Blerick D1 – Deurne D1 1-0

30-04-2016

Vandaag de laatste competitie wedstrijd thuis van dit seizoen.

Vandaag kunnen we revanche nemen op de blamage van de uitwedstrijd aan het begin van de competitie. Dat was een wedstrijd om snel te vergeten. We hebben er een pak rammel gekregen en konden naar huis met een 7-0 nederlaag.

Vandaag de kans om het te herstellen.

Begin van de 1ste helft gaat gelijk op. Heb een stuk gemist omdat er een reserve shirt geregeld moest worden voor de keeper van SV Deurne. Die stond in het zwart te keepen, terwijl SV Blerick in het zwart speelde omdat SV Deurne ook witte shirts heeft. Deze keeper was er niet blij mee. Hij had zelf geen reserve shirt, waardoor hij het reserve shirt van Mike aan kon doen.

In de 15de minuut een kans voor SVB. Erdem neemt de corner op links. Tom mist de bal bij de eerste bal. Hij kopt net onder de bal door. Maar bij de 2de paal komt Rik aanlopen. Hij krijgt zijn voet tegen de bal, maar weet de bal OVER het doel te krijgen, met een meter van het doel af.  Wat een kans. Niet veel later vanaf rechts een mooie aanval van Rayan op Ayoub. Ayoub zet druk, gaat richting 16 meter, kijkt en legt de bal breed op Bram. Bram schiet, maar wordt voordat hij de bal raakt net aangetikt, waardoor hij de bal niet met overtuiging kan raken.

Na 20 minuten krijgt SV Deurne een kans. De rechtsvoor krijgt heel veel ruimte van onze linksback. Rik moet de achtervolging inzetten vanaf centraal. Tom loopt achter Rik aan om rugdekking te geven en weet de bal weg te tikken over de achterlijn. Corner Deurne. Corner wordt goed genomen, komt goed hoog voor het doel. Maar dan springt Mike hoog de lucht in en pakt de bal voor iedereen weg. Een verre uittrap van Mike tot over de middellijn is het vervolg.

Deurne weet vlak voor tijd nog een corner. Tom werkt de bal weg bij de 1ste paal.

Russtand is 0-0.

 

Meteen na rust een goede aanval van SV Deurne, nadat ze weer te veel ruimte krijgen van SVB.

Niet veel later weer een aanval van SV Deurne. Nu via de andere kant. De speler gaat op snelheid op Mike af. Mike komt ver uit zijn doel. Staat nog net in de 16 meter en dwingt de speler om een keus te maken. De speler van Deurne legt de bal breed op een medespeler die inmiddels aangesloten is. Mike duikt naar de bal. Weet hem weg te krijgen bij de speler van Deurne, maar heeft hem nog niet klem, maar Rik werkt de bal snel weg. Meteen daarna is het weer Deurne wat gevaarlijk is. Mike gaat naar de bal. De speler tikt de bal breed, buiten bereik van Mike. Maar Rayan let goed op en werkt de bal weg bij het daarop volgende schot van Deurne, net voor de lijn. De bal gaat via Rayan zijn been over het lege doel heen.  Deurne is duidelijk sterker in deze fase van de wedstrijd. Na 12 minuten een kansje voor SVB. Ayoub krijgt de bal niet goed voor zijn rechter en weet uiteindelijk met links de bal te raken, maar meer ook niet.

In de 14de minuut is Deurne weer gevaarlijk met een schot, net naast het doel van Mike.

In de 17de minuut valt een speler van Deurne in of op de rand van het strafschopgebied, voor mij niet duidelijk te zien. Deurne claimt een strafschop. Maar de speler van Deurne lijkt voor mij over/tegen Erdem te vallen. Er ging van mijn kant uit gezien geen overtreding aan vooraf. De bal komt bij Mike. Die daarna de aanval opbouwt. Rondom de middellijn wint Ayoub het duel om de bal. Ayoub gaat daarna op snelheid zijn tegenstander voorbij, richting het doel van Deurne. Ayoub zet druk, gaat de 16 meter in, blijft kijken en uiteindelijk schiet Ayoub, met links, de bal langs de keeper in het doel, en komt SVB voor op1-0.

Deurne ontploft. Er wordt van alles geroepen naar de scheids. Heel vervelend wat er in bijna een zelfde minuut gebeurd. Deurne claimt een penalty en dan aan de andere kant scoren. Snap de emotie wel. Deurne blijft voetballen. SVB kan niet meer doen dan verdedigen. SVB is niet meer fit. Ayoub heeft last van een blessure. Timo zit op de bank, maar heeft last van zijn nek. Dus dan maar met 10 fitte spelers verder. Ayoub blijft staan in het veld en probeert de laatste minuten vol te maken.

Met nog 5 minuten op de klok gaat SV Deurne, voor mij, over de streep. Ayoub wint een duel van de tegenstander. Een teamgenoot van Deurne geeft vervolgens totaal ontspoort een beuk op Ayoub, nadat hij de bal al gespeeld had. De scheids fluit terecht voor een overtreding. Daarna roept de aanvoerder: “Deurne erop knallen, als is het zelfs het ziekenhuis in”. Sorry, maar hier pas ik echt voor. Het was nu netjes geweest als de begeleiding van Deurne in had gegrepen, want dit gebeurt recht voor onze dug-outs. Dit slaat werkelijk nergens op en heeft niets met voetbal te maken!!

Een pittig einde van deze wedstrijd. Mike komt nog goed uit zijn doel en blokt de aanval van Deurne. Tom schiet de bal ver over de zijlijn, geen risico’s. Dan fluit de scheids af. Eindstand 1-0.

Deurne gaat met heel veel man richting scheids, spelers en begeleiding. Erg intimiderend. De scheids hoort  het aan en loopt netjes het veld af.

Na de wedstrijd horen we her en der dat Deurne een penalty had verdient. Ik blijf erbij dat het van mijn positie niet te zien was. De scheids blijft ook bij zijn beslissing en zegt dat hij naar eer en geweten gefloten heeft. Natuurlijk zuur voor Deurne.  Voetbal is een sport met emotie, maar je zo laten gaan, dat gaat te ver.

Na de wedstrijd nog even gesproken met begeleiding van Deurne.  Ook toegegeven dat het schijnbaar een penalty had moeten zijn. De begeleiding zei daarop dat ze het zelf ook niet  goed konden beoordelen en dat de jongens het zelf hadden moeten afmaken, hebben genoeg kansen gehad. Dat klopt ook. En in de eredivisie worden ook fouten gemaakt door een scheidsrechter. Maar dat is geen reden om dan maar diegene de schuld in de schoenen te schuiven. Vooral als je zelf kansen genoeg hebt gehad.

Fijn dat we dit nog hebben besproken en elkaar zo nog de hand kunnen schudden na afloop en elkaar succes wensen voor de laatste competitie wedstrijd.

Volgende week de laatste competitie wedstrijd. Ik ben er helaas niet bij. Maar wens de jongens heel veel succes. Mike geniet extra van, op je verjaardag. Hopelijk staan jullie bij rust al voor en mag je nog even voetballen. Maak er samen met de jongens een leuke laatste competitie wedstrijd van.

Het is jouw laatste competitie wedstrijd voor SVB na 5 mooie seizoenen. Succes mannen.

Jullie verslaggever.

You may also like...