Wittenhorst E2 – Blerick E1 3-3

Na 2 hele goede wedstrijden de laatste 2 weken hopen we vandaag die ingezette koers te kunnen vervolgen.

  
Vanaf de eerste minuut laat Wittenhorst zien dat het niet voor niets in de Hoofdklasse is ingedeeld.
 
Bo moet met een prima blok ingrijpen en voorkomt dat Wittenhorst door kan naar ons doel.
 
Meteen daarna een aanval van SVB. Elijah maakt op links voor een vette panna bij zijn tegenstander en zet daarna verder koers richting doel. Elijah schiet, maar de keeper laat los, maar in 2de instantie heeft hij wel klem. Elijah is net te laat.
 
Even later heeft WIttenhorst bal verlies en reageert Rayan zeer alert. Hij maakt de actie en speelt de bal af op Bram. Bram maakt de actie en legt de bal voor zijn rechter en haalt meteen uit. Maar de keeper redt.
 
Aan de andere kant een super redding van Mike op een schot van Wittenhorst. Corner voor Wittenhorst.
 
De speler van Wittenhorst zet de bal goed voor, maar de bal wordt verlengd met het hoofd ipv een kopbal op doel. En dan gaat SVB weer in de aanval.
 
En zo gaat de wedstrijd op een neer. Mike die weer de bal redt na een mooie aanval van Wittenhorst. En zo dus goed weg komt. SVB probeert het ook. Bram met een mooie actie op de achterlijn die de keeper probeert te passeren. En vervolgens Tom die met een afstandschot een poging waagt.
 
Ook Bo speelt weer een super partij (en dat na pas laat in bed liggen!!)
 
Bo kruipt voor zijn tegenstander op snelheid. Hij speelt de bal in op Rayan, die de bal meteen door tikt op Emre die op snelheid naar de keeper gaat, maar deze laatste is weer eerder bij de bal dan Emre.
 
Dan is SVB weer gevaarlijk. Een inworp van SVB door Bo. Bo gooit de bal ver op Bram. Bram tikt de bal door op Rayan die op gelijke hoogte staat met zijn mannetje en alleen nog de keeper voor zich heeft. Rayan kijkt en speelt dan de bal af op Emre die alleen op de keeper afgaat. En weer is deze eerder bij de bal.
 
Rust stand is een gelijkspel 0-0. Bo krijgt de grootste complimenten van de trainer. Het kleinste mannetje wint de meeste duels. Hij heeft zich helemaal leeg gespeeld en wordt dan ook gewisseld voor Stan.
 
Na rust hebben we een iets andere opstelling. Stan linksachter ipv Floris. Floris verhuisd van linksachter naar rechtsachter ipv Bo.
 
Voorin Bram van rechtsvoor naar centraal ipv Rayan en rechtsvoor Elijah ipv Bram. De rest blijft staan (Tom, Mike en Emre).
 
Na rust is de aftrap voor SVB. Hier uit komt meteen een mooie aanval. Emre gaat zelf, maar heeft de bal net iets te ver voor zijn linker voet. En met rechts schieten, nee, helaas, want het was een super kans.
 
Meteen daarna is Wittenhorst gevaarlijk en ligt de bal aan de andere kant in het netje, jammer want men was gewoon niet alert.
 
Voorin met Bram in de punt is er heel veel rust. Hij neemt makkelijk de bal aan, maakt de actie en heeft altijd het overzicht. Ook krijgt Emre hierdoor heel veel ruimte. Een super actie van de trainer.
 
Een speler van Wittenhorst gaat richting het doel van SVB en komt dan ineens Tom tegen. Een overtreding op enige afstand van het doel. De vrije trap wordt echter mooi binnen geschoten door Wittenhorst. En Mike?? Die stond er bij en keek er na. (ging over hem heen), 2-0.
 
