Blerick D1 – HBSV D1 2-1

Een Blerickse derby in de Hoofdklasse.

De vorige wedstrijd uit bij HBSV hebben we een zwaar bevochten wedstrijd gezien waar HBSV tot het laatst gevochten heeft en het SVB moeilijk gemaakt heeft. SVB is toen als winnaar uit de wedstrijd gekomen. Maar HBSV heeft een super reeks achter de rug. Ze hebben gewonnen van Kessel, Deurne en Montagnards. Dus SVB is gewaarschuwd.

Dan over tot de wedstrijd.

Beide teams zijn erg gewaagd aan elkaar en gaan gelijk op in de wedstrijd.

SVB krijgt een kans door een schot van Ayoub. Maar na 8 minuten is HBSV gevaarlijker. Op rechts komt hun speler goed  door en legt de bal goed voor. Maar de speler van HBSV die de bal krijgt, krijgt deze voor zijn minder sterkte voet schijnbaar, want hij kapt en kapt totdat hij wel goed heeft, maar dan is het gevaar ook weg.

De wedstrijd gaat gelijk op. Dan in de 23ste minuut een vrije trap voor SVB op 30 meter van het doel. Tom  neemt de vrije trap. Met overtuiging schiet hij de bal op doel en de keeper heeft de grootste moeite om de bal over zijn doel te krijgen. De daarop volgende corner voor SVB wordt weg gewerkt door HBSV met een snelle counter, maar SVB onderbreekt deze aanval.

Bram is een ware plaaggeest voor zijn tegenstander. Deze heeft erg veel moeite met de snelle Bram. Het stof van Bram zijn shirt wordt vandaag aardig getest, en weet tot nu toe alle test te doorstaan.

Aan de andere kant op links, is Ayoub een plaaggeest voor HBSV. Hij weet met zijn strijd een corner eruit te slepen. De corner komt bij Tom, die de bal niet meteen onder controle krijgt en HBSV ervan tussen gaat met de bal.

Vlak voor rust weer een mooie aanval van SVB. Bram die na hard werken voorbij zijn tegenstander Bo komt, en dan nog een schot eruit perst, maar de bal gaat voorlangs.

Ruststand is dan ook 0-0.

Na rust komt er een speler van HBSV goed door onze verdediging en scoren ze de 0-1.

Maar nog geen 2 minuten later is het Ayoub die op rechts zijn mannetje goed weg zet, door gaat naar de 16 meter en dan uithaalt en de bal hard in het doel schiet bij de 2de paal, 1-1.

Na 6 minuten weer een snelle aanval van Ayoub op rechts, maar zonder resultaat. Maar snel daarna een aanval van HBSV. Floris en Rik trappen over de bal, waardoor Mike uit zijn doel komt op de bal weg te schieten, maar een speler van HBSV is er net iets eerder bij. Hij omspeelt Mike en wordt door Mike naar buiten gedreven. In de tussentijd is Rik terug  en zet de speler van de bal.

Na 12 minuten in het SVB dat op voorsprong komt. Erdem, krijgt de bal en schiet vanaf de 16 meter met een boogbal de bal over de keeper heen, 2-1.

Meteen daarna in de 14de minuut een corner van HBSV. De bal wordt goed voorgezet en een speler van HBSV kopt de bal goed naar de grond bij de 2de paal, maar daar staat zoals altijd bij een corner Floris. Deze werkt de bal goed weg.

Een latere corner van HBSV gaat voorbij het doel en iedereen.

Na 23 minuten een mooie aanval van Ayoub op rechts. Hij gaat weer op snelheid zijn tegenstander voorbij. Hij zoekt de achterlijn op, zet de bal voor, mar HBSV kopt de bal weg. Daarop komt de bal weer bij Ayoub die dan de bal maar schiet op doel, maar de bal gaat in het zijnet.

Het is een zenuwslopend einde van de wedstrijd. HBSV zet alles op alles op er nog 1 puntje uit te slepen. In de laatste minuut nog een corner voor HBSV. Bijna iedereen, behalve de keeper, gaat naar voren. De corner wordt genomen. Bram werkt de bal weg, maar HBSV krijgt wederom de bal. De speler neemt de bal aan en schiet op doel, en de bal is voor Mike.

Einde wedstrijd. Eindstand 2-1. Zwaar bevochten wedstrijd, met 3 punten winst voor SVB.

Jullie verslaggever.