Blerick wint bij HBSV ; 0-1

Opluchting na benauwde zege

Dagblad de Limburger , maandag 12 oktober

Ze moesten er diep voor gaan bij SV Blerick, maar na gistermiddag zijn de eerste punten van het seizoen eindelijk binnen. In een onvervalste derby werd HBSV met moeite én een minimale marge aan de kant gezet: 0-1.

DOOR  DENNIS STIPHOUT

Het zal bij menigeen de wenkbrauwen hebben doen fronsen. SV Blerick stond gistermiddag vóór aanvang van de derby met HBSV na drie speelronden puntloos onderaan. Vorig seizoen kenden de withemden juist nog een bliksemstart. Uit de eerste vijf duels werden twaalf punten gehaald. „De simpele verklaring is dat we de afgelopen weken enkele sterkhouders misten”, aldus Blerick-coach Erick Verschuren voorafgaand aan het duel met de rivaal uit Hout-Blerick. „Denk bijvoorbeeld aan Bart Zeevenhoven of aanvoerder Kevin Holla. Je merkt dat het team daar last van heeft gehad. Ik ben blij dat de ziekenboeg nu weer leegloopt en we enkele belangrijke spelers terugkrijgen. We hopen het niveau van vorig seizoen weer te kunnen halen. De breedte van de selectie gaat uiteindelijk bepalen waar je eindigt.” Verschuren schat de concurrentie daarnaast hoger in dan vorig jaar. „De competitie is zwaarder geworden. Clubs als MVC’19, IVO en HBSV hebben er kwaliteit bij gekregen. Ondanks de slechte start heb ik een positieve groep. De sfeer is zelfs geweldig.”

Scherpe randjes 

Een goede stemming of niet, punten leverde het in de eerste drie competitieweken nog niet op. Mét alle sterkhouders weer terug, kwam daar op bezoek bij HBSV verandering in. Zelfs zonder publiek was het een derby waarin de scherpe randjes niet ontbraken. De eerste gele kaart viel eerder te noteren dan het eerste schot op doel.

Het was HBSV dat het Blerickse doel in de gelijkopgaande beginfase enkele malen onder vuur nam, maar het waren de gasten die het netje daadwerkelijk lieten bollen. Perry Martens rondde op aangeven van voormalig HBSV-speler Marouane El Malki doeltreffend af: 0-1. De vlaggende grensrechter van de Hout-Blerickenaren werd daarbij door de arbiter genegeerd. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden voor de theepauze, maar het bleef na 45 minuten 0-1.

Aan het begin van de tweede helft ontstond er na een vrije trap van Jeffrey Bömers een heuse scrimmage voor het SVB-doel, maar de thuisploeg profiteerde hier niet van. In het half uur daarna kreeg de thuisploeg een peloton aan corners en legde het vele aanvallen op de mat, maar écht goede kansen werden er niet gecreëerd. Blerick was in de slotfase het gevaarlijkst, maar Martens liet het tot tweemaal toe na zijn tweede treffer van de middag te maken.

Spanning 

De opluchting na het laatste fluitsignaal was dan ook groot bij de gasten. Dat gold zeker voor El Malki, die zijn oude liefde versloeg. „Ik had toch wat spanning vooraf, maar eenmaal op het veld verdween dat. Bij Blerick hebben we voor mijn gevoel een jonge ploeg met toekomstperspectief.

Bij HBSV spelen toch wat oudere spelers, van wie ik het gevoel heb dat ze niet heel lang meer doorgaan. Daarom heb ik geen spijt van mijn overstap.” En over de zege: „We moesten winnen. Hoe we hebben gevoetbald boeit me niet. De punten zijn het belangrijkst.”

You may also like...