Maar dan laat SVB ook zien dat het kan voetballen. Mooie combinatie tussen Emre en Bram. Bram houdt de bal bij zich. Emre zoekt de ruimte op en krijgt dan de bal van Bram weer. Emre gaat naar het doel. Hij kijkt en ziet Elijah en Bram vlak voor het doel staan, maar hij ziet gelukkig ook dat de korte hoek volledig vrij is en schiet de bal dan naast de keeper het doel in, 2-1.
 
Maar meteen daarna is Wittenhorst weer gevaarlijk. Mike redt nog door de bal uit zijn doel te tikken, maar bij de 2de paal staat een speler van Wittenhorst vrij en tikt de bal binnen, 3-1.
 
Maar SVB geeft niet op.
 
Na de 2-1 gaat SVB steeds beter voetballen. En ook nu na de 3-1 laten ze zien dat ze goed kunnen voetballen. Bram, vanuit centraal voorin, krijgt heel veel ruimte en neemt deze dan ook op de rechter kant. Hij maakt een super actie bij de achterlijn. Zoekt de tegenstander weer op, kijkt en ziet Emre vrij staan voor het doel. De keeper komt richting Bram en dan speelt Bram de bal op maat in de voeten bij Emre. En deze haalt snoei hard uit en schiet deze gelukkig ook binnen, 3-2. SVB doet weer mee. Mega goed spel van Bram.
 
Dan blijft de wedstrijd weer een tijdje gelijk op gaan. SVB is dicht bijeen gelijkmaker, maar deze valt maar niet. Emre heeft weer een paar kansen. Bram legt een balletje breed op Elijah, maar de tegenstander is net wat sneller. Dan Tom die van afstand schiet. Bal wordt weg getikt en komt bij Floris. Floris zet de bal goed voor. Bram probeert met een omhaal te scoren, maar komt net niet bij de bal.
 
Aan de andere kant is het weer Mike die reddend optreed bij een aanval van Wittenhorst.
 
Even later weer Wittenhorst dat druk zet richting ons doel, maar wederom Bo (die ingevallen is voor Stan die al snel geblesseerd uitviel) die goed naar de bal kijkt en de aanval overneemt.
 
Maar in deze fase is ook de eindpass erg slordig. Van iedereen wel. Wittenhorst is wederom gevaarlijk. Mike staat bij zijn doel en blundert erg bij een bal die voorbij komt, maar herstelt zich meteen en heeft de bal klem.
 
Dan weer SVB. Floris komt nu goed voor zijn mannetje en neemt aan de linkerkant de aanval over. Hij gaat over het middenveld naar de andere kant en geeft een mooie pass aan Emre. Emre is dan gevaarlijk langs de lijn. Hij kan naar het doel, maar zet dan de bal niet voor op elijah die vrij staat voor het doel, evenals Bram. Emre gaat voor eigen succes, wat hier wanneer hij beter had gekeken zomaar een kansje voor SVB was geweest.
 
Aan de andere kant Wittenhorst gevaarlijk, maar Mike komt goed uit en de speler van Wittenhorst schiet de bal achter.
 
Dan geeft de scheidsrechter nog 1 minuut aan. Wittenhorst heeft de aanval, maar de bal gaat over de zijlijn. In gooi SVB. De bal komt in een kluts bij Tom, die dan maar besluit om de bal hoog richting het doel te zetten. Emre is hier alleen en gaat dan ook naar de bal. De keeper komt ook, maar krijgt de bal niet klem en Emre heeft de bal en tikt de 3-3 binnen.
 
Meteen daarna heeft Wittenhorst nog de aftrap en gaan ze in de aanval. Zodra de bal achter is fluit de scheids af. Een gelijkspel. Super verdient en ik vindt dit ook wel erg terecht gezien het spelbeeld.
 
Het was een wedstrijd waarbij de teams erg gewaagd waren aan elkaar. Graag had ik 3 punten gehad, maar ook nu ben ik tevreden.
 
De kids hebben toch mooi voetbal laten zien met vlagen. En ik het genoten.
 
Volgende week de wedstrijd thuis tegen Vitesse’08.
 
Nieuwe ronde, nieuwe kansen.
  
Jullie verslaggever.
 

You may also like...