Blerick D1 – MVC ’19 D1 2-1

Een belangrijke wedstrijd vandaag.

2 teams die aan elkaar gewaagd zijn. In de beker waren we tegenstanders en toen won MVC´19, wellis waar met een eigen doelpunt van Tom met 2-1.

In de competitie won SVB de uitwedstrijd ook met de cijfers 1-2. En nu willen we thuis ook winnen.

SVB is sterk aan de bal en heeft de eerste 5 minuten vooral wat druk gezet op het doel van MVC´19.

Na 5 minuten een aanval van MVC´19, maar Rayan verdedigd goed en heeft daarna de bal en SVB verdedigd goed uit langs de lijn.

Na 12 minuten weer een kansje voor SVB. Eerst een schot van Emre wat geblokt wordt, en daarna Ayoub die met een schotje met links probeert maar de bal gaat naast het doel.

Na 14 minuten een kans voor MVC´19. De tegenstander van Floris is sneller dan Floris, maar deze komt Rik nog tegen op zijn weg naar het doel, die met een slijding de bal achter werkt. Corner MVC gaat voorbij iedereen en op de rand van de 5 meter kopt een speler van MVC de bal ver naast het doel. Niet veel later een vrije trap voor MVC, maar de bal gaat ver naast het doel van SVB.

Na 19 minuten een kans voor Ayoub, met een mooie schot op doel, maar de bal zweeft over het doel heen. Nog in dezelfde minuut een schot van Collin aan de andere kant van het strafschop gebied, maar het schot beland in de handen van de keeper. Na 21 minuten is het weer Ayoub die gevaarlijk is met een afstandschot, maar de bal gaat net naast het doel. En meteen daarna komt MVC´19 aan onze kant waarna Mike de bal heeft. Mike geeft een verre uittrap. Net als de bal over de middenlijn de grond raakt bij Ayoub fluit de scheidsrechter voor een speler van MVC´19 die op hun eigen helft op de grond ligt. Na de verzorging is er een scheidsrechter bal. De scheids gooit de bal op, de bal raakt de grond en Ayoub gaat het duel aan om de bal. Het was immers een uittrap van onze eigen keeper toen het spel stil werd gelegd. Ayoub verovert de bal gaat via de linker zijlijn richting het doel van MVC´19. Hij kan vrij ver doorlopen tot hij oog in oog staat met de keeper van MVC´19 en Ayoub kalm de bal in de verre hoek plaatst, 1-0.

MVC´19 is verbaasd, want men dacht dat de bal nog bij de keeper was toen de scheidsrechter affloot, maar dat was niet zo.

Even na de voorsprong nog een sterk SVB, maar al snel daarna een beetje een rommelig einde van de eerste helft.

Na 29 minuten een lange bal richting Mike, maar Mike komt goed uit zijn doel en tikt de bal opzij en geeft daarna een lange bal naar voren. Weg gevaar van MVC´19.

Ruststand 1-0.

Na rust komt Timo in de spits en Tijn op de bank. Na 2 minuten al een kansje voor SVB. Ayoub met een schot op doel, wat afkaatst via een speler van MVC, waarna de bal bij Timo komt. Timo legt de bal opzij en schiet dan op doel. De keeper heeft de bal.

Na 7 minuten een vrije trap voor SVB na een overtreding op Emre. Emre neemt zelf de vrije trap, richting 2de paal, maar de keeper van MVC´19 zit er goed bij en heeft de bal klem. In de 9de minuut Ayoub die de bal krijgt net over de middenlijn, alleen door gaat en op de rand van de 16 meter de bal af kapt en op doel schiet. Het schot mist een beetje power. Na 13 minuten een vrije trap voor MVC´19 op zo´n 25 meter van ons doel. Maar het schot gaat naast het doel. Even daarna is MVC gevaarlijk met een schot op doel, wat boven op het dak beland. Na een kwartier spelen komt er wat “vuur” in de wedstrijd. Duels worden feller, maar absoluut niet onsportief. Beide teams willen voor de winst gaan. Na 22 minuten MVC wat gevaarlijk is. SVB maakt wat foutjes waardoor MVC weet te profiteren. De speelster komt bij de achterlijn en weet de bal goed voor te zetten. Maar Mike springt hoog in de lucht en vangt de bal voor de speler van MVC´19 in zijn rug er aan kan komen.

SVB maakt nu vaker wat foutjes in deze fase van de wedstrijd. Maar ze proberen te blijven voetballen. Nu via de linkerkant. Erdem krijgt de bal, neemt de bal aan en gaat langs de zijlijn, maar hij vervolgens neer gelegd wordt. Vrije trap voor SVB. Ayoub krijgt de bal op het hoofd, maar de bal mist kracht en precisie, waardoor het een makkelijke vangbal is voor de keeper van MVC´19.

Het is in elk geval een spannende wedstrijd. MVC´19 probeert met lange ballen gevaarlijk te zijn, mar Mike let goed op en is dan ook vaak buiten zijn 16 meter te vinden en schiet de ballen net zo hard weer terug. Met nog een paar minuutjes op de klok wordt een aanval van SVB afgefloten wegens buiten spel. Nog een paar minuutjes verdedigen en alert blijven. Na 1 minuut geeft de scheidsrechter aan. Wat een dramatische wedstrijd zegt de trainer dan. Daar heeft hij wel gelijk in, maar het resultaat telt en de bij behorende punten. SVB speelt er nog een corner uit en dan fluit de scheidsrechter voor het einde.

Een zwaar bevochten overwinning, met 3 winstpunten, waardoor we ons veilig hebben gespeeld in de hoofdklasse.

Volgende week een uitwedstrijd tegen Sparta/Kronenberg. Een pittige wedstrijd, maar we moeten ons eigen spel blijven spelen en dan zien we wel.

Jullie verslaggever.