Deurne D1 – Blerick D1 7-0

Vandaag de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Na al een tijdje in de voorbereiding gaat het spelletje vandaag dan ook echt beginnen uit tegen SV Deurne.

Het begin is ff van beide kanten wat afwachtend. SVB krijgt wel al na 5 minuten een vrije trap. Maar het is SV Deurne dat op voorsprong komt. Mike wil de bal weg trappen, maar trapt over de bal heen, via de 2de paal komt de bal weer het veld in. Floris is alert en schiet de bal weg, maar een speler van SV Deure weet zijn hoofd nog tegen de bal te krijgen en kopt de 1-0 binnen. Wat een domper van een doelpunt.

De rest van de eerste helft is een leuke gelijk op gaande wedstrijd. SVB doet het niet slecht.

Hun middenvelder, de nummer 8, is wel een heel handige voetballer. Hij kan aardig voetballen, en wanneer hij de ruimte krijgt, pingelt hij zich best makkelijk een weg naar voren.

We gaan de rust in met de 1-0 op het scorebord.

Snel na rust is het SV Deurne wat al heel snel op 2-0 komt.

5 minuten later wordt er een overtreding gemaakt en geeft de scheidsrechter een penalty voor SV Deurne.

Vorige week wist Mike nog met een waanzinnige redding de bal uit het doel te houden, echter nu is hij kansloos. SV Deurne komt zo op 3-0. En na een foutje achterin wordt het zelfs 4-0 voor SV Deurne.

Maar SVB blijft evengoed voetballen. Bram speelt op de rechterkant super en de tegenstander komt hem 3x tegen en daarna moet hij flink aan de handrem trekken. Hij wordt gevloerd vlak bij de achterlijn. Emre legt de bal goed voor zijn linker neer, en schiet de bal buiten bereik van de keeper op doel. Echter komt de bal op de bovenkant van de kruising terecht. Jammer maar wat een schot en een kans. Daarna is het SV Deurne wat er 5-0, 6-0 en tot slot zelfs 7-0 van maakt.

Echter de scheids heeft achteraf op het formulier de eindstand van 6-1 genoteerd. Hij zal wel een streepje verkeerd hebben gezet in zijn boekje, maar dat maakt voor ons niets uit. Snel vergeten en volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen thuis tegen FCV-Venlo D1.

De verslaggever J