VVV 03 D1 – Blerick D2 5 – 1

 

20141004 130050 resized 2

Vandaag een uitwedstrijd tegen VVV’03. Zij hadden maar net verloren van SV Venray D2 en ruim gewonnen van Melderslo.
 
We zullen zien.
 
Het is deze week “de Week van de scheidsrechter”. Dit wilden we niet zomaar voorbij laten gaan en we hadden dan ook een presentje voor de scheidsrechter voor na afloop.
 
Ook van te voren gezegd in het kleedlokaal, al zouden we bij wijze van spreken 6 rode kaarten en 7 gele kaarten krijgen, dan nog houden we de eer aan ons zelf en bedanken met z’n alle de scheidsrechter.
 
We hebben niet kunnen weten van te voren dit wel een heel erg dubbel gevoel zou geven vandaag.

 20141004 100330 resized 1 

De wedstrijd dan. VVV’03 heeft de aftrap. De eerste 5 minuten is het echt aftasten van beide kanten. Is ook wat onrustig. SVB probeert de aanval te zoeken. Via de linkerkant via Wassim een voorzet voor het doel op Naiyo die erg gevaarlijk is iedere keer.
 
De teams gaan erg gelijk op. Een poging van SVB via een voorzet van Mohammed op Nordin is net te kort.
 
Na 11 minuten is er de eerste corner van de wedstrijd, voor VVV’03. De bal komt op de rand van de 16 meter en er volgt een gekluts met de bal en dan volgt er een afstandschot wat net over gaat.
 
SVB probeert aan te vallen, maar VVV’03 verdedigt goed. Is fysiek sterker.
 
Van achteruit op links een pass van Floris op Wassim. Wassim gaat op snelheid langs de lijn en ziet de achterlijn op. Dan zet hij de bal voor op de rand van de 16 mtr op Delano. Delano kijkt en legt de bal breed op Fisnik die meer ruimte heeft voor een schot, maar zijn schot beland in de handen van de keeper.
 
Je ziet dat SVB meer druk zet en VVV’03 steeds meer problemen heeft met onze kleine snelle spelers.
 
Na 20 minuten een actie van hun lange spits (2 koppen groter dan Ziya) op randje buitenspel, maar hij is sneller dan al onze verdedigers. Mike kan alleen maar zijn doel proberen klein te maken, maar de spits houdt overzicht en rond beheerst af, 1-0 voor VVV’03.
 
Na 25 minuten komt SVB goed weg 2x achter elkaar. Met een schot over doel en een schot voorlangs.
 
VVV’03 wordt sterker, vooral fysiek. Voetballend laat SVB het meeste zien.
 
De ruststand is dan ook 1-0.
   
SVB neemt de aftrap na rust. Binnen een minuut wordt het 1-1 na beheerst afronden van Nordin. Hij viert het punt uitgebreid met zijn teamgenoten. Heerlijk om te zien.
 
Maar heel snel daarna ook een kans van VVV’03, waar Mike de ploeg in de wedstrijd houdt.
 
Na 6 minuten een speler van VVV’03 die doorbreekt. Thomas gaat in de achtervolging. Hij weet het de speler van VVV’03 moeilijk te maken, maar dan maakt de speler van VVV’03 een overtreding op Thomas en ligt Thomas op de grond. De scheidsrechter laat doorgaan met Thoms in ons eigen strafschopgebied op de grond. Bij een 2de poging naar het doel in dezelfde aanval word VVV’03 eigenlijk gehinderd door Thomas die er nog steeds ligt. Wanneer Mike de bal redt en klem heeft laat de scheids de verzorging toe, terwijl eigenlijk de bal nog in het spel is bij Mike (rare beslissingen).
 
Na 13 minuten is er weer een overtreding op een speler van SVB en weer geen actie van de scheidsrechter. Terwijl het echt een overtreding was OP de tegenstander. En dus eigenlijk een directe vrije trap. (Dit onderwerp is toevallig net afgelopen woensdag besproken tijdens de scheidrechter cursus die we met 3 personen hier volgen bij VVV’03 vanuit de KNVB).
 
