar Bram maakt de actie en de keeper zit er naast. Bram zet vervolgens de bal voor op het doel en Emre die er staat kan de bal zo binnen tikken, 3-0. Mooi combinatievoetbal weer.
 
SVB weer in de super aanval. Floris zet op links de aanval op. Hij speelt Emre links voor in de voeten en loopt dan zelf mooi door naar voren. Emre zet dan vanaf de achterlijn een mooie voorzet, maar iedereen mist de bal voor het doel. Floris goed mee gelopen naar voren (had hij voor de wedstrijd gevraagd aan Pascal of hij met de corners mee mocht naar voren, want normaal doet Tom dat. Ik kan keigoed koppen, zie hij nog).
 
En ja, Floris staat er dus helemaal vrij net buiten het strafschopgebied en neemt de bal vol op zijn “slof” en SCHIET de bal binnen, 4-0. Floris rent helemaal naar trainer Pascal, zo van zie je (was wel niet met het hoofd, maar Floris stond inderdaad goed op gesteld in de 2de lijn.) Goed gedaan.
 
Vlak daarna een corner voor SVB. De keeper werkt de voorzet wederom tot corner. Corner hierop volgende zet Emre weer voor. Wederom de keeper die er met zijn vingers aan zit. Hij tikt de bal nu weg naar voren weg. Bram krijgt de bal in zijn voeten en tikt deze dan ook meteen binnen voor de keeper nog kan reageren, 5-0.
 
Dan komt Elijah in het veld voor Bram. Super mooie actie op recht. Elijah gaat op de keeper af, maar de keeper redt. Snel daarna weer een aanval van onze kleinste man Elijah op het veld. En wat een schot komt er uit die beentjes. Ik kijk mijn ogen af en toe uit. De keeper moet helemaal gestrekt gaan om de bal uit zijn doel te houden.
 
Vlak voor rust een aanval van Floris van achteruit. Hij kan helemaal mee op komen naar voren. Hij kijkt goed en speelt Rayan in de voeten aan. Rayan draait open, neemt de bal aan en schiet. De keeper redt deze mooie aanval.
 
Dan is het rust.
 
Na rust meteen een van de eerste acties van SVB die door Bram bekeken naast de keeper geplaatst wordt en in het doel lijkt de rollen, maar Elijah geeft de bal nog een zekerheidszetje op de doellijn en de stand zo naar 6-0 brengt.
 
En dan komt ook Bo, op rechts van achter mee op langs de lijn. Vanaf een afstand van zo’n 20 meter besluit Bo ook maar eens te schieten en hij plaatst de bal mooi over de keeper in het doel, 7-0. Wat een mooi doelpunt, waanzinnig. Ook hier een mooie smile op dat leuke snoetje.
 
Dan maakt Elijah op links voor (in plaats van Emre die gewisseld is in de rust) een actie. Hij vliegt zijn mannetje voorbij en kijkt over de bal heen en ziet Bram voor het doel. Bram krijgt de bal mooi aangespeeld van Elijah en schiet de bal in het doel, 8-0. Wat wederom een mooie aanval.
 
Na 10 minuten in de 2de helft weer een aanval van SVB. Bram op Rayan. Rayan op Elijah. Elijah schiet de bal vervolgens net over het doel. Het lijkt hem vandaag niet te lukken om zelf te scoren, net nu er zoveel familie is om naar onze kleine goochelaar te komen kijken. Maar wel zo belangrijk met zijn mooie voorzetten. Ook deze zijn heel belangrijk Elijah!!! Zonder goede voorzetten wordt er niet gescoord!!
 
Even later probeert Bram de keeper nog te verslaan met een lob, maar de bal gaat net over het doel.
 
Ook een aanval van Rayan op Bram lukt niet. De keeper tikt de bal achter, corner SVB.
 
Deze corner wordt voor de verandering eens heel kort genomen. Rayan tikt de bal naar Emre. Emre neemt de bal aan en legt hem voor zijn linker en schiet van afstand de bal hard in de linker bovenhoek, onhoudbaar voor de keeper, 9-0.
 
Dan maakt Mike het ook ff spannend aan de andere kant. Het bezorgde toch ff wel een hogere hartslag. Hij wil na dat hij de bal op heeft gepakt, snel het spel hervatten. Mike gooit echter de bal bij een tegenstander in de voeten in zijn haast. Maar herstelt ook zelf netjes zijn fout en Vitesse schiet de bal achter.
 
Vanuit een andere achterbal rolt Mike de bal voor zich uit en schiet de bal naar Emre die nu als back fungeert na een wissel achterin. Emre maakt de actie langs de lijn en schiet de bal naar Rayan in de spits. Rayan neemt de bal aan en schiet de 10-0 binnen.
 
SVB blijft de aanval zoeken. Bo van rechtsachter naar Bram op rechtsvoor. Bram zoekt de achterlijn op en zet de bal dan voor op Rayan. Rayan krijgt de bal aangespeeld en krijgt de bal voor zijn linker been. Rayan besluit om dan ook maar eens te proberen met zijn linkerbeen te schieten en ziet de bal maar net naast gaan. Zie je wel Rayan, ook met die linker kun je schieten en voetballen.
 
En dan krijgt Vitesse ook nog een doelpuntje vandaag. Wel via een been van SVB. Een schot wordt namelijk van richting veranderd door het been van Emre, en hierdoor is Mike kansloos, 10-1
 
Het is Vitesse ook gegund. Net voor dit doelpunt had ik een “gesprekje” met de betreffende speler van Vitesse langs de lijn dat dit voor hun ook niet leuk is. Juiste deze speler weet nu (via Emre) te scoren. Wel heel erg leuk en dubbel gegund.
 
Door een foutje intern is dit team van Vitesse veel te hoog in gedeeld. Heel erg jammer, want ze kunnen best wel voetballen, maar de andere teams zijn zoveel beter dat de jongens enorm aan hun zelf gaan twijfelen. Na de wedstrijd dan ook de complimenten gegeven aan de boys van Vitesse voor hun spel. Volgend jaar lekker een niveau lager voetballen en dan heel veel plezier hebben want jullie kunne voetballen!!!!
 
Ook complimenten aan de staf zoals ze dit team telkens weer positief weten te coachen. Niet iedereen kan dit blijven volhouden na alleen maar nederlagen. En tegendoelpunten door de jongens van SVB over de grens van 100 te hebben. Complimenten aan de E1 van Vitesse!!
  
Ook de complimenten voor de jongens van ons. Ze hebben mooi gevoetbald en zijn ook de combinaties blijven zoeken, ondanks dat het voor hun zo makkelijk ging. En ze niet alleen maar voor eigen succes zijn gegaan.
   
De najaarsreeks zit er nu voor ons ook op. Volgende week start de winterzaalcompetitie.
 
Komende week nog trainen en dan winterstop.
   
Tot volgende week.
 
Jullie verslaggever
 

You may also like...