Blerick D1 – Sportclub Irene D1 0-4 5 maart 2016

Vandaag weer een thuiswedstrijd.

Al heel snel heeft Irene een corner uit een aanval gesleept, in de 2de minuut. De bal wordt voorgezet en er is een schot op doel. Floris redt de bal voor de lijn. Pfffieuw.

Maar nog diezelfde minuut weet Irene alsnog de bal in het netje te krijgen. SVB is gewaarschuwd 0-1.

Maar vanaf de aftrap neemt SVB revanche en in de 3de minuut hebben zij ook een corner aan de andere kant. Erdem zet de bal goed voor en Tom krijgt de kans om bij de 1ste paal op doel te schieten, maar de bal gaat over het doel.

In de 5de minuut heeft Irene weer een corner verdient. Het spel gaat op en neer. Mike komt bij deze corner goed uit zijn doel en tikt de bal weg uit de 16 meter.  Even later is er een afstandsschot op doel, maar deze bal is voor Mike.

Daarna heeft Mike een goede spelhervatting, door een verre gooibal op Max op rechtshalf. Max neemt de bal goed aan en tikt de bal door op Tijn.

Snel daarna is de bal weer aan de andere kant en is Mike goed alert en blokt die het schot goed.

Dan is er een mooi combinatie door SVB op de helft van Irene. Op links tussen Tijn en Max en Emre. Maar dan neemt Irene weer de aanval over. Maar hun aanval komt ten einde bij Mike die met de bal van links naar rechts dribbelt over de 16 meter en een lange pass op Timo geeft.

Na 18 minuten wordt er een corner van Montagnards goed weggewerkt door Floris met een man in zijn rug.

Een andere aanval van Montagnards wordt onderschept door Emre, die de bal terug legt op Tom, die de bal weer breed terug speelt naar Mike. Mike neemt de bal aan met zijn rechter en zoekt de andere kant weer op van zijn 16 meter en legt weer de bal breed op Timo voorin. Timo zet daarop een mooie combinatie op met Collin. Een heerlijk combinatie voetbal, mooie aanval.

Dan na 24 minuten een mooie aanval van Irene’s linkshalf. Hij speelt 3 man voorbij, komt dan Floris tegen, die de bal weg wil schieten, maar hem tegen de speler aan schiet, en zo een achterbal eruit sleept. Goed werk.

Vanuit een doeltrap van Mike ene crosspass op Floris. Hij schiet de bal bijna blind door het midden, waarna Irene gevaarlijk is. Via hun linkerkant komt er ruimte en legt de speler de bal breed op de 16 meter en schiet de andere speler de bal binnen, buiten het bereik van Mike, 0-2.

Vlak voor tijd nog een corner voor Irene. 3 man trappen over de bal van Irene, waarna een alerte Rik de bal weg werkt.

Rust.

2de helft. Ik zit nog amper. Irene heeft de aftrap gedaan voor de 2de helft en stoomt zo door naar het doel van SVB, en door onoplettendheid ligt de bal binnen 30 seconden in het doel van Mike, 0-3.

SVB is weer wakker geschud. Potverdorrie.

Een overtreding op SVB zorgt voor een vrije trap. Floris en Tom maken een mooie combinatie. Via Emre komt de bal bij Ayoub. Ayoub weet zich door een net van spelers te spelen en wordt richting achterlijn gewerkt. Maar Ayoub houdt de bal voor zich, en weet de bal vanuit de achterlijn goed voor te zetten, maar daar staat dan helaas geen speler van SVB. Goed werk door Ayoub.

Na 10 minuten komt Bram erin voor Timo, die zich wederom super staande heeft gehouden. Wat kan die kleine krullenbol voetballen. Heerlijk.

Dan is er een corner voor Irene, maar deze wordt weggewerkt door Rik over de zijlijn.

Na 15 minuten komt Irene zelfs op 0-4 helaas ging er een foutje van SVB kant aan vooraf. Met een lob wordt Mike gepasseerd.

Na 20 minuten is er een kansje voor SVB. Ayoub en Bram hebben van positie gewisseld waardoor Bram nu in de spits staat en Ayoub rechtsbuiten. Ayoub verovert de bal op eigen helft en speelt dan Bram in de voeten. Ayoub loopt goed door naar voren, waardoor Bram op zijn beurt een mooie diepte pass op Ayoub geeft en op snelheid richting het doel kan van Irene. Een afstandschot wordt geblokt door de keeper. Het zit SVB dan ook niet mee.

Aan de andere kant moet Mike weer met een redding de aanval van Irene ongedaan maken.

Even daarna weer een mooie combinatie tussen Bram en Ayoub. Weer Bram die Ayoub de diepte instuurt. En Ayoub die sneller is dan zijn tegenstander, gaat door richting het doel en schiet de bal net naast het doel van Irene.

3 minuten voor tijd weer een kansje van Ayoub, maar nu verdwijnt de bal in het zijnet.

Vlak voor tijd een aanval van Irene met een schot op doel, maar Mike heeft weer een mooie redding.

De daarop volgende aanval is SVB weer gevaarlijk, maar dan is het ook einde wedstrijd.

Helaas weer niet gewonnen. Maar SVB heeft goed blijven werken.

Op naar volgende week, een uit wedstrijd tegen het sterke Someren.

Jullie verslaggever.