Maar de wedstrijd gaat verder. Na 18 minuten wordt Nordin voorin keihard onderuit gehaald en de jongen rolt alle kanten uit van de pijn. Ook nu doet de scheids niets en laat het doorspelen. Zodra de bal uit het spel is laat hij verzorging toe en kijkt er verbaasd op dat er gereageerd wordt langs de lijn. Nordin wordt gewisseld en heeft de noppen op zijn onderbeen staan. Hoezo geen overtreding?
 
Maar ja, het wordt zo niet makkelijker voor de jongens en de scheids krijgt zo een negatieve hoofdrol, terwijl we met andere bedoelingen gekomen waren.
 
Na 20 minuten halverwege de helft van VVV’03 een overtreding langs de lijn op weer een speler van SVB. De aanval wordt overgenomen op die plek door VVV’03 en tegen de verhoudingen in wordt er 2-1 gescoord. Onze speler was al inmiddels opgekrabbelt. Maar wat een domper dit tegen doelpunt. En daarna is het verzet gebroken bij de jongens. Er wordt hun van alles ontnomen vandaag en we moeten de jongens postitief blijven coachen. Het wordt nog 3-1 en 4-1.
 
Na 28 minuten probeert SVB, maar niets lukt. De spits reageert ook wat gefrusteerd en maakt een onnodige overtreding, waarvoor de scheids terecht fluit. Maar het was wel eerlijker geweest als hij dat de hele wedstrijd van beide kanten had gedaan.
 
Je ziet de onmacht bij de jongens en het wordt nog 5-1.
 
De taart voor de scheids wordt opgehaald in de kantine als de wedstrijd op zijn einde loopt. Bij het naar buiten komen samen met iemand van het bestuur van VVV’03, waar mee ik in gesprek was, wordt de 6-1 gescoord. Wat een verschrikkelijke uitslag en totaal niet terecht.
 
Gelukkig klinkt dan snel het eindsignaal. De jongens worden ff bij elkaar geroepen en de frustratie en tranen zijn zichtbaar aanwezig. De jongens worden opgepept, want ze zijn blijven voetballen en hebben alles gedaan wat ze konden. Helaas is deze wedstrijd verloren door de scheids want als deze vanaf vooral de 2de helft anders gefloten had, was het zeker een andere wedstrijd geweest.
 
(De eindstand werd digitaal in gevuld als 5-1, want dat was de stand volgens de scheids.)
 

Maar…. Ook een scheidsrechter kan fouten maken. RESPECT.
 
En iedereen fluit een wedstrijd met de beste bedoelingen, want dat is het uitgangspunt om wedstrijden te fluiten denk ik. Daarom hebben we de jongens opgepept en de scheidsrechter op de middenstip toch bedankt voor het fluiten van de wedstrijd en heeft Mike als aanvoerder de taart overhandigd. Iedereen heeft de scheidsrechter een handje gegeven en je zag dat de scheids het ook wel te doen had met de jongens. Tranen in de ogen, boos zijn op hem en toch dankje wel zeggen. Jongens ook jullie RESPECT, echt waar. Jullie hebben jullie van jullie beste kant laten zien. TROTS op jullie!!
   
Na afloop werd bij VVV’03 toch wel gezegd dat het wel tof was van ons. Tijdens de wedstrijd, in de emotie, commentaar hebben op de scheidsrechter, maar na afloop hem wel bedanken met een taart. RESPECT werd er gezegd. En daar mag je dan toch ook wel trots op zijn als team met begeleiding.
   
Volgende week nieuwe ronden, nieuwe kansen.
 
En nog steeds de Week van de scheidsrechter. Dan met de hoofdrol voor onze eigen Joost Nabuurs die vandaag jarig was. Hij volgt samen met Nail en ondergetekende de Basis Opleiding Scheidsrechter van de KNVB bij VVV’03. Komende woensdag doen we weer nieuwe info op over de taken en de regels als scheidsrechter en hopen we volgende week de wedstrijd in goede banen te leiden.
   
Al zal het de komende weken zwaar worden met het komend programma. Thuis tegen SV Venray D2 en uit naar GFC’33 D1. Beide teams zijn nog ongeslagen en staan samen aan kop in onze poule.
 
Maar blijf geloven in jezelf en HEB PLEZIER.
   
Tot volgende week.
 
Jullie verslaggever.
 

You may also like...