VCH E1 – Blerick E1 5-3

 

Vandaag hadden we een Blerickse derby op het programma staan.  

De trainer van VCH had het over de “Feyenoord – AJAX” wedstrijd. Ook bij ons werden door sommige speciaal naar deze wedstrijd gekeken. Rayan bijvoorbeeld heeft er heel veel klasgenootjes voetballen en was dus gebrand om hier “ff te gaan winnen”.

We zullen zien. In de zaal waren ze al goed, want toen hebben we ook tegen ze gespeeld. En VCH E1 is Kampioen geworden in de winterzaalcompetitie, dus niet onderschatten.    

SVB begint met sterk voetbal aan de wedstrijd. 

Rayan geeft voorin een steekpass op Bram. Bram neemt de bal aan heeft overzicht en schiet, maar de keeper van VCH redt de bal nog net met zijn voeten. De 2de bal die hier uit voort komt is net te kort voor Rayan en VCH werkt de bal weg.  

Het is een leuke wedstrijd met leuk combinatie voetbal van beide kanten. 

SVB weer met een aanval. Een lange bal van Mike, die tegen de wind in moet schieten, op Bram. Bram is daarop volgende erg dreigend langs de lijn. Hij zet de bal voor op Rayan, maar deze komt wederom net niet aan de bal. VCH trapt daarop de bal achter de achterlijn, waardoor het corner is voor SVB.  

Bram zet deze mooi voor op het hoofd van Rayan. Rayan kopt de bal op de lat. 

Het zit ook niet mee vandaag tegen zijn klasgenootjes.  

Meteen daarna weer een aanval van SVB. Bo gaat nu op door het midden van achteruit. Hij geeft een pass op rayan. Rayan gaat voor de bal maar komt net te kort.  

Dan de tegen aanval van VCH. Mike moet gestrekt en redt de bal, maar krijgt deze niet klem. Hij staat meteen weer op en redt de 2de poging van VCH nog net bij de paal. Corner VCH. Deze wordt weggewerkt door SVB.

 

SVB laat mooi samenspel en voetbal zien, maar dan valt onverwacht de bal aan de andere kant in het netje. Een afstandschot van VCH dat op Mike afgaat over de grond. Mike kan zo de bal pakken denkt iedereen, maar hij gaat niet op de juiste manier achter de bal zitten en de bal glipt hem door de handen in het doel, 1-0 

SVB herpakt zich en heeft aan de andere kant weer een doelpoging. Rayan wordt voorin aangepsleet. De keeper heeft geen andere keus dan uit zijn doen te komen. Rayan probeert er om heen te gaan maar ziet dan op zij Bram vrij staan en tikt de bal snel naar Bram voor de keeper bij de bal is. Bram heeft alle ruimte en haalt hard uit. De bal gaat helaas net over het doel.  

Dan weer een aanval van VCH. Tom mocht iets feller zijn in de verdediging op dat moment. VCH loopt hem vrij makkelijk voorbij. Maar Rayan loopt mee en verdedigd mee. Hij tikt de bal weg voor de voeten van de speler van VCH. En wat hem aan de ene kant niet lukt, lukt hem wel aan de andere kant. Rayan tikt de bal in het doel, achter Mike. Een eigen doelpunt, hoe zuur voor hem en het team.

 

Even later valt Bram geblesseerd uit. Maar wederom blijft SVB voetballen.  

Mike geeft de bal mee met Tom in het midden. Tom neemt de bal aan en draait meteen open. Hij kan meteen een aantal meters maken en geeft dan een super pass op Stan. Stan heeft alleen de keeper voor zich. Stan wil uithalen voor een schot, maar hij raakt de bal totaal verkeerd.  

Maar VCH probeert SVB het ook moeilijk te maken. Ze maken dan ook dankbaar gebruik van de wind mee en de keeper geeft veel lange ballen op hun rechtsvoor, een snelle meid.  

Maar dit truukje heeft Floris na een aantal keren goed door.  

