Someren D1 – Blerick D1 7-0

We starten vandaag met 11 spelers, 2 spelers waren met één auto vooruit gereden met ouders om nog een broertje op te halen.

Maar toen we in Someren stonden, kregen we telefoon dat ze met autopech stonden voor de tunnel naar Roermond??!!

Autopech onderweg naar een wedstrijd is heel vervelend, maar richting Roermond als we in Brabant voetballen?????

Maar gelukkig werd er op afstand het een en andere geregeld en kwamen de spelers met enige vertraging wel in Someren tijdens de eerste helft.

SVS start vanaf de aftrap fel en beet het net achter Mike al te vinden in de 2de minuut. Om precies te zijn 1.03 minuut. Balen.

Ook daarna blijft SVS sterk, In de 4de minuut een corner, maar deze wordt weg gewerkt door Bram bij de 2de paal.

Na 7 minuten een vrije trap voor SVB op 25 meter. Tom neemt plaats achter de bal en schiet op doel. De keeper weet de bal over zijn doel te tikken. Corner SVB. Deze wordt genomen door Rayan, maar de keeper pakt de bal bij de 1ste paal.

In een volgende corner is SV Someren gevaarlijk en gaat de bal via de lat net over het doel. Meteen daarna is SV Someren weer gevaarlijk. Het is duidelijk waarom ze boven in staan. Even later de rechtsbuiten van SV Someren die mooi weg draait van zijn tegenstander en alleen op onze keeper af gaat. Maar Mike vangt het schot en heeft de bal klem.

Daarna is het SVB wat in de 16 meter komt van SV Someren. Maar de keeper krijgt de bal en geeft een lange bal naar voren naar de spits van hun. Mike komt goed uit zijn doel, schiet de bal weg, maar de bal komt bij de tegenstander. Deze schiet de bal op zijn beurt weer bij Mike in de voeten en Mike schiet de bal richting de 16 meter naar Ayoub en Timo.

SVB gaat steeds beter voetballen, maar SV Someren is gevaarlijker.

In de 17 minuut weer een poging van SV Someren, maar Gianny maakt het zijn mannetje erg lastig, waardoor de speler van SV Someren naast het doel schiet.

Even later is het weer Gianny die goed de bal wegruimt. Corner voor SV Someren. Maar deze verdwijnt over het doel van Mike.

Na 21 minuten een super poging door SVB. Timo krijgt de bal in de loop mee. Hij schiet hem door de benen van de tegenstander naar Ayoub. Ayoub zet daarop zijn tegenstander goed weg en staat oog in oog met de keeper en schiet de bal tegen de keeper. Jammer, maar dat was toch echt een bijna 100% kans. Wel mooie combinatie ging er aan vooraf. Dat geeft weer hoop.

Maar volgens de wet van Murphy valt dan de goal aan ….. juist ja, aan de andere kant, 2-0.

En alsof het niet erger kan valt er een minuut later de 3-0. Heb nog niet eens gezien hoe en wat.

Na 25 minuten weer een kans voor SV Someren. De bal wordt gegeven naar een speler die vrij staat voor Mike. Hij schiet de bal op doel, maar Mike staat in de weg en via zijn hoofd gaat de bal over de doellijn. Mike blijft ff liggen, heeft last van zijn hand waar hij zich mee wilde opvangen.

Corner voor SV Someren, maar geen gevaar.

Na 29 minuten een schotje van Rayan op doel, maar de bal is een makkelijke vangbal voor de keeper.

Vlak voor rust een super mooie combinatie van SVB, maar SVB komt niet tot schieten.

Rust 3-0.

Na rust meteen weer een kans voor SVS, maar Mike redt bij de 1ste paal. Na 3 minuten krijgt Mike een bal in de voeten die hij in de handen mag pakken (waarschijnlijk denkt Mike dat het een terugspeelbal is), maar hij probeert dit voetballend op te lossen. SVS zet hem onder druk en verovert de bal en legt deze bal breed voor een medespeler die mee gekomen is, maar deze weet de kans op en leeg doel niet te benutten en schiet de bal op de lat. Wat een geluk voor SVB.

Maar na 6 minuten is het dan toch raak. Na een verkeerde inschatting komt SVS weer voor het doel. Mike komt uit zijn doel, wordt gepasseerd en een speler van SVS kan de bal binnen tikken. Floris staat dan op de doellijn door goed mee verdedigen, maar hij trapt op de doellijn over de bal heen, waardoor SVS toch weet te scoren, 4-0.

Niet veel later krijgt Someren weer een kans. SVB is echt onder de maat aan het spelen en de 5-0 ligt zo in het doel. En na 13 minuten is het 6-0, Floris krijgt de bal wederom op de doellijn niet weg gewerkt. Jammer.

Na 20 minuten goed verdedigend werk van Floris die de bal over de achterlijn weg speelt en het gevaar even weg is. Corner voor SVS.  Er wordt weer een verre bal gegeven richting 2de paal, waar niemand van SVB naar toe gaat, maar SVS kopt de bal naast.

Even later in de wedstrijd weer een corner voor SVS. En weer een lange bal achterin, en weer SVS dat vrij kan koppen op doel. Achterbal.

Na 28 minuten spelen in de 2de helft valt dan de 7-0. SVB zit erdoor heen. Mike is geblesseerd geraakt de eerste helft aan zijn re hand en steekt deze ook niet uit bij dit doelpunt en gaat er ook niet voor, anders had dit doelpunt echt niet gezeten.

Een geflatteerde uitslag. SVS was zeker sterker, maar dit was een dramatische wedstrijd van SVB. ZO slecht hebben ze dit seizoen nog niet gespeeld. En dat wordt na de wedstrijd ook even duidelijk gemaakt .

Op naar volgende week, de derby uit de Hoofdklasse. Thuis tegen HBSV. Dat zal een totaal andere wedstrijd worden en denk dat er dan ook iets meer gevochten wordt. SVS vandaag was een maatje te groot. HBSV heeft de laatste weken veel wedstrijden gewonnen. Dus SVB is gewaarschuwd.

Jullie verslaggever.