Budel D1 – Blerick D1 1 – 3

Zaterdag 26 oktober speelden we (SVB D1) uit tegen Budel D1. Weer een zware klus, maar dat zijn voor ons alle wedstrijden in de hoofdklasse. Budel had Irene op 2-2 gehouden en Venlosche Boys met 2-0 geklopt. Na een lange rit begonnen we om 11.05 uur aan de wedstrijd. We moesten het vandaan doen zonder Sjoerd. Verder was Kevin herstellende van een griepje. De eerste helft ging redelijk gelijk op maar we misten de beleving, duels werden verloren, er was te weinig beweging zodat we vaak achter de feiten aan liepen. Halverwege de 1ste helft kwam Budel op voorsprong doordat er niet kordaat werd ingegrepen en daarna ook Quinn verrast werd door een schot van 20 meter, 1-0. Kevin gaf aan dat het niet meer ging. Luca ging zijn eigen stek innemen waardoor Daan opschoof naar het centrum met Marijn en Gylvano doorschoof naar de mid-mid positie. We kwamen maar niet aan voetballen toe, erg rommelig en onrustig. In de 1ste helft creëerden we geen enkele kans dat zegt genoeg. Gelukkig was ook Budel niet meer in staat te scoren en gingen we rusten. In de rust gaf de trainer aan dat hij zeer ontevreden was, hij miste bezieling, voetbal, inzet, kortom alles waar het voetbal om draait. Hij gaf ook aan dat er vandaag kansen lagen om Budel te kloppen. De veldbezetting werd omgezet. Achterin werd 1 op 1 gespeeld, Sam, Daan en Luca in de man dekking waardoor Marijn doorschoof naar het middenveld samen met Gylvano. Verder werd afgesproken om op elke positie druk te zetten. De jongens en meisje hadden er zin in. Vanaf de start van de 2de helft werd Budel terug gedrongen. Na ongeveer een kwartier spelen werden onze inspanningen beloond. Een mooie steekbal van Wesley werd opgepikt door Glaucio (inderdaad die jongen die dreigt te worden terug gestuurd naar Angola dus teken de petitielijsten in de kantine!). Glaucio legt de bal mooi voor op Gielke die afrond, 1-1. SVB bleef doorgaan 5 minuten later werd de bal op links vrij gemaakt door Gielke die Marijn in het midden zag staan en hem de bal gaf. Marijn dacht niet na en schoot op goal. Ondanks de lange keeper verdween de bal boven hem in het net, 1-2. Ook na de 1-2 bleven we door drukken met het risico op een uitval wat ook een enkele keer gebeurde maar onze jongens achterin hielden de deur gesloten, mede door een fraaie ingreep van Daan. Kort voor tijd kreeg Budel een corner. Quinn onderschepte deze en zag Narjiss vrij. Hij trapte direct uit. Narjiss pakte de bal op onze eigen helft op en begon aan een mooie solo dat uiteindelijk resulteerde in de 1-3. Nu kon er niets meer fout gaan. De moe gesteden Gielke werd nog gewisseld voor Kevin waarna de wedstrijd werd uitgespeeld. Al met al een verdiende overwinning op basis van een goede 2de helft.