VCH probeert het dan met een wissel en zet iemand anders rechtsvoor. Ook nu let Floris goed op de bal. Hij verovert de bal en kapt zijn tegenstander uit en maakt enkele meters langs de lijn en geeft dan een super pass op Stan. Deze mist in zijn poging net het doel.

 

Even later weer een aanval van Stan op links. Hij zoekt de achterlijn op en gaat richting het doel en zet de bal voor. De keeper mist de bal, maar Elijah komt ook net niet bij de bal.    

Rust, met een 2-0 achterstand.    

Meteen na rust is SVB ff niet scherp bij de aftrap van VCH. VCH gaat richting het doel van Mike en hij kan niet veel anders dan uit zijn doel komen om de hoek wat kleiner te maken, maar VCH weet de bal net naast Mike toch in het doel te krijgen 3-0. Wat een domper.  

Na 5 minuten een corner voor SVB. Er wordt een korte variant gespeeld. Elijah schiet op doel, maar de bal wordt weggewerkt en komt wederom voor zijn voeten. Hij staat nu op iets grotere afstand van het doel, kijkt en schiet de bal hoog over de keeper in de verre hoek, 3-1.  

Eindelijk lukt het dan SVB toch ook om te scoren aan de andere kant.  

Niet veel later is het Floris die vleugels heeft en van linksachter over het middenveld naar de rechtsvoor positie kan doorlopen. Dan heeft hij nog power genoeg om een pass op Bram te geven. Maar VCH tikt uit de bal vanaf 25 meter keihard achter, weg is het gevaar van SVB. De corner die volgt wordt genomen door Elijah. Hij zet de bal voor op Rayan, maar hij kopt de bal net naast.  

Maar VCH is en blijft knokken voor elke bal. Corner VCH. Het eerste schot is voor Mike die de bal achter werkt. De 2de corner wordt ook weggewerkt en Floris gaat weer op pad met de pad. Hij is gevaarlijk langs de lijn en heeft ook heel veel ruimte. Elijah loopt goed mee. Ze hebben nog maar 1 speler van VCH achterin voorzich. Floris geeft een crosspass op Elijah maar dan is er net een speler van VCH die de achtervolging ingezet had die de bal wet te onderscheppen.    

SVB blijft proberen maar aan heel veel zien we dat het vandaag niet zal lukken. Wel zet SVB even VCH flink onderdruk waarbij ze even niet meer wel lijken te komen van eigen helft.  

Deze 10 minuten zijn volledig voor SVB. Met ook de nodige kansen van Elaijh, Bo, Bram en Tom. Allen hebben ze een kans, maar de bal wil er vandaag niet in.  

Corner SVB. De bal komt met wat geluk bij Bo terecht die dan ook maar meteen uithaalt. VCH redt, maar krijgt de bal niet goed weg. Weer bij Bo. Bo schiet nog een keer en nu raakt de bal het zijnet.  

SVB blijft het proberen. Wederom een corner die voor dreiging zorgt, maar weer niet de bal in het doel. Nu is het Stan die de bal kopt en de bal die in 2de instantie van de doellijn wordt gehaald.  

En zo als ook in het grote voetbal geldt, scoor jij niet, dan….  

Corner VCH. De bal wordt voorgezet en een speler van VCH bij de eerste paal neemt de bal super goed op zijn slof en knalt de bal hard in het doel, 4-1.  

SVB blijft proberen, maar VCH scoort wederom 5-1. Het lijkt wel gespeeld. Wat een nederlaag.  

De wedstrijd is bijna ten einde. Tom zet wat druk van achteruit en besluit maar eens van afstand te schieten. De bal gaat over de keeper in het doel 5-2. 

En even later probeert Tom het nog maar eens te doen 5-3. Helaas kwam deze tegen aanval te laat.   

In het kleedlokaal even een korte bespreken door de trainer. Daarna lekker douchen en weer afspreken om te spelen. Rayan denkt dat hij zich maandag maar ziek meldt.

       

Tot volgende week.  

Jullie verslaggever.

 

You may also like...