As weekend 21e Berden / SV Blerick Top 014 toernooi !

KAA Gent en KOFU ( Japan ) deelnemers Berden Top 014 toernooi op zondag 20 en maandag 21 mei

SV Blerick is er i.s.m toernooipartner VVV-Venlo ook voor de een -twintigste maal op rij in geslaagd om aansprekende ploegen naar het Top 014 toernooi op sportpark ‘t Saorbrook te halen. Op deze twee dagen strijden succesvolle 014-teams van onder andere  Roda JC, Lokeren, VVV  Venlo , KAA Gent en het Japanse  Kofu om de winst. Maar ook de andere deelnemende teams kunnen bogen op een mooie historie. De ploegen die het deelnemersveld completeren zijn  Willem II,  Sparta, Wittenhorst, Fortuna Sittard , NEC, KV Mechelen  en natuurlijk thuisploeg SV Blerick..

Een stukje historie

Het Blerickse Top 014 toernooi heeft in de loop der jaren een vaste plek op de voetbalkalender gekregen. De eerste finale van het Top B-toernooi werd gewonnen door Feyenoord. In 1999 was de eindstrijd een Brabants onderonsje: het Tilburgse Willem II bleek toen te sterk voor de Eindhovense opponent PSV. Club Brugge ging in 2000 en 2001 met de beker richting België. In 2002 ging debutant Borussia Mönchengladbach met de hoofdprijs huiswaarts. FC Groningen, eveneens debutant, was in 2003 winnaar. Zustervereniging VVV-Venlo behaalde in 2004 de eindzege. FC Groningen won in 2005 haar tweede Top B-titel. In 2006 won Willem II, gevolgd door Bayer ’04 Leverkusen een jaar later. In 2008 won Ajax voor de eerste maal in de historie de Top B-toernooi cup. 2009 was het jaar van Vitesse/AGOVV. In 2010 ging Roda JC aan de hal met de grote cup. Het was de jeugd van Fullham  dat vorig jaar toernooiwinnaar werd.

Jeu Sprengers Award

Ook dit jaar wordt de Jeu Sprengers Award uitgereikt aan de beste speler van het toernooi. Wie wordt hiermee de opvolger van onder andere VVV-Venlo-speler Soufiane Dadda (winnaar 2007) en Marvin Novotny (winnaar 2010) van Roda JC?

Organisatie

Het mag duidelijk zijn dat de organisatie van zo’n groot evenement niet in een vloek en een zucht geklaard is. Meer dan veertig vrijwilligers staan dan klaar om de voetballers en hun begeleiders op een optimale wijze te begeleiden. Het Top 014 toernooi in Blerick wordt traditioneel goed bezocht. Bezoekers van sportpark ‘t Saorbrook kunnen met een tombola schitterende prijzen winnen.

Op beide dagen bent u van harte welkom op ons sportpark ‘t Saorbrook in Blerick. Het sportpark vindt u door bedrijvennummer 4910 in Venlo-Blerick te volgen.

De opening op zondag is om 10.00 uur en op maandag is de finale om 16.00 uur met aansluitend de prijsuitreiking.

Voor meer informatie over het toernooi, bijv. het programma, kijk op http://svblerick.nl/top-o14/