Blerick JO13 2007-1 op bezoek bij FC Eindhoven JO12

FC Eindhoven Jo-12 vs SVB Jo-13 2007-1

Het is dinsdagmiddag 16:30. Het gehele team verzamelde zich om met z’n alle een hapje te gaan eten. Kevin, Marco en Noëlle kunnen het vanwege hun werk helaas niet redden om gezamenlijk te eten. Het is een drukke boel, sommige kinderen waren waarschijnlijk al een beetje nerveus voor de wedstrijd. Nadat iedereen gegeten had zijn we om 17:15 vertrokken naar Eindhoven. We werden hartelijk ontvangen door een medewerker van FC Eindhoven, hij begeleide ons naar hun trainer die ons weer het kleedlokaal begeleide.

We kregen 2 kleedlokalen die aan elkaar lagen. We moesten hier nog eventjes wachten totdat Kevin, Marco en Noëlle aanwezig waren. De spanning nam bij enkele jongens toe, ze begonnen zich alvast om te kleden, gelukkig waren Kevin, Marco en Noëlle snel aanwezig, zodat we ook alvast met de wedstrijdbespreking konden beginnen en de opstelling bekend gemaakt werd. Kevin vertelde dan ook dat degene die niet in de basis stonden uiteraard ook aan spelen toekwamen, iedereen zou gewisseld worden en even lang spelen. Hierna konden we dan eindelijk het veld op, we begonnen aan de warming-up. Tijdens de warming-up raakte Raoul geblesseerd aan zijn hak, hij had echt pijn. Balen voor het team maar vooral voor Raoul ook zelf.

Het leek erop dat hij niet kon meedoen. Maar zoals altijd is het een bikkel, hij verbeet zijn pijn en zette de warming-up voort.

De scheidsrechter wilde graag dat de jongens zich buiten de afrastering in een rij gezamenlijk opstelden en zo achter elkaar het veld op liepen, het leek wel een Champions Leaguewedstijd. De spelers van Eindhoven liepen langs onze jongens om een handje te geven en een prettige wedstrijd te wensen. Wesley was aanvoerder en mocht met hun aanvoerder tossen over wie de kant mocht kiezen, Wesley won de toss en koos om te blijven staan. Eindhoven mocht hierdoor aftrappen.

De wedstrijd was begonnen. De jongens begonnen lekker aan de wedstrijd met veel vertrouwen. We kwamen dan ook in de 14e minuut op 0-1. Een mooie pass van Reno werd nog mooier met een heerlijke stift afgemaakt door Yassir. Ergens tussen de 15e en 20e minuut, kreeg Eindhoven de kans op de gelijkmaker, maar Joshua speelde sterk en redde ons dan ook voor de gelijkmaker. Zoals afgesproken gingen we na 20 minuten wisselen.

In de 25e minuut scoorde Eindhoven ook de verdiende 1-1. Op dat moment was het ook even een mindere fase van Svb en een sterke fase voor Eindhoven. In de 27e minuut schoot Eindhoven op de lat. En in de 28e, 29e minuut werd het 2-1 en 3-1. Dit was de ruststand.

In het begin van de 2e helft werd er door Kevin weer gewisseld. In de 39e minuut kregen we een vrije trap links voor het doel van Eindhoven op ongeveer 20 m afstand, Arda nam de vrije trap richting Jovi, dit resulteerde in een kansje voor Jovi, helaas kon hij de bal niet vol raken waardoor de keeper de bal eenvoudig kon oppikken. Vlak voor tijd kreeg Reno de bal op de het linker middenveld aangespeeld, kon zijn mannetje uitspelen en een scherpe voorzet geven. Helaas bereikte zijn voorzet geen medespelers. De extra tijd was inmiddels aangebroken, Eindhoven kreeg nog een vrije trap, iedereen was vermoeid, enkele spelers konden het even niet meer belopen om mee te verdedigen.

Hier profiteerde Eindhoven dan ook gretig van, enkele spelers stonden dan ook vrij voor het doel en konden zo eenvoudig de 4-1 maken.

Einde wedstrijd. Aanvankelijk waren de spelers wat teleurgesteld van het verlies. Maar daaropvolgend werd er toch door iedereen gerealiseerd dat het een geweldige ervaring was.

De trainers waren zeer tevreden over het spel, en zeker over de inzet. We hebben bewezen dat een Betaald Voetbalorganisatie niet zomaar van ons wint. Dat is al een prestatie op zich!

Iedereen, inclusief de leiding heeft dan ook genoten van deze wedstrijd.