VVV 03 E1 – Blerick E1 1-4

Eindelijk een wedstrijd dat we compleet zijn als team. Joepie.

Na 5 minuten een super kans voor SVB.

Bo speelt bal in de diepte. Bram gaat op de bal af en de keeper van VVV’03 komt ook uit zijn doel.

Bram is eerder bij de bal, schermt de bal af van de keeper, en tikt de bal breed op Rayan. Rayan neemt de bal aan en schiet langs een verdediger net naast het lege doel.

SVB is duidelijk beter in de beginfase en krijgen dan ook de nodige kansen. Elijah, Rayan en Tom met een vrije trap. Naast de kant wordt er nog gezegd; “Zul je zien dat de bal dadelijk aan de andere kant er in ligt”. En ja hoor. Na 10 minuten komt VVV’03 op voorsprong. Een speler krijgt achterin even wat ruimte. Bo probeert nog in te grijpen maar mist. Mike kan niets anders dan de hoek kleiner maken voor de speler en komt uit zijn doel. Hij zit er nog goed bij en krijgt zijn hand nog tegen de bal, maar weet hem net niet uit zijn doel te houden, 1-0.

SVB laat het er niet bij zitten en gaat vrolijk verder met aanvallen.

Bo sprint van rechtsachter naar links voor. Dan speelt hij de bal af op Emre. Emre gaat richting het doel. Dan maakt hij een mooi een tweetje met Rayan en krijgt de bal weer terug. Emre schiet daarna meteen op doel, maar de keeper redt.

Niet veel later weer een mooie aanval van SVB. Weer Bo van achteruit op rechts naar Bram. Bram op Rayan centraal voorin. Rayan kijkt en speelt de bal weer breed naar Emre op links, die ook nu weer probeert met een afstandschot, de bal net over.

Aan de andere kant is het Mike die ook een super redding maakt in de rechter onderhoek.

Dan is ff VVV’03 gevaarlijk. Mike moet ingrijpen op een slechte terugspeelbal en tikt de bal net achter. Corner VVV’03. De corner wordt goed voorgezet en bij de 2de paal is er dan ook enorm veel ruimte voor VVV’03, maar Mike is alert en heeft de bal.

Even later is er een actie waarbij Bram zich weer flink last lijkt te hebben van zijn vorige liesblessure. De tranen lopen over zijn gezicht. Het zal toch niet.

De ruststand is dan ook nog steeds 1-0.

In de rust wordt er kort ff besproken wat er beter kan. Floris roept met een gek gezicht: “JA 4x scoren”. De trainer zegt inderdaad; 4x scoren en veel plezier hebben.

Dus zo beginnen we aan de 2de helft. Wel met de nodige wijziging want Bram kan niet meer verder voor nu. Hij heeft het ff zwaar. Misschien ook de schrik, maar het is niet niets om al weken uitgeschakeld te zijn. Hopen dat het straks met wat rust, de pijn die hij nu heeft afzakt. We zullen zien.

De 2de helft begint SVB dan ook erg gretig. Na 2 minuten maakt Elijah een super actie en zet zichzelf goed alleen voor de keeper. Maar de keeper komt goed uit en redt.

Na 5 minuten krijgt Emre bij een ingooi de bal langs de lijn. Hij heeft 1 man voor zich, maakt de actie en is hem voorbij en haalt dan keihard uit, 1-1. Super verdient.

Heel snel na de 1-1 krijgt Emre wederom een kan, maar gaat zijn schot net naast.

SVB is momenteel gewoon voetballende het betere team.

Achterin Floris die ook goed alert is en de bal net achter tikt, voor een speler van VVV’03 aan de bal komt. Corner is voor Mike.

Dan is SVB weer gevaarlijk. Tom zet druk door goed mee op te komen en VVV’03 achteruit te drijven. Dan speelt Tom de bal af op Emre. Emre zet de bal voor op Elijah die de bal probeert binnen te koppen, maar bij krijgt zijn hoofd net onder de bal, maar de bal gaat naar achteren. Jammer, maar wederom een super mooie actie van de jongens.

Bram staat al weer langs de lijn met een smile gelukkig. Het gaat weer beter met hem en hij wil er dan ook wel weer in. Gelukkig lijkt het allemaal toch mee te vallen.

Emre krijgt op de linker kant wederom ruimte en zoekt het doel op en tikt de bal van de zijkant uit achter de keeper 1-2. Gezien het spelbeeld wel een verdiende voorsprong. Maar het is nog niet gedaan en VVV’03 probeert het ook. Mike weet bij een goed schot van VVV’03 zijn vingers tegen de bal (en tussen de lat) te krijgen waardoor de bal over zijn doel gaat. Zeker een belangrijke redding in deze fase van de wedstrijd. Wat is het spannend langs de lijn.

SVB probeert het ook en uiteindelijk is het Emre die een echte hattrick weet te scoren, 1-3.

En al snel daarna wordt het 1-4. Super uitgespeeld. Mooie voorzet van Bram en Elijah die de bal binnen tikt 1-4. Elijah vroeg eigenlijk al 5 minuten geleden voor een wissel, maar de trainer vroeg hem nog ff vol te houden. Gelukkig, want na de 1-4 floot de scheids meteen af. Einde wedstrijd.

Yes en 3 punten die mee gaan naar Blerick.

Goed gedaan jongens. En Floris wat een goed vooruitzicht J.

Klasse wedstrijd jongens. Proficiat met de 3 punten.

Op naar volgende week. Dan krijgen we het nog ongeslagen Venlosche Boys thuis.

Een pittige tegenstander dus. Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Jullie verslaggever.